Wat zoek je?

Roadtrips zijn mijn favoriet! Het geeft vrijheid. Vrijheid om zelf te bepalen wanneer je waar naartoe gaat en wat je gaat doen tijdens jouw autovakantie. Ik vind het heerlijk om een land te verkennen vanuit mijn autostoel en de natuur om me heen in me op te nemen. De verte in te staren. Te genieten van de zon op mijn huid terwijl de wind door mijn haren waait en de zon achter de horizon wegzakt. De ene bestemming leent zich meer voor een road trip dan een ander. Daarom in deze post mijn favoriete roadtrip bestemmingen!

Bryce Canyon mag niet ontbreken in jouw reis door West-Amerika

Langs de westkust van Amerika

In Amerika zijn de road trip mogelijkheden oneindig. Brede wegen, veel grote trucks en beschaafde weggebruikers zijn kenmerkend voor de Amerikaanse highways. In 2011 reisde ik voor het eerst af naar The States. Net als veel Nederlanders had ik mijn vooroordelen klaar en stond Amerika niet zo hoog op mijn lijstje. New York echter wel. Ik besloot dus te kiezen voor een reis naar New York en daarna door te reizen naar Canada. Via Toronto, the Niagara Falls, Algonquin National Park en Ottawa kwamen we na 2 weken aan in Montreal.

Echter liep het anders dan gedacht, want ik werd verliefd. Amerika greep me en liet me niet meer los. Het jaar erop besloot ik daarom weer af te reizen naar Amerika. Nog een keer terug naar het zo te gekke New York en daarna een fantastische road trip langs de oostkust. Van Phoenix, via de Grand Canyon, Antelope Canyon, Monument Valley, Arches, Canyonlands, Bryce Canyon en Zion via Valley of Fire naar Las Vegas. Chillen en gokken en door naar Death Valley, Yosemite, Napa, San Francisco en via de Highway 1 naar Los Angelos. Wat een roadtrip. Zoveel variatie, je rijdt een paar uur en je bent weer in zo’n andere omgeving!

Wij reisden tijdens deze reis met een 4×4 echter zou deze reis ook ontzettend tof zijn om met een camper te doen. Dit omdat je dan middenin de parken, op de campings, kan overnachten. Wij sliepen nu net buiten de parken in hotels. Ook zeker niet verkeerd.

Hoewel ik twee te gekke roadtrips maakte zijn er nog zoveel andere opties. Wat dacht je van een een 4.000 km lange road trip langs de Route 66. Je reist door drie tijdzones, acht staten en van oost naar west. Of andersom natuurlijk.

Meer lezen over mijn roadtrip door West-Amerika?

Yosemite National Park mag je niet overslaan in jouw route West-Amerika
Monument Valley is een Amerikaans icoon
Bezoek het prachtige Arches tijdens je rondreis West Amerika

Op safari in Zuid Afrika

Een bijzonder land dat bij menigeen op de bucketlist staat en niet zonder reden. Zuid Afrika is een heerlijk land en leent zich bij uitstek voor road trips. De wegen zijn goed aangelegd en het is makkelijk om de weg te vinden. De afstanden zijn prima te doen en er is genoeg moois te zien. Toen ik in Zuid Afrika woonde maakte ik verschillende tripjes tijdens de weekenden, maar de gaafste trip was de roadtrip die ik aan het einde van mijn verblijf maakte. Ik reisde het het hele land door. Van de prachtige Panoramaroute, naar het Krugerpark, door Swaziland naar Hluhluwe en St. Lucia. Port Elizabeth, het relaxte Jeffreys’ Bay, Oudtshoorn, Mosselbaai, Hermanus, Stellenbosch, Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland en Kaapstad.

De mooiste roadtrip in de wereld maak je in Zuid Afrika
De mooiste roadtrip in de wereld maak je in Zuid Afrika
De mooiste roadtrip in de wereld maak je in Zuid Afrika
De mooiste roadtrip in de wereld maak je in Zuid Afrika
De mooiste roadtrip in de wereld maak je in Zuid Afrika

Door de woestijn van Jordanië

Misschien niet het meest voor de hand liggende land, maar oh my wat is Jordanië mooi. Een land wat zo ontzettend veel te bieden heeft, idyllische stranden, prachtige onderwaterwereld, de bijzondere Dode Zee, authentieke culture bezienswaardigheden zoals de historische stad Petra en de eindeloze rode vallei van de Wadi Rum, en super vriendelijke mensen, en zich prima leent voor een roadtrip. Jordanië kan je zo duur maken als je zelf wilt. Wij vonden het tijdens onze reis wel fijn om af en toe super luxe te slapen en heerlijk te gaan duiken, maar dit was het meer dan waard. Staat een roadtrip naar Jordanië al op jouw lijst?

Meer lezen over Jordanië?

Maak een roadtrip door de woestijn van Jordanië
Maak een roadtrip door de woestijn van Jordanië
Maak een roadtrip door de woestijn van Jordanië
Maak een roadtrip door de woestijn van Jordanië

Met de camper door Nieuw Zeeland

Toen we op Bali waren spraken we met een ouder stel over onze het vervolg van onze wereldreis. We vertelden over Nieuw Zeeland. ‘Gaan jullie nú al naar Nieuw Zeeland? Er komt namelijk nooit meer iets mooiers dan Nieuw Zeeland’, zeiden ze. Wat een onzin dacht ik toen. Maar eenmaal in Nieuw Zeeland besefte ik dat ze wel eens gelijk konden hebben. Ik verloor mijn hart aan de uitgestrekte landschappen, de prachtige, intense kleuren, de relaxte Kiwi’s, de fantastische natuur en de oneindige bergketens. De magie van de Milford Sound, slapen middenin de natuur, skydiven in Paradise en kajakken in Abel Tasman allemaal ervaringen die in mijn geheugen gegrift staan. Nieuw Zeeland is misschien wel het allermooiste land waar ik ooit een roadtrip maakte!

Meer lezen over mijn camperreis van een maand door Nieuw Zeeland?

Wai o Tapu Thermal Wonderland tijdens onze camperreis Nieuw Zeeland
Tongariro NP tijdens onze camperreis Nieuw Zeeland
14 redenen waarom je absoluut nóóit naar Nieuw Zeeland moet
14 redenen waarom je absoluut nóóit naar Nieuw Zeeland moet

Roadtrip door Namibie & Botswana

Nog zo’n roadtrip die je nooit van je leven weer vergeet is mijn safarireis door zuiderlijk Afrika. Met z’n vieren maakten we een rondreis van 3,5 weken langs de mooiste plekken in Namibië & Botswana.

We reisden van Windhoek naar de SossusvleiSwakopmundEtosha National Park, de Okavango Delta, de Victoria Falls, Chobe National Park en Moremi Game Reserve volgden. We overnachtten op de gaafste plekken, middenin de natuur, hyena’s en nijlpaarden om ons heen. Soms hoorde ik middenin de nacht olifanten in gevecht, luipaarden brullen en dieren langsrennen. Een te gekke ervaring en perfecte roadtrip bestemming die ik iedereen aan kan raden! Zou jij het durven?

Meer lezen over mijn safari in Namibië & Botswana met 4×4?

Spitzkoppe in Namibie past zeker in jouw reisbudget Namibië
Spitzkoppe in Namibie is een highlight en is perfect voor het spotten van deze mooi vogels
De mooiste bezienswaardigheden Namibie voor je op een rijtje
De Sossusvlei in Namibie is een absolute highlight
Spitzkoppe hoort zeker thuis in jouw rondreis Namibie & Botswana

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne