Wat zoek je?

Wat geweldig dat je naar Jordanië op vakantie gaat! De beste manier om dit prachtige land in het Midden-Oosten te ontdekken is met een huurauto. Door een auto te huren in Jordanië heb je alle vrijheid en kun je zorgeloos genieten van indrukwekkende woestijnlandschappen, eeuwenoude steden en een adembenemende onderwaterwereld. De beste tips over het huren van een auto in Jordanië deel ik met je!

Auto huren in Jordanië: met deze tips huur je gemakkelijk een auto

Waarom een auto huren in Jordanië de beste keuze is!

Reizen met openbaar vervoer in Jordanië is niet aan te raden. In de meeste gevallen wordt er gereisd met een minibus, maar zonder officiële dienstregeling met vaste vertrek- en aankomsttijden. Veel bussen pas vertrekken als ze vol zijn en daarnaast ben je langer onderweg doordat veel plaatsen in Jordanië lastig te bereiken zijn met het openbaar vervoer. Verreweg de beste manier om Jordanië te ontdekken is met een huurauto. Het huren van een auto geeft je ontzettend veel vrijheid en hiermee kun je gaan en staan waar jij wilt tijdens jouw reis naar Jordanië.

Auto huren in Jordanië: met deze tips huur je gemakkelijk een auto
Auto huren in Jordanië: de beste tips

Hoe zijn de wegen in Jordanië?

De wegen in Jordanië zijn goed en je rijdt er, net als in de meeste Europese landen, aan de rechterkant van de weg. Tijdens jouw reis door Jordanië heb je de keuze om via verschillende wegen tussen Amman en Aqaba te reizen. Ik heb ervoor gekozen om op de heenweg via de mooie Kings Highway te reizen. Onderweg geniet je van adembenemende landschappen. Je reist door de bergen, langs het Dana Nature Reserve, dorpjes als Al Karak en krijgt een goede indruk van het lokale leven. Op de laatste dag van mijn vakantie staat de reis van Aqaba terug naar Amman op de planning. Ik kies ervoor om via de Highway 15 terug te reizen. Nu moet ik toegeven dat deze lange, rechte weg niet de allermooiste is, maar je kunt wel met 110 km per uur doorrijden waardoor je in 4 uur in Amman bent. Heb je de tijd? Reis dan via de Highway 65, die langs de Dode Zee loopt, terug. Deze weg is een stuk minder saai.

Is autorijden in Jordanië veilig?

Autorijden in Jordanië is veilig. Wel zijn er een aantal dingen anders in het verkeer in Jordanië dan in Nederland. Zo is het, met name rond de steden Amman en Aqaba, druk en kan het vrij chaotisch zijn op de weg. Automobilisten die naar je toeteren omdat je aan de kant moet of omdat het stoplicht op groen staat. Raak niet gelijk in paniek, maar blijf rustig doorrijden. Op veel andere plekken in Jordanië is het een stuk rustiger op de weg en houden de meeste mensen zich netjes aan de verkeersregels. Wellicht hebben de vele snelheidscontroles hier iets mee te maken.

Auto huren in Jordanië: de beste tips
Auto huren in Jordanië: met deze tips huur je gemakkelijk een auto
Auto huren in Jordanië: de beste tips

Waar moet ik op letten bij autohuur in Jordanië?

Ga je een auto huren in Jordanië, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je hebt een paspoort en rijbewijs nodig. Daarnaast heb je een creditcard nodig om de auto te huren. Hier wordt de borg op vastgezet. Verder ligt het aan het verhuurbedrijf vanaf welke leeftijd je een auto mag huren in Jordanië. Regelmatig mag dit vanaf 21 jaar, soms ligt de leeftijdsgrens nog hoger. Wel geldt er vaak een toeslag voor bestuurders jonger dan 25 jaar.

Budget: Wat kost 10 dagen Jordanië?

Huur een auto in Jordanië zonder gedoe

De plek om jouw reis in Jordanië te beginnen is Ammam. Vanuit Nederland vlieg je voordelig en rechtstreeks naar Amman. In Amman heb je verschillende aanbieders van huurauto’s. Waar je op moet letten als je een auto wilt huren in Jordanië, is vooral wat er bij de huurprijs is inbegrepen. Je wilt ter plaatse geen gedoe en onverwachte kosten. Bij Sunny Cars reserveer je zorgeloos een huurauto in Jordanië. Je weet vooraf waar je aan toe bent en betaalt altijd een duidelijke all-inclusive prijs. Het enige wat je hoeft te doen is genieten van de ongelimiteerde kilometers met je huurauto, want die zijn bij Sunny Cars inclusief.

Wat je uiteindelijk betaald voor een huurauto op Jordanië hangt af van een aantal dingen. Welk type auto kies je? Wil je graag een automaat? Wil je een auto met airco? Navigatie of je graag een tweede bestuurder wilt? Allemaal zaken om over na te denken voordat je een huurauto boekt in Jordanië.

Mijn rondreis door Jordanië maakte ik met een Kia Cerato, welke ik voor 8 dagen huurde. Hier heb ik €302,- voor betaald. Tijdens de roadtrip maakte ik 950 kilometer en betaalde ik iets meer dan €50,- aan benzinekosten. Nu moet ik er wel bij zeggen, dat dit anno nu waarschijnlijk een stukje duurder zal zijn.

Hoe lang moet je een auto huren in Jordanië? Mijn reis duurde 10 dagen en het was geweldig! Uiteraard had ik nog wel langer willen blijven, maar in deze kleine twee weken kun je ontzettend veel van het land zien!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne