Wat zoek je?

In de Amerikaanse staat Utah vind je het prachtige Bryce Canyon National Park. Een nationaal park beroemd om zijn unieke rotsformaties. Gevormd door erosie. De kracht van wind en ijswater. Door de zon lijken deze zogenaamde hoodoos licht te geven. Fel oranje. Een magisch schouwspel. Ik neem je voor heel even mee naar Amerika. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Bryce Canyon National Park!

Bryce Canyon mag niet ontbreken in jouw reis door West-Amerika

Bezoek het prachtige Bryce Canyon

Voordat ik je allemaal praktische zaken en tips over het nationale park ga geven, wil ik je eerst meer vertellen over waarom jij Bryce Canyon National Park moet bezoeken. Dit prachtige park, dat vooral bekend staat om haar grote aantal unieke rotsformaties, ligt in het zuidwesten van de staat Utah en is altijd wel in te plotten in de rondreis door West-Amerika. Deze door erosie gevormde rotsformaties worden ook wel hoodoos genoemd. De meesten zijn pilaarvorming, maar in Bryce Canyon National Park vind je ook natuurlijke amfitheaters. Een prima manier om Bryce te ontdekken is door van uitkijkpunt naar uitkijkpunt te reizen, maar het allermooiste is om te wandelen in Bryce Canyon National Park. Ik weet zeker dat jij ook dan zult beseffen dat dit park zeker één van de mooiste nationale parken van West-Amerika is.

Zonsondergang bij Bryce Canyon
Rondreis West-Amerika: met deze tips ga je voorbereid op pad

Hoe kom je bij Bryce Canyon?

Bryce Canyon heeft maar één toegang. Deze vind je aan de noordzijde van het park. Vanaf hier loopt slechts één weg door het park: de Rim Road. De afstand van het noorden tot aan het meest zuidelijke punt bedraagt slechts 29 km (enkele reis). Langs de Rim Road liggen alle uitkijkpunten met uitzicht over de oranje gekleurde vallei. Het handigste is daarom om eerst helemaal naar het einde van het park te rijden en dan op de weg terug te stoppen bij de uitkijkpunten.

Aan het einde van het park vind je Rainbow Point. Dit is het hoogst gelegen punt van het park en biedt een geweldig uitzicht over zuidelijk Utah en biedt bij goed weer ook zicht op het Kaibab Plateau van de Grand Canyon. Absoluut één van de bezienswaardigheden in Bryce Canyon National Park. Wil je een onvergetelijke zonsopkomst zien in Bryce Canyon? Ga dan naar Bryce Point, dat vooral bekend staat om de mooiste zonsopkomsten. Ook bij Sunrise Point heb je bij zonsopkomst een prachtig uitzicht. Eigenlijk is het sowieso super gaaf om te zien hoe de hoodoos steeds feller oranje kleuren als de zon feller gaat schijnen.

Je kan vast niet stoppen met fotograferen, maar het meest fotogenieke deel van Bryce Canyon is het Bryce Amphitheater. Dit ligt helemaal voorin in het park.

Tip van flip: door achteraan in het park te beginnen bewaar je het beste voor het laatst.

Meer lezen over reizen langs de westkust? Dit is mijn route voor een roadtrip West-Amerika van ruim drie weken! Ook leuk? Rijd de Scenic Byway 12! Een van de mooiste roadtrips van Amerika. De route brengt je van Bryce Canyon naar Capitol Reef via allemaal mooie plekjes!

Bryce Canyon mag niet ontbreken in jouw route West-Amerika

Wandelen in Bryce Canyon

De verschillende uitkijkpunten en bezienswaardigheden in Bryce Canyon zijn mooi, maar om te ervaren hoe indrukwekkend het echt is raad ik je aan om af te dalen de canyon in. Maak een mooie wandeling door Bryce Canyon en laat je verrassen door de indrukwekkende kleuren van het landschap.

Mooie, korte wandelingen die je kunt maken zijn de Mossy Cave Trail en Peekaboo Loop Trail. De combinatie van de Navajo en Queen’s Garden Trail is mijn favoriet en wordt niet voor niets ‘World’s Best 3 Mile Hike’ genoemd. Ook heb je in Bryce Canyon de mogelijkheid om langere wandelingen van meer dan 10 kilometer te maken of wandelingen met elkaar te combineren.

Voorbereid op reis? Met deze tips voor West-Amerika ga jij voorbereid op pad!

Wandelen in Bryce Canyon
Wandelen in Bryce Canyon NP

Wat kost entree in Bryce Canyon?

Om toegang te krijgen tot Bryce Canyon betaal je entree. Bezoek je meerdere nationale parken in Amerika? Dan doe je er verstandig aan om de America the Beautiful Pass te kopen. Deze pas kan voor verschillende parken in Amerika gebruikt worden en is voordeliger in aanschaf dan telkens los entree te betalen.

Ook goed om te weten: je kunt Bryce Canyon bezoeken met je eigen auto. Wel kan het op drukke dagen lastig zijn om een parkeerplek te vinden. Ook is het mogelijk het park te bezoeken en door te reizen per shuttlebus.

Dit zijn de mooiste nationale parken van West-Amerika
Zo mooi is wandelen in Bryce Canyon

Overnachten bij Bryce Canyon

In het park kun je verblijven op één van de twee campings of in de Bryce Canyon Lodge. Net buiten het park vind je Ruby’s Inn, één van de oudste verblijfplaatsen in het gebied. Dit is waar wij hebben overnacht. Een hele fijne accommodatie, met ruime kamers, een goed ontbijt en binnen no-time ben je in het park. Een absolute aanrader!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne