Wat zoek je?

Achter de mooie zandduinen van de Namib woestijn doemt Swakopmund op. Deze zeer Duits aandoende badplaats is dé plek voor adrenaline junkies als ik. Skydiven, sandboarden of met een quad door de hoge zandduinen scheuren; je kunt je lol niet op. Naast adrenaline kicks biedt Swakopmund ook fijne restaurants en toffe accommodaties. In deze post vind je 4 dingen die je zeker moet doen in Swakopmund.

Zeker doen in Swakopmund is sandboarden

#1 - Verblijf in accommodatie The Stiltz

Na een lange rit van zo’n 5,5 uur komen we aan in Swakopmund. Om de een of andere reden verwachten we er niet zoveel van, maar bij binnenkomst vind ik het al een verrassend gezicht. Victoriaanse huizen, brede lanen met bomen, een geordend centrum met van alles nog wat te koop. Zo te zien hebben de Duitsers hun best gedaan in het koloniale tijdperk. Onze Garmin brengt ons naar onze overnachtingsplek voor de komende 2 nachten: The Stiltz. De naam zegt het al, huizen op palen. Als we ingecheckt hebben en door een vriendelijke dame naar ons appartement gebracht worden giechelen we nog wat als we onder een bord met “The Villa” doorlopen, maar als eenmaal de enorme deur (jaja dat was het) open gaat en we een enorme ruimte zien kunnen we alleen nog maar roepen dat we het awesome vinden.

Een prachtig 6-persoons huisje ingericht in Afrikaanse stijl met houten balken, Afrikaanse maskers en beelden, een houtkachel, mooie planten en kleden. We rennen dan al ongeveer als idioten door de eerste 2 slaapkamers op de beneden verdieping om te kijken wie waar gaat slapen voordat we realiseren dat een open trap in de woonkamer je naar de master bedroom op de eerste verdieping brengt. Een enorme kamer met een raam over de hele breedte met fantastisch uitzicht, een eigen open badkamer, een glazen, stenen douchecabine en een eigen wc helemaal achterin de kamer. Dit hadden we allen niet verwacht. We ploffen op de bank roepend dat we zo ontzettend blij zijn met deze villa en gaan de strijd aan wie er in de master bedroom mag slapen. Benieuwd wie er gewonnen heeft?

Meer lezen over overnachten in Namibië? Dit zijn de allerleukste camping in Namibië mét handige tips! Liever een andere accommodatie in Swakopmund? Er zijn ook hele andere leuke hotels & lodges in Swakopmund.

Overnacht in The Stiltz als je in Swakopmund bent
Doen in Swakopmund is overnachten in The Stiltz

#2 - Ga eten bij restaurant Kücki’s Pub

Dat Namibië een Duitse kolonie is geweest en dat nog veel Duitsers graag in Swakopmund komen is duidelijk. Veel straatnamen zijn Duits, maar er zijn ook veel Duitse restaurants te vinden. Duitsers eten toch graag overal ter wereld hun befaamde bratwurst, wienerschnitzel en bratkartoffeln. Zo ook in Swakopmund. Eén van de restaurants waar je dit kan eten in Kücki’s Pub. Kücki’s is zo populair dat op bijna elke tafel een bordje ‘reserviert’ staat. Het stond al in de Lonely Planet dat veel mensen in Swakopmund hun tafeltje vooraf reserveren. Wij hadden dit niet gedaan, we zijn immers op vakantie. Gelukkig was er nog plek en konden we doorlopen naar tafel 21 op de bovenverdieping. Het was naast al die bordjes ook al best druk in het restaurant. Als ik om me heen kijk zie ik grote pullen bier en lekkere stukken vlees en vis voorbij komen waaraan mensen zich ten goede doen. Naast dat het eten er goed uit ziet is ook de ambiance goed en ziet het er gezellig uit. Een beetje als een Duitse Bierstube en dat is altijd goed 😉

Gelukkig is Kücki’s Pub een seafood & grill restaurant en kun je er, naast de befaamde Duitse gerechten, ook veel andere lekkere dingen eten. Zo dicht bij zee besluit ik vis te nemen, net als de rest van mijn gezelschap overigens. Een fish cordonblue, de surf & turf en een kingklip worden besteld. Met daarbij roti’s en bratkartoflen. Wil je graag wat groente bij je gerecht bestel er dan een salade (on the side) bij. Anders houdt het op bij een schijfje komkommer en een cherrytomaatje. Naast dat onze gerechten er heerlijk uitzien smaken ze ook goddelijk. Vooral de springbok en de inktvisringen van de surf & turf en de kingklip. De Erdinger Weisbier, Windhoek Light en een flesje Zuid Afrikaanse wijn maken het helemaal af!

#3 - Een fijn lunchplekje in Swakopmund is The Garden Café

Achter een super leuk African Craft winkeltje vind je het schattige Garden Café. Op het moment dat wij er komen om te lunchen is het super rustig. Echter was het sap super vers en de broodjes heerlijk. Een fijn plekje om heerlijk te lunchen in Swakopmund.

Ga eten bij het Garden Cafe in Swakopmund
In de woestijn bij Swakopmund heb je super veel toffe dieren zoals deze
Wat je zeker moet doen in Swakopmund is Sandboarden
Ook leuk om te doen in Swakopmund is quadrijden

#4 - Ga quad rijden en sandboarden in de duinen bij Swakopmund

Ooit al eens van een duin af willen surfen, in Swakopmund kan dat! Hier vind je gelijk één van de mooiste sandboardpistes. Liggend op een soort gewaxte plaat word je in volle vaart van de duin afgeduwd en surf je als het ware door de prachtige roodgekleurde duinen van de Namib woestijn. De hoogste afdaling is maar liefst honderd meter en met snelheden van boven de 60 kilometer per uur ook een echte kick. Nadeel is wel dat je als je onderaan gekomen bent je zelf door het mulle zand weer omhoog moet klauteren én dat je na het surfen het zand echt overal terugvindt fs😉 Wij combineerden het sandboarden met quad rijden. Ook super leuk om door de duinen te scheuren en de duinen op een andere manier te zien.

Nog meer leuke activiteiten rond Swakopmund? Ga net als Annemarie kajakken tussen de zeehonden en op dolfijnencruise in Swakopmund.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne