Wat zoek je?

Vaak word ik raar aangekeken door vrienden en familie als ik zeg dat ik liever met een backpack reis dan met een koffer. Nu ik alles verkocht heb om te gaan reizen héb ik trouwens niet eens meer een koffer. Ook vind ik dat ik geen zes shirtjes nodig heb voor een citytrip en dat handbagage meer dan voldoende is voor een weekendje weg. Inpakken vind ik over het algemeen dan ook geen probleem. Ik kan heel goed dingen thuis laten, ook al is de tas nog niet vol. Inpakken voor Zuiderlijk Afrika vergt echter wat meer voorbereiding. Vandaar dat ik mijn inpaklijst Namibië & Botswana met jullie deel zodat jullie onbezorgd op reis kunnen naar Afrika!

Reizen in Namibië & Botswana dit kost een reis van 3 weken

Wat neem je mee naar Afrika: mijn inpaklijst Namibië & Botswana

Voor Namibië & Botswana is het natuurlijk wel wat lastiger pakken dan voor een weekendje weg of een strandvakantie. Want wat neem je mee naar Zuiderlijk Afrika waar het landschap zo divers is, je ongetwijfeld vies gaat worden en je toch best back to basic gaat?!

Nou die vraag stelde ik mijzelf ook toen ik met mijn duffel voor me mijn kledingkast stond in te turen. Wat neem ik mee? In mijn hoofd liep ik de route door die we zouden gaan maken en bekijk op de weer app hoe warm het overdag en ’s nachts op de verschillende plekken is. Dat varieert nogal. Overdag in Windhoek is het rond de 30 graden, maar in de nachten rond de 15. In Swakopmund is het ’s nachts zelfs maar 9 graden volgens de voorspelling en in Kasane overdag 30. Die verschillen maken dat je dus goed moet nadenken over wat je in gaat pakken!

Alles op onderstaande inpaklijst heb ik meegenomen naar Namibië & Botswana, maar dat neemt niet weg dat deze inpaklijst voor meerdere landen geschikt is. Eigenlijk bij elke individuele rondreis waarbij je veel kampeert (en met een 4×4 met daktent reist) kan je deze lijst aanhouden. Dus of je nou naar Namibië, Australië, Amerika of Zuid Afrika gaat, deze lijst helpt je een heel eind op weg!

Spitzkoppe is echt een namibie bezienswaardigheid die je niet mag missen

Mijn inpaklijst Namibië & Botswana: Welke algemene zaken nam ik mee

Alle spullen die ik mee had pasten met gemak in mijn duffel en mijn handtas. We hadden ook nog een extra rugzak mee als handbagage, welke we tijdens de reis veelal gebruikt hebben voor de hikes en om de camera in op te bergen. Mijn tas hebben we gebruikt als ‘auto-tas’ of als we ergens uit eten gingen. Een rugtas staat dan niet zo chique, niet dat dat uitmaakt in de bush ofzo, maar toch 😉

Ook leuk om te lezen: Op safari in Etosha National Park, het grootste nationale park van Namibië.

Werkelijk alles wordt stoffig tijdens je reis naar Namibie en Botswana Zuiderlijk Afrika
Met een 4x4 vast in de Okavango Delta is niet fijn

Welke kleding nam ik mee naar Namibië & Botswana

Mijn kleding bewaar ik tijdens mijn reizen altijd in packing cubes. Deze super uitvinding zorgt voor overzicht in mijn tas en maakt het gemakkelijk om mijn spullen snel te vinden. Zelf heb ik drie packing cubes, één kleine en twee grotere, en daar past bijna alles in wat ik mee neem.

In mijn kleinste packing cube zit:

 • 10 onderbroeken
 • 10 paar sokken
 • 2 bh’s
 • 3 onderhemdjes
 • 1 buff
 • 1 dunne legging
 • 1 sjaal
 • 1 pyjama
 • 1 bikini
 • 1 riem
 • 1 petje

Mijn tweede packing cube zit vol met:

 • 4 topjes
 • 3 shirtjes met korte mouwen
 • 2 vestjes
 • 1 jurkje

De derde cube zit vol met:

 • 3 korte broeken
 • 2 lange, dunne broeken
 • 1 spijkerbroek
 • 1 joggingbroek

Voor mijn truien en schoenen heb ik vaak een canvas tasje of plastic tas mee:

 • 2 truien (eentje fleece en een hoodie)
 • 1 (waterdichte) jas
 • 1 paar Havaianas
 • 1 paar (hoge) Palladiums
 • 1 paar Nike sportschoenen
Spitzkoppe hoort zeker thuis in jouw rondreis Namibie & Botswana

Welke elektronica stond op mijn inpaklijst Namibië & Botswana?

Wildspotten in Namibie kan heel erg goed in Etosha National Park

Mijn inpaklijst Namibië & Botswana: welke toiletartikelen nam ik mee

 • Toilettas met haak
 • 2 flesjes Deet 40%
 • Tandenborstel met koker & tandpasta
 • Deodorant
 • Haarborstel & haarelastiekjes
 • Mascara & oogpotlood met slijper
 • Lippenbalsem
 • Make-up reinigingsdoekjes
 • Pincet, nagelknipper & vijl
 • Hand- en dagcreme
 • Bepanthen
 • Bodywash
 • Cremespoeling
 • Shampoo 
 • Scheermesje
 • Wasmiddel
 • Zonnebrand & aftersun
Mowani Mountain Camp is een super luxe camping in Namibië

Ook nam ik vast wat te eten mee vanuit Nederland naar Afrika

 • Calvé Pindakaas
 • Nutella chocopasta
 • 6 zakjes kruiden van Conimex
 • Sultanakoekjes

En voldoet deze paklijst een beetje aan jouw verwachtingen? Ik ben heel benieuwd naar wat je opvalt en of jij andere dingen mee zou nemen op safari naar Namibië & Botswana.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne