Wat zoek je?

In Amerika vind je ontzettend veel mooie nationale parken. Niet gek dat deze dan ook erg populair zijn onder toeristen. Tijdens jouw rondreis door West-Amerika wil jij natuurlijk niets van dit moois missen. Om dit te voorkomen heb ik de 8 mooiste nationale parken van West-Amerika voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de mooiste nationale parken van West-Amerika

Yellowstone National Park

Midden in de staten Wyoming, Montana en Idaho vind je het enorm grote nationale park Yellowstone. Het bergachtige park met uitgestrekte grasvlakten is vooral bekend vanwege het vulkanische landschap. Spuitende geisers, als de Old Faithfulgeiser. Heetwaterbronnen in de mooiste kleuren en pruttelende modderpoels. Naast de prachtige natuur heb je in Yellowstone National Park de kans om diverse diersoorten tegen te komen. Houd je ogen open voor beren, bizons, elanden en wolven. Yellowstone bezoeken zou voor mij echt een droom zijn.

Hulp nodig bij het plannen van jouw bezoek aan Yellowstone National Park? Deze tips voor het maken van een reisplanning voor Yellowstone zijn erg handig! Ook leuk om te lezen: voorbereidingstips gezocht voor jouw rondreis door West-Amerika? Met deze tips ga jij voorbereid op reis!

Lekker springen in Canyonlands National Park

Yosemite National Park

Tussen San Francisco en Las Vegas vind je Yosemite National Park. Een nationaal park met een zeer divers landschap. Gletsjers hebben ervoor gezorgd dat de Yosemite Valley is ontstaan. Een vallei met hoge wanden van graniet, bergrivieren en watervallen, waaronder de grootste van Amerika: de Yosemite Falls. Wat Yosemite National Park nog meer bijzonder maakt is het grote verschil in hoogte. Zo kent het park maar liefst vijf verschillende vegetatiezones verspreid over een hoogte tussen de 648 en 3997 meter. Naast dit geweldige landschap vind je in Yosemite National Park ook zo’n 250 verschillende dieren. Niet gek dat dit park jaarlijks de meeste bezoekers van Amerika trekt.

Overnachten in Yosemite National Park kan op veel verschillende plekken. Zelf verbleef ik in het zuiden van het park en kan je Yosemite Gateway Inn in Oakhurst van harte aanbevelen.

Yosemite National Park is een van de mooiste nationale parken aan de westkust van Amerika

Arches National Park

In de staat Utah vind je het prachtige Arches National Park. Dit park dankt haar naam aan de meer dan tweeduizend rotsbogen die in het park te vinden zijn. De door erosie gevormde rotsbogen maken het een surrealistisch landschap. Waar de Delicate Arch en Landscape Arch de bekendste bogen zijn vind je naast deze rotsbogen ook pilaarvormige rotsen, ronde balancerende rotsen en bruggen in Arches National Park. In het park leven ook een aantal bijzondere dieren. De kans is klein dat je de nachtdieren spot, maar hoe gaaf zou het zijn om een poema of lynx in het wild te zien.

Overnachten bij Arches: een goede uitvalsbasis om Arches National Park te bezoeken is het plaatsje Moab. Ik kan je het Hampton Inn Moab van harte aanraden.

De Landscape Arch is een van de highlights in Arches National Park
Bekijk de Delicate Arch in Arches National Park met zonsondergang

Death Valley National Park

Vlakbij Yosemite National Park en ten westen van Las Vegas vind je Death Valley National Park. Een park waarvan de naam je wellicht het idee geeft dat je het net zo goed kunt overslaan. Maar niets is minder waar. Kenmerkend voor Death Valley National Park is een verlaten landschap met uitgestrekte zoutvlakten, rotsformaties en canyons. Ook vind je er rode zandduinen en rotsen in de kleuren van de regenboog. Ondanks dat de naam vooral verwijst naar de hitte en droogte in het gebied, heeft de unieke flora en fauna zich volledig aangepast aan deze extreme omstandigheden en is Death Valley zonder twijfel één van de mooiste nationale parken van West-Amerika. Meer lezen over Death Valley National Park? Dit zijn de hoogtepunten van Death Valley.

Slapen in Death Valley? Ik sliep in het en sfeervolle The Ranch At Death Valley en genoot met volle teugen van de vele sterren aan de hemel.

Death Valley is een van de mooiste nationale parken van West-Amerika
Het Zabriskie Point is een van de mooiste bezienswaardigheden in Death Valley

Grand Canyon National Park

Eén van de bekendste nationale parken in West-Amerika is natuurlijk wel het Grand Canyon National Park. Deze gigantische kloof is te vinden in het noordwesten van de staat Arizona. Miljoenen jaren geleden is deze canyon uitgesleten door de magische Colorado River en staat sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In het Grand Canyon National Park vind je zowel bij de North Rim als de South Rim diverse uitkijkpunten die je een geweldig uitzicht over de canyon bieden. Maar wil je de canyon op haar best ervaren? Maak dan een wandeling door de Grand Canyon of per helikopter een rondvlucht over het nationale park. Wat je ook doet die geweldige nationale park wil je niet missen tijdens jouw roadtrip door West-Amerika.

Slapen bij het Grand Canyon National Park: het plaatsje Tusayan is een goede uitvalsbasis voor jouw bezoek en het fijne The Grand Hotel at the Grand Canyon kan ik je van harte aanbevelen.

De Grand Canyon is een van de mooiste nationale parken van West-Amerika

Zion National Park

In het zuidwesten van de staat Utah vind je het Zion National Park. In dit nationale park komen het Colorado Plateau, de Great Basin en de Mojavewoestijn samen wat voor een divers landschap van canyons, bergen en verschillende ecosystemen zorgt. Een bijzondere flora en fauna met maar liefst 800 soorten planten, een kleine 80 zoogdieren en bijna 300 soorten vogels. Zion is dan ook een nationaal park met voor ieder wat wils. Je kunt er abseilen, hiken, zwemmen en klimmen. Wat dacht je van de beroemdste hike naar Angels Landing. Een park waar je je geen minuut hoeft te vervelen!

Overnachtingstip: al vast aan het kijken naar fijne plekjes om te overnachten in West-Amerika? Bij Zion National Park kan ik je Abbey Inn aanraden.

Eekhoorn in Zion National Park
Zion National Park is een absolute aanrader in West-Amerika

Bryce Canyon National Park

Ook Bryce Canyon National Park vind je in het zuidwesten van de staat Utah. Ondanks dat het vlakbij Zion National Park gelegen is kan het contrast niet groter. Zo staat Bryce Canyon National Park vooral bekend om haar grote aantal unieke rotsformaties. Deze door erosie gevormde hoodoos zijn veelal pilaarvormig, maar er zijn ook heuse natuurlijke amfitheaters ontstaan. Je krijgt al een goede indruk van het park door van uitkijkpunt naar uitkijkpunt te reizen, maar het allerbeste beeld krijg je door in de canyon te wandelen. Wandel bijvoorbeeld de Mossy Cave Trail en Peekaboo Loop Trail. Mijn favoriete hike, de combinatie van de Navajo en Queen’s Garden Trail, wordt niet voor niets ‘World’s Best 3 Mile Hike’ genoemd.

Meer lezen over Bryce Canyon National Park? Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden in Bryce Canyon National Park en zoek je nog fijne plekjes om te overnachten in Bryce Canyon? Die vind je hier!

Rondreis West-Amerika: met deze tips ga je voorbereid op pad
Wandelen in Bryce Canyon
Bezoek het mooie Canyonlands tijdens je rondreis West Amerika

Canyonlands National Park

Last but not least Canyonlands National Park. Dit wat minder bekende park is ook gelegen in de staat Utah en absoluut één van de mooiste nationale parken van West-Amerika. Gedurende miljoenen jaren hebben de Colorado River en de Green River een weg door het woestijnlandschap gesleten. Hierdoor is deze ruige canyon met talloze natuurlijke bogen, bruggen en grillige rotsformaties ontstaan. Canyonlands National Park bestaat uit drie delen. The Needles, The Maze en Island in the Sky hebben ieder hun eigen karakter. Zo vind je kleurrijke rotsformaties in The Needles en moet je voor onvergetelijke uitzichten over de omgeving naar Island in the Sky. Dit is ook het gedeelte waar je de bekende Mesa Arch vindt.

Overnachten bij Canyonlands: net als voor Arches, dat om de hoek ligt, is Moab een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Canyonlands. Zelf heb ik met veel plezier in het Hampton Inn Moab overnacht.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne