Wat zoek je?

Ik weet zeker dat bij iedereen die Nieuw Zeeland gaat bezoeken, Milford Sound op de bucketlist staat. Dat begrijp ik wel, want dit is absoluut een hoogtepunt van Nieuw Zeeland. In deze blog mijn tips om jouw bezoek aan Milford Sound onvergetelijk te maken.

Met deze Milford Sound tips wordt jouw bezoek onvergetelijk

Reis naar het plaatsje Te Anau en start je bezoek aan Milford Sound

Voordat je bij de Milford Sound, aan de westkust van Nieuw Zeeland aankomt, reis je door Te Anau. Een leuk dorpje, maar niet minder belangrijk dé toegangspoort tot de Milford Sound. Vanaf dit plaatsje brengt de Highway 94 je naar de sound. Deze smalle 119 km lange weg wordt omringd door groene bergketens vol mossen in verschillende kleuren groen, steile rotswanden, honderden prachtige watervallen en kraakheldere meren. Het is niet voor niets dat deze weg is bekroond tot de ‘most scenic route’ van Nieuw Zeeland.

Aan het begin van onze rit is het een beetje mistig, gelukkig regent het niet. Dat is best bijzonder, want het Fiordland National Park, waar Milford Sound toebehoort, is één van de meest regenrijke gebieden ter wereld. Milford Sound moet het stellen met zo’n 200 regendagen per jaar. Ik kan mijn geluk dan ook niet op als de mist langzaamaan weg trekt en de zon doorbreekt. De omgeving kleurt prachtig en glinstert oogverblindend. Dit belooft veel goeds voor sound zelf.

Na een adembenemende rit van 2,5 uur komen we aan bij de Milford Sound. Nog net op tijd voor zonsondergang en een sneak peak van het moois dat ons de volgende dag te wachten zal staan. We zoeken een camping, maken het onszelf gemakkelijk en bereiden ons vast voor op wat morgen komen zal.

Met deze Milford Sound tips wordt jouw bezoek onvergetelijk
Met deze Milford Sound tips wordt jouw bezoek onvergetelijk
Met deze Milford Sound tips wordt jouw bezoek onvergetelijk
Met deze Milford Sound tips wordt jouw bezoek onvergetelijk
Met deze Milford Sound tips wordt jouw bezoek onvergetelijk
Met deze Milford Sound tips wordt jouw bezoek onvergetelijk

Stap op de Milford Mariner en ontdek hoe magisch Milford Sound eruit ziet

Na een heerlijke, rustige nacht in de bossen stappen we de volgende dag aan boord van de Milford Mariner. Een groot schip waar voldoende ruimte is voor iedereen. Vol goede moed zoeken we buiten op het dek een mooi plekje om goed te kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de miljoenen jaren geleden uitgesleten gletsjer. Niet veel later zijn we blij met de 3 lagen kleding die we aangetrokken hebben want het is toch best koud aan dek. Het waait hard en het zonnetje dat gisteren nog zo fijn scheen heeft plaatsgemaakt voor mist. Wat het geheel eigenlijk best een geheimzinnig sfeertje geeft.

De Mariner vaart ons langs giga hoge, recht uit zee omhoog rijzende bergketens. Ik voel me klein in het majestueuze landschap. Ik zie hordes zeehonden spelen met pas gevangen vis. Af en toe een verdwaalde kajak de sound trotseren. De Mitre Peak uit de zee oprijzen en overal waar ik kijk zie ik watervallen. Kleine en grote, maar de meeste indruk maakt de 160 meter hoge Bowen Falls. Onze boot vaart zo dicht langs de waterval dat het water op het dek klettert. Het moet een prachtig schouwspel geweest zijn. Water dat op het dek danst. Mensen die snel naar binnen schieten, bang om nat te worden. En ik. Stralend op het dek, met schrale wangen en 3 lagen kleding maar een glimlach van oor tot oor. Genietend van de kracht van de natuur. Toen voelde ik het. Ik voelde de magie van Milford Sound.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne