Wat zoek je?

Je droomt al jaren van een rondreis West-Amerika, maar het is er nog steeds niet van gekomen om je ticket te boeken. Om je er van te overtuigen dat je deze epische rondreis nu echt eens moet gaan maken, deel ik vandaag mijn tips. Zo weet je waar je aan begint, kom je niet voor verrassingen te staan en kan je jouw droomreis door West-Amerika nu eindelijk gaan boeken!

Rondreis West-Amerika: met deze tips ga je voorbereid op pad

#1 – Een geldig paspoort

Misschien een open deur, maar je zult er versteld van staan hoeveel mensen niet precies weten wanneer de geldigheid van hun paspoort afloopt. Voor een reis naar Amerika geldt, dat je paspoort op z’n minst nog tijdens de gehele reis geldig moet zijn. Check dus ruim voor vertrek wanneer jouw paspoort verloopt, zodat je, waar nodig, nog voldoende tijd hebt om een nieuw paspoort aan te vragen.

Bezoek het prachtige Arches tijdens je rondreis West Amerika
Voorbereid op reis naar West-Amerika

#2 – ESTA Amerika aanvragen

Eén van de voorbereidingen voor je rondreis West-Amerika is het aanvragen van een ESTA. Dit staat voor Electronic System for Travel Authorization en is een reistoestemming die je nodig hebt voordat je Amerika mag reizen. Dit is voor elke reiziger verplicht gesteld en zonder ESTA aanvraag mag je Amerika dus niet in reizen.

Wist je trouwens dat als je op doorreis via Amerika vliegt een ESTA noodzakelijk is? Dus ook terwijl je het vliegveld niet verlaat!

Het uitzicht vanonder de Mesa Arch is magisch en hoort in je route West-Amerika
Yosemite National Park is ook een geweldige plek in West Amerika en een absoluut bucketlist item

#3 – Leesvoer ter voorbereiding op je rondreis West-Amerika

Wanneer ik een nieuwe reisbestemming kies vind ik het altijd erg leuk om boeken en blogs te lezen. Zo kom ik al helemaal in de stemming en kan ik, op basis van alle tips, een passende route voor mijn roadtrip kiezen.

Leuke reisgidsen over de Westkust van Amerika die ik zou aanraden:

Inspirerende blogs van andere bloggers over West- Amerika die je zeker moet lezen:

Lees ook zeker mijn blog over de route West Amerika die ik in zo’n 3 weken heb afgelegd.

#4 – Regel navigatie voor je huurauto in Amerika

Hoewel het relatief gemakkelijk is om in West-Amerika rond te rijden, zou ik je toch zeker aanraden met een navigatiesysteem op pad te gaan. Vooral in de steden, als San Francisco, Las Vegas en Los Angeles, is het maar al te fijn om er eentje te hebben. Een navigatiesysteem huren bij je huurauto in West-Amerika is relatief duur, het is voordeliger om eentje van thuis mee te nemen en de benodigde kaarten hier vooraf op te downloaden.

Let bij de autohuur goed op de kleine lettertjes en wat allemaal inclusief is, qua verzekeringen etc. Wij huren onze auto in Amerika bij Sunny Cars. Dit is erg goed bevallen!

Geld besparen tijdens jouw volgende roadtrip

Als doorgewinterde roadtripper heb ik in de loop der jaren veel tips verzameld om jouw volgende avontuur zowel betaalbaar als memorabel te maken. Ik verzamelde 11 slimme geldbesparende tips voor jouw volgende roadtrip. Want geld besparen op vakantie om nog langer of vaker op reis te kunnen, dat wil toch iedereen?!

Geldbesparende tips voor jouw roadtrip
Onze huurauto tijdens onze rondreis West Amerika
Koop een koelbox ter voorbereiding op je rondreis West Amerika

#5 – Koop een koelbox in Amerika

Tijdens jouw rondreis door West-Amerika is een koelbox (met ijsblokjes) ook echt een aanrader! Je reist over het algemeen enorme afstanden en zit veel in de auto. Een koud drankje en gekoeld broodbeleg is dan erg fijn. Wij hebben op de eerste dag bij de allereerste supermarkt een koelbox gekocht en er de gehele reis plezier van gehad!

Routetip! Heb je slechts 2 weken? Of zoek je een unieke route waarbij je New York en de Niagara Watervallen bezoekt? Ontdek dan deze route Canada & New York in 2 weken!

#6 – Vergeet je wereldstekker niet

In Amerika worden de stopcontacten van type A/B gebruikt. Dit zijn andere stopcontacten dan wij in Nederland hebben. Om je electronica op te kunnen laden heb je dus een wereldstekker nodig. Vergeet deze dus niet vooraf aan te schaffen!

Bryce Canyon mag niet ontbreken in jouw route West-Amerika

#7 – Nationale parken pas voor West-Amerika

In West-Amerika vind je ontzettend veel prachtige parken die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Als jij ook van plan bent meerdere nationale parken te bezoeken tijdens je rondreis West-Amerika, dan raad ik je aan om een ‘America the Beautiful annual pass’ aan te schaffen. Deze pas is een jaar geldig en kost $80,- (per voertuig). Je kunt deze pas bij deze nationale park ingangen aanschaffen. Let er wel op dat niet alle parken een nationaal park zijn en er voor bepaalde andere parken dus alsnog entree betaald moet worden. Voorbeelden hiervan zijn Monument Valley en Antelope Canyon.

Meer lezen over de parken in West-Amerika? Lees hier alles over de bezienswaardigheden in Bryce Canyon of wat dacht je van de hoogtepunten van Death Valley National Park!

Wandelen in Bryce Canyon NP
Death Valley is een van de mooiste nationale parken van West-Amerika
Bezoek het prachtige Grand Canyon tijdens je rondreis West Amerika
Monument Valley is een Amerikaans icoon

#8 – Boek voordelige vliegtickets voor je rondreis West-Amerika

Eén van de duurdere onderdelen van een rondreis langs de westkust van Amerika is de vlucht. Je doet er goed aan om verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken. Alleen zijn er zo ontzettend veel aanbieders van vliegtickets, waardoor ik me kan voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik kijk zelf vaak op Skyscanner. Hier kun je heel gemakkelijk zoeken en prijzen vergelijken! Ook heb je naast een groot aanbod in vliegtickets, ruime keuze uit huurauto’s en hotels!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne