Wat zoek je?

Laat je voor heel even meenemen naar een andere wereld. Naar een land in het zuiden van Afrika waar de wilde dieren leven. De luchten knalblauw zijn. De uitzichten niet te bevatten en het zand roder dan rood. Je zit in je 4×4 safari jeep op jacht naar de dieren. Je wil ze spotten in hun eigen leefgebied. Tijdens het gouden uurtje, of juist vroeg in de ochtend. Het maakt niet uit want er is zoveel meer te zien. Laat je voor even meenemen naar Namibië. Dit zijn 9x Namibië bezienswaardigheden die je niet wilt missen!

De mooiste bezienswaardigheden Namibie voor je op een rijtje

#1 – Onderweg van Windhoek naar de Sossusvlei

“It’s all about the journey, not the destination” is een quote die Namibië past als een jas. Niet alleen de bestemming is prachtig, maar ook de weg er naartoe moet niet onderschat worden. Mijn reis begint in Windhoek, de hoofdstad van Namibië, en brengt me op dag twee naar de Sossusvlei. Onderweg kijk ik mijn ogen uit. Ik denk nog: “als de rest van Namibië ook maar een beetje zo mooi is als deze weg ben ik een gelukkig mens”. Need I say more?

Budget roadtrip namibie botswana met 4x4 en daktent
De Sossusvlei is te gek en hoort op je lijst als je namibië bezoekt

#2 – Het kleurenspel in de Sossusvlei

Als je voet zet in de Sossusvlei word je overrompelt door de mooiste kleuren. De strakblauwe lucht die afsteekt tegen het felgekleurde zand. Het besef dat de bruine en witte bomen die je om je heen ziet al jaren dood zijn. De felle zon die op je huid brand en het zand dat voorzichtig in je schoenen kruipt. De Sossusvlei is betoverd mooi!

De zonopkomst bij de Sossusvlei in Namibie is een echte highlight

#3 – De mooiste African Sunsets

Elke avond in mei, rond een uur of 6, zakt de zon weg achter de horizon en vormt zich voor mijn ogen een prachtige kleurenpalet. De rotsen kleuren pastel en de hemel knaloranje en later felrood. Wat zijn die zonsondergangen in Afrika toch magisch! Als je dit ziet wil je toch Namibië bezoeken?!

Spitzkoppe is echt een namibie bezienswaardigheid die je niet mag missen

#4 – Het rotsachtige Spitzkoppe

Uit het niets rijst de 1728 meter hoge Spitzkoppe als een soort fata morgana boven het stoffige, vlakke landschap van Zuid-Damaraland uit. Haar scherpe top heeft er voor gezorgd dat ze ook wel ‘de Matterhorn van Afrika’ wordt genoemd. Het voelt hier alsof je helemaal alleen op de wereld bent. Zo stil en zo rustig! En het mooiste is dat plekje 9A voor één nacht van ons was.

Meer lezen over Spitzkoppe? In deze blog vertel ik je alles over wat je kan doen in Spitzkoppe!

Spitzkoppe hoort zeker thuis in jouw rondreis Namibie & Botswana
Magisch Spitzkoppe is ook een van de namibie bezienswaardigheden die je niet mag missen

#5 – Vergeet niet omhoog te kijken

Als het donker is geworden verschijnen er vele duizenden sterren aan de hemel schijnen. Nergens ter wereld zie ik er zoveel. Ik tuur uren in de verte en kan niet bevatten hoe bizar ons heelal is. De indrukken van die dag laat ik passeren, de mooiste bezienswaardigheden in Namibië komen aan bod. En droom verder over wat er nog komen gaat.

Vergeet niet omhoog te kijken in Namibie
Vergeet niet omhoog te kijken in Namibie

#6 – Laat je fascineren door Damaraland’s ruigheid

Fascinerende rotsformaties en blauwe luchten domineren het kleurrijke landschap van Damaraland. Goedbewaarde rotstekeningen zijn de grootste attractie, maar het ruige landschap is in mijn ogen zoveel interessanter. De uitgestrekte vlaktes stralen een zekere rust uit. Zebra’s trotseren de bergen, prachtig gekleurde vogels die zich verstoppen in de boomtoppen en de natuur is ongerept. Misschien wel het meest verrassende stukje Namibië?! Absoluut een van Namibië’s mooiste bezienswaardigheden!

Met deze praktische tips Namibië maak jij voorbereid de reis van je dromen

#7 – Wilde dieren in Etosha National Park

In Etosha National Park leven vele fantastische dieren, die zich makkelijk laten spotten. Olifanten, leeuwen, zebra’s, giraffen, impala’s en zelfs een luipaard. Je kijkt je ogen uit op de uitgestrekte vlaktes en hoeft je dan ook geen moment te vervelen in dit park. Zelfs ’s avonds kijk je je ogen uit bij de waterpools waar vele dieren verzamelen om in de verkoeling van de avond water te drinken. Makkelijker dan dit wordt het niet 😉

Meer lezen over Etosha: Ga mee op safari in het Etosha National Park!

Wildspotten in Namibie kan heel erg goed in Etosha National Park
Beestjes spotten in Etosha National Park in Namibie is het leukste dat er is
Bij een waterpoel in Etosha National Park heb je veel kans op een ontmoeting met de big 5

#8 – De smalle Caprivistrook

In het uiterste noordoosten van Namibië strekt zich de smalle Caprivistrook uit tot het vierlandenpunt van NamibiëBotswana, Zimbabwe en Zambia. Er is veel wild te vinden. Ook is het een vogelrijk gebied en kun je er mooie boottochten maken. Een verrassend stukje Afrika!

Combineer jouw Namibië reis met Botswana en de Victoria Falls en je zult een reis beleven om nooit te vergeten. Meer lezen over mijn route Namibië & Botswana doe je hier!

Als je gaat kamperen in Namibie bezoek dan ook de camping op de Caprivi Strip
Als je gaat kamperen in Namibie overnacht dan ook bij Ngepi Camp aan de Caprivi Strip
Een geweldig uitzicht bij Ngepi Camp aan de Caprivi Strip

#9 – Back to basic in Namibië

Boodschappen doen voor 4 dagen, omdat je de komende tijd geen supermarkt tegen gaat komen. Kamperen in Namibië en slapen op het dak van je 4×4, in een daktent, met constant dierengeluiden om je heen. Je eten koken op je zelfgebouwde vuur en water koken in een ketel. Douchen als het licht is en ’s nachts je behoefte naast de auto doen. Voor mij is dit kamperen op z’n best. Eén zijn met de natuur! Namibië beleven zoals het hoort. Ben jij al om?!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne