Wat zoek je?

Ben je van plan een rondreis door Zuid-Australië te maken? Bezoek Flinders Ranges National Park, ook wel het Ikara-Flinders Ranges National Park genoemd, dan ook zeker tijdens je reis! In de grootste bergketen in Zuid-Australië worden dieprode kloven afgewisseld met groene heuvels en verlaten vlaktes.

Razorback lookout in Flinders Ranges

Breng een bezoek aan Flinders Ranges National Park

Flinders Ranges National Park is vernoemd naar Kapitein Matthew Flinders (1774–1814) die grote delen van de staat South Australia heeft verkend. Echter werd het gebied al jaren bewoond door de Aboriginal stam Adnyamathanha. In het park kun je ontzettend veel verschillende wandelingen maken. Je hebt de keuze uit eenvoudige wandelingen van een half uur tot pittige dagtochten. Veel tochten starten in Wilpena Pound, waar een gigantisch natuurlijk amfitheater ligt met daaromheen 500 meter hoge bergwanden. De verschillende soorten kangoeroes en de vele verschillende vogelsoorten maken dat het national park ook erg in trek is bij dierenliefhebbers en vogelspotters.

Meer lezen over parken in Australië? Ontdek de Oodnadatta Track in de outbackKarijini National Park en Francois Peron National Park.

Kangoeroe tijdens bezoek Flinders Ranges
Bezoek Flinders Ranges in Zuid-Australie

Ga wandelen tijdens je bezoek Flinders Ranges

Tijdens je bezoek aan Flinders Ranges heb je de keuze uit zo’n 18 wandelingen. Variërend van gemakkelijk (30 min tot 2 uur), gemiddeld (1,5 uur tot 6 uur) tot moeilijk (4 tot 9 uur).

Een leuke wandeling die ik je aan kan raden is de wandeling naar de Hills Homestead en aansluitend door naar de Lower en Upper Wangara Lookout. Het eerste deel wandel je door het bos tot je bij de Hills Homestead komt. Daarna begint het klimmen. Na zo’n 100 meter klimmen kom je aan bij de Lower Wangara Lookout. Nog eens 400 meter verder stijgen en je bent bij de Upper Wangara Lookout. Het uitzicht vanaf het laagste plateau is al mooi, maar dat vanaf het hoogste is echt prachtig. Je hebt een 360 graden view over de hele omgeving.<

Wil je meer lezen over leuke wandelingen in Flinders Ranges? Check de 6 beste wandelingen in Flinders Ranges. En alle info over het park en een kaart met alle wandelingen in Flinders Ranges vind je hier!

Ga zeker wandelen als je Flinders Ranges bezoekt
Ga zeker wandelen als je Flinders Ranges bezoekt

Bezoek Flinders Ranges met de auto

Naast wandelen moet je ook zeker een rondje door het park maken met de auto. Rijd zeker de Bunyeroo Road en de Brachina Gorge Road. Onderweg kom je langs prachtige lookouts, zoals de Bunyeroo Valley en de Twin Gums Lookout. Maar mijn favoriet is toch zeker de Razorback Lookout!

Sla Flinders Ranges niet over als je Zuid Australië bezoekt
Op ontdekking in Flinders Ranges National Park

Overnachten in Flinders Ranges

In het park vind je verschillende bush camps, zoals de Adraman Campground, Brachina East Campground en Trezona Campground. Dit zijn eenvoudige campsites, vaak met een stuk of 4 plekken, een fire pit en een long drop toilet. Ook kun je ervoor kiezen om bij het Wilpena Pound Resort te verblijven. Je kunt in eenvoudige cabins, luxe huisjes of safaritenten verblijven. Wij kiezen voor een verblijf op de campsite van dit resort. Vrij massaal, maar een prima uitvalsbasis voor ons bezoek aan Flinders Ranges. Een volgende keer zou ik kiezen voor een verblijf op een working farm. Zoals Upalinna station, een schapenboerderij waar je op één van de 8 campsites zeker op een unieke plek verblijft.

Bezoek Flinders Ranges in Zuid-Australie

Beste reistijd voor een bezoek Flinders Ranges

De beste reistijd voor dit deel van Australië is mei tot oktober. De nachten zijn dan over het algemeen fris, maar de dagen aangenaam om te wandelen. Wij verbleven hier begin september. Het was ‘s nachts met zo’n 4 graden wat fris, maar overdag zo’n 18 graden wat heerlijk weer is om te wandelen.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne