Wat zoek je?

Op zo’n 2.300 km van Perth en 1.900 km van Darwin is Broome één van de meest afgelegen steden in Australië. Een soort oase tussen al dat rode stof. Wil je tot rust komen na het rijden van de Gibb River Road? Of even het gemak van een stad wanneer je langs de westkust reist? Wat je ook zoekt, het kleine Broome zal je zeker voor een paar dagen vermaken! Dit is wat je allemaal kunt doen in Broome.

Doen in Broome een oase in The Kimberley

#1 – Bezoek Cable Beach

Cable Beach is 22 km lang en een prachtig breed, wit strand. Sommigen vinden het zelfs één van de mooiste stranden van Australië! In het droge seizoen kun je er ook in de zee zwemmen. Wel zo fijn! Ook kun je lekker over het strand wandelen. Of wat dacht je van een zonsondergang op het strand. In Broome kan dit, naast gewoon vanaf je picknickkleed, ook vanuit de auto of op de rug van een kameel. Het klassieke Broome plaatje is dan ook een groep kamelen op het strand bij de zonsondergang. Meer zin in een drankje op het terras? Ook dat kan. Je hebt niet veel keuze, maar toch zijn er een paar strandtentjes waar je ook van de zonsondergang kunt genieten. Zeker een van de bezienswaardigheden in Broome die je niet wilt missen!

Doen in Broome een oase in The Kimberley
Doen in Broome een oase in The Kimberley

#2 – Laat je fascineren door Gantheaume Point

Hoewel dit punt vooral bekend staat om de dinosaurus voetafdrukken die je bij eb kunt zien, is er meer. Op Gantheaume Point zie je namelijk de oceaan en de outback vloeiend in elkaar overgaan. De knalrode outback rotsen naast het witte strand en de turkooizen zee. Wat mij betreft een plekje dat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Broome.

Doen in Broome een oase langs de westkust van Australie
Doen in Broome de hoogtepunten in de Kimberley

#3 – Aanschouw de Staircase to the Moon

Een natuurlijk verschijnsel bij volle maan waarbij het lijkt alsof er een trap naar de maan loopt. Dit kun je, als je geluk hebt, tussen maart en oktober zien. Een goede plek in Broome hiervoor is Town Beach. Je hebt in die periode zo’n 2 keer per maand kans om The Staircase to the Moon te zien. Helaas waren wij niet meer in Broome toen het plaatsvond. Wij waren in Exmouth waar we het, verrassend genoeg, ook konden zien. Niet zo mooi als in Broome misschien, toch hebben we het onverwachts nog mee kunnen pikken.

Bezoek Broome tijdens jouw rondreis door West-Australië. In deze blog deel ik de ultieme route door West-Australië met je!

De leukste dingen om te doen in Broome

#4 – Bestel een biertje bij Matso’s Broome Brewery

Het is misschien het klimaat in Broome, waardoor een biertje van Matso’s er altijd wel in lijkt te gaan. Matso’s brouwt bier waarbij tropische vruchten als mango & lychee de basis vormen. Dit maakt dat de biertjes van Matso erg geschikt voor een middagje op het terras. Iets wat je zeker moet proberen tijdens je vakantie in Broome!

Doen in Broome de hoogtepunten in de Kimberley
Doen in Broome een oase in The Kimberley

#5 – Ontdek Chinatown in Broome

Gelukszoekers vanuit de hele wereld zochten hun heil in de parelindustrie in Broome. De overgrote meerderheid waren de Chinezen. Wat resulteerde in een Chinatown, dé winkelstraat van Broome. En waarschijnlijk het kleinste Chinatown dat je ooit hebt gezien!

#6 – Ga eropuit naar Cape Leveque & Dampier Peninsula

Vanuit Broome kun je een paar dagen op ontdekking naar Cape Leveque of een bezoek brengen aan andere baaitjes op de Dampier Peninsula. Cape Leveque ligt ruim 200 km ten noorden van Broome en is alleen per 4×4 of met een tour te bereiken. Zelf heb ik het niet bezocht, wel heb ik van meerdere mensen gehoord dat de weg ernaartoe erg slecht is.

Doen in Broome een oase in The Kimberley

#7 – Bezoek de Parels bij Willie Creek

De parelindustrie is nog steeds vrij groot in Broome. Je kunt dan ook verschillende shops bezoeken waar ze parels verkopen of in de omgeving een tour (bijvoorbeeld bij Willie Creek) doen. Een toffe excursie waarbij je meer leert over de geschiedenis van de parel.

Doen in Broome een oase in The Kimberley
Doen in Broome een oase in The Kimberley

#8 – Overnachten in Broome in West-Australië

Wij sliepen op de camping RAC Cable Beach Holiday Park. Een prima camping met een fijn, zoutwater zwembad en op zo’n 5 minuten lopen van Cable Beach. Volgens velen de beste campsite in Broome! Liever een hotel? Dit zijn de fijnste plekjes over te overnachten in Broome.

Ga je ook kamperen in Australië en zoek je goede tips? Download dan de app Wikicamps!

Bonus tip! En goed om te weten over Broome!

Doordat Broome een afgelegen locatie kent en alles, voornamelijk van uit Perth, geïmporteerd moet worden zijn de prijzen hoger dan in andere steden in Australië. De boodschappen in de supermarkt zijn duurder, uit eten gaan is kostbaarder, de verblijfskosten zijn hoger en ook het uurtarief bij de autogarage ligt een stuk hoger dan bijvoorbeeld in Darwin of Sydney.

Zoals je waarschijnlijk al opgemerkt hebt uit m’n blog is er niet mega veel te doen in Broome. Dat klopt! Broome is vooral fijn om een paar dagen te relaxen en daarna weer door te reizen naar je volgende bestemming in Australië.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne