Wat zoek je?

Remote. Ver weg van de drukte. En o zo mooi. Een gaaf nationaal park dat alleen per 4×4 te bereiken is. Prachtige stranden waar de oceaan en de outback elkaar omarmen. Een geweldige natuur en de mooiste kleurcontrasten. Dat is Francois Peron National Park.

Francois Peron National Park

Laat je betoveren door Francois Peron National Park

Francois Peron National Park ligt in het noorden van Shark Bay, het eerste West-Australische gebied dat een plekje kreeg op de werelderfgoedlijst. In Francois Peron National Park draait het allemaal om de flora en fauna. De rode zandduinen vormen een scherp contrast met de tropische witte stranden en de turkooizen oceaan. Wat zorgt voor prachtige uitzichten en oneindig veel mooie foto’s. Ook de vele dieren maken Francois Peron National Park een must do. Thorny devils, galah’s, haaien, dolfijnen en roggen. Je kunt ze er allemaal vinden. Heb je veel geluk? Dan zie je misschien zelfs een dugong.

Absoluut een van de highlights langs de westkust van Australie is Francois Peron National Park
Francois Peron National Park

Hoe bereik je Francois Peron National Park

Het nationale park is gemakkelijk te bereiken. Vanuit Denham rijd je richting Monkey Mia. Na zo’n 10 km zie je een afslag naar het park. Om Francois Peron te bezoeken heb je een 4×4 nodig. Heb je zelf geen 4×4 dan kun je Francois Peron ook bezoeken middels een dagtour.

In François Peron kun je ongeveer 50 km per uur rijden. Het park is met 52.500 hectare niet mega groot, dus je kunt in ongeveer een uur van de Homestead naar het meest noordelijke punt, Cape Peron, rijden. Je kunt François Peron prima als dagtocht vanuit Denham of Monkey Mia bezoeken. Maar een nachtje in het park verblijven is ook geen straf. Je hebt de keuze uit zo’n 5 campsites. De mooisten vond ik Gregories, Bottle Bay en South Gregories waarbij je echt heel dichtbij het strand kunt overnachten. Maar ook Big Lagoon is erg mooi uit. Wat mij betreft maakt het eigenlijk niet uit waar je slaapt in François Peron. Zolang je er maar slaapt 😉

Wil je liever in een hotel in Denham of Monkey Mia slapen? Check dan hier alvast de mooiste accommodaties!

Francois Peron National Park
Redenen waarom je nooit op reis moet naar Australië
Francois Peron National Park
Francois Peron National Park

Bezoek het Peron Homestead Precinct

De Peron Homestead, dat vroeger een schapenboerderij was, doet tegenwoordig dienst als museum. Je leert er meer over het leven op de boerderij en over het houden van schapen. Een leuk extraatje is de hot tub die je hier vindt. Deze Homestead is het verste punt dat je nog per 2WD kunt bereiken. Daarna heb je echt een 4×4 nodig. Vlakbij de Homestead kun je de bandenspanning van je auto verlagen. Doe je dit niet kom je ongetwijfeld vast te zitten in het mulle zand. Wanneer je het park verlaat kun je hier je banden weer oppompen.

Francois Peron National Park
Francois Peron National Park

Ga wandelen in François Peron

In Francois Peron kun je van Cape Peron naar de Skipjack Point wandelen. Dit is een 3 km lange wandeling (retour) door de duinen waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de kustlijn. Deze wandeling wordt ook wel de Wanamalu Trail genoemd. Vanaf de verschillende campsites kun je ook langs het strand wandelen.

Bezoek Francois Peron tijdens een geweldige roadtrip langs de westkust van Australië.

Francois Peron National Park
Francois Peron National Park mag je niet missen tijdens jouw roadtrip langs de westkust van Australie

Ga unieke dieren spotten in Francois Peron

In het park leven verschillende dieren waarvan de één zich gemakkelijker laat spotten dan de ander. En waarvan je sommigen trouwens liever ook niet eens ziet. Zo als bepaalde spinnen en slangen. Ik zag er verschillende goannas, een echidna, papegaaien en twee thorny devil’s vanuit de auto. Vanaf de kust zag ik heel veel black tip reef sharks, een schildpad en dolfijnen zwemmen, veel vogels en een eagle ray.

Ook leuk aan de westkust: Broome! Dit is wat je allemaal kunt doen in Broome.

Francois Peron National Park
Francois Peron National Park mag je niet missen tijdens jouw roadtrip langs de westkust van Australie

Francois Peron is een hiddem gem aan de Australische westkust

Veel Australiërs hebben vaak niet eens van Francois Peron gehoord. Waardoor het rustig is in het park en je al het moois bijna helemaal voor jezelf hebt. Waarom Australiërs het niet kennen is mij een raadsel, want de natuur is er werkelijk prachtig. Het klassieke beeld van ‘outback meets the ocean’. Waar de rode kleuren van de outback overlopen in het witte zand van het strand. Dat gecombineerd met het turquoise van de zee. Hoe kan dat nou niet magisch zijn?

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne