Wat zoek je?

Camping life even zat? Of is het hoog tijd de voorraden aan te vullen en de auto te laten checken voor een servicebeurt? Dan is Darwin een fijne plek om een tijdje te verblijven. Heel eerlijk, Darwin is geen Sydney, maar toch zijn er een aantal dingen te doen in Darwin!

Sla Kakadu zeker niet over als je van Alice Springs naar Darwin reist

Doen in Darwin: 5 tips voor jouw bezoek aan Darwin

Darwin is de hoofdstad van de Australische staat Northern Territory. En daarmee ook de grootste stad in het verre noorden van Australië. Darwin is een ideaal startpunt voor een bezoek aan Kakadu National Park en Litchfield National Park. Of wat dacht je van een roadtrip dwars door de Australische outback naar Adelaide. Ook kun je vanuit Darwin perfect afzakken via de westkust naar Perth. Genoeg opties met Darwin als startpunt, maar wat kun je eigenlijk doen in Darwin zelf?

Vind gezelligheid in Mitchell Street

Mitchell Street in de drukste straat in Darwin. De plek waar je de meeste ho(s)tels, restaurants en pubs vindt. Genoeg leuks te vinden om je een paar avonden te vermaken. Restaurants die ik je aan kan raden zijn Amazing Thailand voor een verrukkelijke Penang Curry en Chicken Cashew en de Six Tanks Brew Pub voor lekkere (zelfgebrouwen) biertjes en prima pub food.

Niet aan Mitchell Street gelegen, maar voor een goed ontbijt raad ik je Dukes Café aan! Goede koffie, heerlijke gepocheerde eieren en de acai bowl zag er ook verrukkelijk uit.

Iets wat je zeker wilt doen in Darwin is Thai eten in Mitchell Street
Iets wat je zeker wilt doen als je in Darwin bent is een bezoek brengen aan Mindil Beach Sunset Markets

Doen in Darwin: bezoek de Wave Lagoon bij het Darwin Waterfront

Darwin Waterfront is een perfecte plek om even af te koelen. Het klimaat in Darwin is niet mis, dus een duik in de Wave Lagoon of de Recreation Lagoon is erg fijn! De toegangsprijs voor de Wave Lagoon (het golfslagbad) bedraagt $8,- per persoon ($6,- per kind). De Recreation Lagoon (een aangelegd strand) is gratis.

Ben je uitgezwommen een zoek je een leuke bar met lekkere pizza’s en burgers? Dan raad ik je aan The Precinct Tavern. Goed eten, lekkere biertjes en aan de lagoon gelegen!

Vanuit Darwin naar de Outback? Hier lees je alles over mijn route door de Outback. Of ga je richting de Gibb River Road? Lees dan mijn verhaal voor een onvergetelijke Gibb River Road ervaring.

Shop till you drop in Casuarina Shopping Center

Wat begon als een Google zoektocht naar een Kmart, eindigde in een duur dagje. Google bracht mij naar het Casuarina Shopping Center, een super mooi center net boven het stadscentrum van Darwin gelegen. Ik was zo blij weer een shopping center te zien na al die dagen in de outback dat ik weg ging met van alles en nog wat. Onder andere een bikini, badpak en petje. Daarnaast haalde ik een lekkere smoothie bij Boost en mijn favoriete salade bij de Soul Origin. Wat een genot om weer even in een winkelcentrum rond te lopen en even lekker te shoppen. Of je nu net begint aan je reis en inkopen wilt doen of net als ik je even wilt laten gaan in een mall het Casuarina Shopping Center is the place to do so in Darwin!

Iets wat je zeker wilt doen in Darwin is een bezoek brengen aan de Mindil Beach Sunset Markets
Iets wat je zeker wilt doen in Darwin is een bezoek brengen aan Mindil Beach Sunset Markets

Mindil Beach Sunset Market

Elke zondag en donderdag in ‘the dry season’ vindt de Mindil Beach Sunset Market plaats. Een gezellige markt aan Mindil Beach waar het naast de nodige (lokale) arts en crafts vooral gaat om lekker eten. Veel van de food trucks zijn Aziatisch georiënteerd en hebben van alles, van sushi tot pad thai, te bieden. Ook veel locals bezoeken de Mindil Beach Sunset Market en spreiden hun picknickkleedjes uit voor een gezellige avond met vrienden en familie. Ook als er geen markt is blijft Mindil Beach een leuk strand om te bezoeken.

Andere dingen om te doen in Darwin

Ik bezocht Darwin tijdens een lange reis door Australië en had na een paar weken reizen door de outback vooral even zin in lekker rustig aan doen en ontspannen tussen het roadtrippen door. Tijdens mijn bezoek aan Darwin heb ik daarom geen toeristische activiteiten ondernomen. Zoek je wel naar dit soort activiteiten dan zou je de Crocosaurus Cove (waar je kunt kooiduiken met een krokodil) kunnen bezoeken, een Jumping Croc boottocht kunnen doen of naar de Tiwi Islands kunnen gaan.

Bezoek Kakadu & Litchfield National Park

Vanuit Darwin kun je ook gemakkelijk een uitstapje maken naar Kakadu & Litchfield National Park. Deze parken zijn beide heel verschillend en absoluut de moeite waard om te bezoeken als je het Northern Territory bezoekt.

In Kakadu bij Darwin kun je mooie wandelingen maken.
Chasing Waterfalls in Litchfield National Park
Iets wat je zeker wilt doen in Darwin is een bezoek brengen aan Mindil Beach

Overnacht in een fijn hotel in Darwin

Ik koos ervoor om in Darwin even niet in de daktent te slapen en besloot daarom een hotel te boeken. Ik koos voor het Travelodge Resort Darwin. Een fijne accommodatie met ruime kamers met zitje en koelkast en midden in het centrum. Daarnaast  werd ik erg blij van de twee verkwikkende zwembaden, de sportschool en de gratis, bewaakte parkeerplaats. Toch fijn om er zeker van te zijn dat je auto veilig geparkeerd staat.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne