Wat zoek je?

Je bent van plan om rond te reizen door Australië. Wat een top idee! Maar hoe bereid je je voor en wat neem je mee? Voor een backpackreis met de Greyhound neem je natuurlijk hele andere spullen mee dan voor een roadtrip met de auto. Natuurlijk kan ik je een hele lijst geven met dingen die je nodig hebt op reis. Echter beperk ik mij in deze blog tot producten die je wat mij betreft nodig hebt voor een goed voorbereide en onvergetelijke roadtrip door Australië!

De rotstenen formaties bij The Pinnacles verdienen een bezoekje tijdens jouw reis door West-Australië

Organiseer je auto met packing cubes

Tijdens mijn roadtrip door Australië heb ik gemerkt dat ik, zodra ik op pad ben, de spullen uit mijn duffel haal en ze op de achterbank leg. Netjes georganiseerd in verschillende tasjes zodat ik er gemakkelijk bij kan. Eentje voor mijn slaapspullen en ondergoed, eentje voor mijn shirtjes en topjes en de laatste voor mijn broeken en jurkjes. Tijdens deze reis gebruik ik hier (grappig genoeg) boodschappentassen van de Woolworths voor. Wat ik jou aan zou raden is om hier paking cubes voor te gebruiken. Als je verstandig bent heb je die toch al bij je en hoef je ze alleen maar uit je reisbagage te halen en op de achterbank te zetten! Die van mij liggen nog bij vrienden in Sydney 😉

duffel bag gaat altijd mee tijdens mijn zomerse roadtrip

Een wegenatlas van Australië

Naast dat ik een wegenatlas een erg leuk souvenir vind (ik kleur altijd de route die ik heb afgelegd) staan er, naast natuurlijk de afstanden, ook altijd handige tips in. Voor mijn roadtrip door Australië heb ik dan ook nog voordat we Sydney achter ons lieten een wegenatlas gekocht. De atlassen van Hema Maps zijn erg compleet. Ze hebben naast de gewone reisatlassen ook boeken met super vette 4×4 tracks! Geen zin in extra reisbagage? Ze hebben ook een app waar je deze atlassen, tegen betaling, kunt downloaden en offline kunt raadplegen. Perfect voor jouw roadtrip door Australië!

Ook leuk om te lezen: mijn 4×4 avontuur door de Outback van Australië

rondreis australië met deze praktische tips ben je voorbereid

Lonely Planet van Australië

Als voorbereiding op mijn reizen lees ik graag de Lonely Planet. Ik highlight de mooiste plekjes en krijg zo al ontzettend veel inspiratie. Doorgaans neem ik de Lonely Planet ook mee op reis. Waar ik alles gewoon nog een keer lees. De Lonely Planet die ik je zeker aanraad voor jouw roadtrip door Australië is Lonely Planet Australia’s Best Trips! Hierin vind je 38 inspirerende roadtrips. Ingedeeld per staat en variërend van een paar dagen tot twee weken. Ik heb hier super veel inspiratie uit gehaald tijdens mijn roadtrip door Australië!

rondreis australië met deze praktische tips ben je voorbereid
Cadeaus voor reizigers gezocht? Dit zijn de leukste reiscadeaus!

Simkaartje met data

Een simkaartje met data is wat mij betreft echt onmisbaar tijdens je roadtrip door Australië. Naast dat het ideaal is voor Google Maps, kun je ook snel informatie online opzoeken of de reviews en prijzen op Wiki Camps (tip: download deze app!) raadplegen. Of wat dacht je van apps als FuelMap Australia (ook downloaden!) en Petrol Spy waarmee je brandstofprijzen in de gaten kunt houden. Gewoon even een belletje kunnen doen wanneer je laat op een camping verwacht aan te komen is ook heel fijn.

Welke provider moet je kiezen? Het ligt er een beetje aan welk gebied je wilt bereizen, omdat niet elke provider overal evengoed bereik heeft. Zo heeft Telstra beter bereik aan de westkust en Optus in de outback. Aan de oostkust is het om het even. De enige provider die ik niet aan zou raden is Vodafone, want zelfs in Perth, in de stad, had ik nog geen bereik met m’n (Nederlandse) Vodafone kaartje! Reis je door heel Australië en ben je met z’n tweeën? Dan zou ik één kaartje van Optus en eentje van Telstra kopen. Dit hebben wij ook gedaan en vaak had in ieder geval één van ons wel bereik.

rondreis australië met deze praktische tips ben je voorbereid
In remote gebieden in Australië heb je zelden telefoonontvangst en is deze radio een uitkomst

Neem een UHF radio mee in remote areas

Wanneer je in afgelegen gebieden gaat reizen, zoals de Australische outback, is een UHF radio aan te raden. Een UHF (Ultra High Frequency)radio biedt je de mogelijkheid om met andere auto’s (als je bijv. in een konvooi reist) te communiceren of bij problemen om hulp kunt vragen. Je hebt ook een VHF radio, echter is deze in Australië verboden voor particulier gebruik. In remote gebieden heb je zelden telefoonontvangst en is de UHF radio een uitkomst!

Download je favoriete roadtrip playlist

Tijdens jouw roadtrip door Australië is niets zo fijn als keihard meezingen met jouw lievelingsmuziek en genieten van de ultieme vrijheid. Hoe leuk het ook is om naar de radio te luisteren en de hits in Australië te ontdekken, je zult merken dat er op veel plekken geen radio ontvangt is. Je doet er verstandig aan om een aux-kabel mee te nemen waarmee je jouw telefoon op de autoradio kan aansluiten. Je hoeft dan alleen nog maar jouw favoriete roadtrip playlist te downloaden. Ik was mijn aux kabel helaas vergeten, maar mijn JBL Mini Speaker werkte ook prima!

Ga zo vaak je kunt naar een Tourist Info Centre

Dit klinkt misschien heel suf, maar bij de Tourist Info Centre in Australië hebben ze dé beste tips voor je! Echt! Wat ik eigenlijk altijd doe is, ik maak een globale planning en ga dan naar een Tourist Info Centre voor de gedetailleerde invulling. Bij het Tourist Info Centre vind je naast de beste tips ook vaak tal van brochures met leuke informatie en flyers van activiteiten en accommodaties. Soms ook nog met korting! Je vindt de Tourist Information Centres door heel Australië. Het enige waar je naar uit hoeft te kijken is de gele ‘i’ met blauwe achtergrond.

rondreis australië met deze praktische tips ben je voorbereid
Kamperen in Yanchep National Park doe je op de Henry White Oval camping

Offline YouTube video’s opslaan

Voor vertrek is het zeker aan te raden een aantal YouTube video’s te kijken. Hoe verwissel je een band? Hoe werkt een UHF radio? Hoe peil ik mijn olie? Welke 4×4 standen gebruik ik waarvoor? Hoe verlaag en verhoog ik de bandenspanning van de auto? Allemaal video’s waarvan je hoopt ze gezien te hebben voordat je deze kennis echt moet toepassen. Kijk deze video’s sowieso voordat je gaat, maar sla de belangrijkste ook offline op zodat je ze nog eens terug kunt kijken.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne