Wat zoek je?

Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door watervallen. Watervallen zijn magisch en ik kan uren naar ze kijken. De kracht van het water dat zich overal een weg door baant. Nietsvermoedend een eigen pad kiest. Het geluid van het water dat zich met een enorme kracht naar beneden stort. De prachtige kleuren en de weerspiegeling door de zon en de regenbogen die zo vaak ontstaan. Maar waar vind je deze bijzondere watervallen? In dit blog deel ik de mooiste watervallen ter wereld.

Breng zeker een bezoek aan de Victoria Falls tijdens je route Namibie & Botswana

#1 – De beroemde Iguazu Falls in Brazilië & Argentinië

De Iguazu Falls bevinden zich in een subtropisch regenwoud en vormen de natuurlijke grens tussen Brazilië en Argentinië. Eigenlijk liggen de watervallen in twee parken. Parque Nacional Iguazú in Argentinië en Parque Nacional do Iguaçu in Brazilië. Beide parken staan sinds het begin van de jaren 90 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt er tropische flora en fauna met nieuwsgierige neusbeertjes, snelle hagedissen, kleurrijke vlinders en prachtige toekans. Jouw bezoek aan de Iguazu Falls is wat mij betreft niet compleet als je niet beide kanten bezoekt. Hoewel 80% van de watervallen in Argentinië ligt heb je vanaf de Braziliaanse kant het totaalplaatje.

Iguazu Falls bezoeken: de beste tips
Iguazu Falls bezoeken: de beste tips
Iguazu Falls bezoeken: de beste tips

#2 – De machtige Victoria Falls in Zambia & Zimbabwe

De Victoria Falls, die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zijn de breedste watervallen van Afrika en liggen in de Zambezi Rivier tussen Zambia en Zimbabwe. Vanwege de vorm is het mogelijk de watervallen vanaf één punt over de gehele breedte te bekijken. Per minuut valt er zo’n 500 miljoen liter water naar beneden. Een magisch moment om dit over een breedte van 1700 meter naar beneden te zien storten. In de droge periode is het mogelijk om heel dicht bij de rand te komen en in de bekende Devil’s Pool te dobberen.

Ik bezocht de watervallen in de natte periode en kon door de enorme hoeveelheid water niet in Devil’s Pool dobberen. Wel maakte ik een bungeejump bij de Victoria Falls. Zou jij het durven? Wil je net als ik de Victoria Falls bezoeken in combinatie met een safarireis door Namibië & Botswana? Vanuit Kasane kun je gemakkelijk een (dag)trip maken naar de Victoria Falls. Ik had deze trip voor geen goud willen missen, want de Victoria Falls zijn absoluut één van de mooiste watervallen ter wereld!

De Victoria Falls is een van de mooiste watervallen ter wereld
De Victoria Falls is een van de mooiste watervallen ter wereld

#3 – De wereldberoemde Niagara Falls in Amerika & Canada

Hoewel een bezoek aan het stadje Niagara Falls een heuse teleurstelling blijkt, is de gelijknamige waterval dat zeker niet! De Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls liggen op de grens tussen Canada en Amerika. En gezamenlijk vormen ze de Niagara Falls.

Bij de Niagara Falls raad ik je aan een boottocht te maken om tot heel dichtbij de waterval te komen. Met de boot genaamd the Maid of the Mist vaar je, gewapend in een regenponcho, tot heel dichtbij de Horseshoe Falls. Je zult zien dat je vanaf het water een heel spectaculair zicht op de waterval zult hebben. Heel anders dan vanaf de verschillende platforms. Ook leuk om de Niagara Falls met kinderen te bezoeken. Na mijn bezoek is het mij wel duidelijk waarom de Niagara Falls tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld behoren.

Leuk om te lezen! Ik bezocht de Niagara Falls als onderdeel van een rondreis door Amerika en Canada. In twee weken bezocht ik New York en het oosten van Canada. Dit is de mooie route Canada & NYC die ik reed!

Het stadje Niagara Falls is een van de meest teleurstellende toeristische vakantiebestemmingen ooit!
Ook de Niagara Falls horen thuis in een rondreis Canada & New York van 2 weken

#4 – De terrassen van de Erawan Watervallen in Thailand

In de prachtige omgeving van Kanchanaburi vind je de Erawan watervallen. Deze watervallen bestaan uit 7 terrassen met helderblauw water. Na een wandeling van ongeveer een uur sta je bij het bovenste terras, waarin je net als de meeste anderen in kunt zwemmen. Des te hoger je komt des te pittiger te bereiken, want na het derde terras verandert het goed onderhouden pad in een rotspaadje door waterstroompjes. Maar eenmaal boven geniet je van een mooi uitzicht en een welverdiende duik in het turkooizen blauwe water.

Bezoek Kanchanaburi en de Erwan Watervallen tijdens een bijzondere rondreis door Thailand. In deze route door Thailand zie je deze twee plekken en de andere hoogtepunten van het land.

Kanchanaburi in de persoonlijke terugblik 2019 in cijfers
De watervallen van Erawan bij Kanchanaburi in Thailand behoren tot de mooiste watervallen ter wereld
De watervallen van Erawan bij Kanchanaburi in Thailand behoren tot de mooiste watervallen ter wereld
Het mooie turquoize van de Erawan Watervallen bij Kanchanaburi in Thailand

#5 – Het Maltatal in Oostenrijk

Dit is één van mijn watervallen waar ik als kind al eens was geweest. Het Maltatal! Ook wel ‘het dal der neerstortende wateren’ genoemd. Een prachtige hochalpenstrasse naar een stuwmeer dat op 1933 meter hoogte ligt. Onderweg doorkruis je de groene landschappen, prachtige bergpassen en imposante watervallen. Een rit om van te genieten. En het leuke is, dat het Maltatal nog net zo mooi is als in mijn herinneringen!

In het Maltatal in Oostenrijk vind je een van de mooiste watervallen ter wereld
In het Maltatal in Oostenrijk vind je een van de mooiste watervallen ter wereld
In het Maltatal in Oostenrijk vind je een van de mooiste watervallen ter wereld

#6 – De unieke Bowen Falls in Nieuw Zeeland

Met de Milford Mariner vaar je langs giga hoge, recht uit zee omhoog rijzende bergketens. Ik voel me klein als ik door het majestueuze landschap van Milford Sound vaar. Ik zie hordes zeehonden spelen met pas gevangen vis. Af en toe een verdwaalde kajak de sound trotseren. De Mitre Peak uit de zee oprijzen en overal waar ik kijk zie ik watervallen. Kleine en grote, maar de meeste indruk maakt de 160 meter hoge Bowen Falls.

Onze boot vaart zo dicht langs de waterval dat het water op het dek klettert. Het moet een prachtig schouwspel geweest zijn. Water dat op het dek danst. Mensen die snel naar binnen schieten, bang om nat te worden. En ik. Stralend op het dek, met schrale wangen en 3 lagen kleding maar een glimlach van oor tot oor. Genietend van de kracht van de natuur. Intens gelukkig door de magie van Milford Sound.

Met deze Milford Sound tips wordt jouw bezoek onvergetelijk
Met deze Milford Sound tips wordt jouw bezoek onvergetelijk
Met deze Milford Sound tips wordt jouw bezoek onvergetelijk

#7 – De krachtige Dettifoss in IJsland

De Dettifoss in IJsland prijkt, net als het hele land eigenlijk, hoog op mijn bucketlist! De Dettifoss vind je in het noorden van IJsland en schijnt de krachtigste waterval van Europa te zijn. Deze machtige waterval in IJsland is ongeveer 44 meter hoog en 100 meter breed. Het lijkt me geweldig een wandeling te maken bij de Dettifoss en het natuurgeweld vanuit verschillende oogpunten te aanschouwen.

De Dettifoss in IJsland is een van de krachtigste watervallen ter wereld

#8 – De indrukwekkende Yosemite Falls in de Verenigde Staten

Yosemite is één van de populairste nationale parken van de USA. Dit is niet voor niets. Yosemite’s indrukwekkende rotsformaties, heldere bergrivieren en watervallen, lieflijke valleien en zeldzame reuzensequoia’s doen een ieder versteld staan. El Capitan, the Cathedral, Half Dome en Bridal Veil Falls zijn een paar hoogtepunten van dit indrukwekkende natuurpark.

Noord-Amerika’s hoogste waterval, de Yosemite Falls, is ook gelegen in dit populaire park dat in de lente op z’n mooist is. Er is weer volop ijs gesmolten en de waterval is op z’n volst. Wat een fantastisch gezicht om het water 739 meter naar beneden te zien kletteren!

De Yosemite Falls is een van de mooiste watervallen ter wereld
De Yosemite Falls is een van de mooiste watervallen ter wereld

#9 – De hoogste waterval ter wereld is de Angel Falls in Venezuela

De Salto Ángel, beter bekend als de Angel Falls in Venezuela, is de hoogste waterval ter wereld. Middenin de wildernis van het Nationaal park Canaima duikt de waterval over de rand van de Duivelsberg en maakt het water een enorme vrije val. Met een hoogte van 979 meter behoort de Angel Falls ongetwijfeld op de lijst met meest indrukwekkende watervallen. Nu trekt Venezuela mij (op dit moment) niet als vakantiebestemming, toch lijkt het me geweldig om de hoogste waterval ter wereld in het echt te zien.

De Angel Falls in Venezuela zijn de hoogste watervallen ter wereld
Plitvice National Park is een van de mooiste bezienswaardigheden in Kroatie
Plitvice National Park tijdens mijn roadtrip Dalmatie Kroatie van bovenaf gezien

#10 – De magische Plitvice Watervallen in Kroatië

De Plitvice meren in Kroatië zijn onderdeel van het Nationale Park en wat mij betreft zeker één van de mooiste watervallen ter wereld. Wat mij betreft zeker de mooiste waterval van Europa! Het gehele park omvat 90 watervallen en 16 meren. Sinds 1979 staat deze prachtige omgeving ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, naar onze mening geheel terecht want dit is echt een pareltje. Ik bezocht de Plitvice Watervallen tijdens mijn rondreis door Dalmatië van 2,5 weken en moet zeggen dat dit echt een hoogtepunt was tijdens de reis!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne