Wat zoek je?

Zuiderlijk Afrika is een bestemming die steeds populairder wordt. Een selfdrive door het Namibische woestijn of een gamedrive door de Serengeti in Tanzania. Het prijkt hoog op mening bucket list. Maar waarom eigenlijk? Vandaag geef ik je 13 redenen waarom je absoluut nóóit op safari naar Afrika moet gaan!

Chillend luipaard in een boom in Tarangire National Park Tanzania

#1 – De landschappen zijn veel te gevarieerd

Of je nu in Damaraland bent, de Okavango Delta of naar Kaap de Goede Hoop rijdt alle landschappen zijn mooi! Wat moet je daar nou mee, je wil toch gewoon een beetje doorrijden, kilometers maken? En niet steeds stoppen om een foto te maken?!

#2 – Twee uur wachten op een luipaard is echt zonde van je tijd

Ben je al helemaal naar Afrika gekomen moet je ook nog twee uur wachten om het perfecte plaatje van een luipaard te schieten. Jep, zolang had meneer nodig om pal náást de auto in de bosjes te gaan liggen zodat ik hem onbeschrijflijk mooi kon vastleggen.

In Etosha National Park maakte ik deze foto van een luipaard in de bossen vlakbij de camping

#3 – De Sossusvlei is veel te rood

De knalrode duinen, de strakblauwe lucht, het gortdroge landschap, in het echt is de Sossusvlei exact zoals op de foto’s! Wat een oplichters!

De Sossusvlei in Namibie is een absolute highlight
De Hidden Vlei in de Sossusvlei in Namibie moet je zeker zien

#4 – Afrika heeft veel te veelzijdige steden

Kaapstad is echt super groot, net als Windhoek trouwens en wat dacht je van Johannesburg en Nairobi. Je bent echt veel te veel tijd kwijt om wat van die steden te zien. Echt zonde van je tijd!

#5 – Je maakt oneindig veel foto’s

Kom je thuis na je reis in Afrika moet je je door duizenden foto’s worstelen! Pff, weer een olifant, impala, luipaard, een leeuw. Wat een klus zeg! En dan moet je er daarna ook nog een fotoboek van maken. Je hebt wel wat beters te doen!

#6 – Alle landen in Afrika zijn verschillend

Zuid Afrika, Kenia, Namibië, Tanzania, Botswana, selfdrive of met gids? Natuur of cultuur? Waar begin je! Allemaal zijn ze zo verschillend, hoe moet je nou een keuze maken?! Veel te ingewikkeld!

De ideale route Tanzania voor 2 tot 3 weken safari in Afrika
zebra migratie in de serengeti Tanzania
Spelende kinderen tijdens wandeling door Mto wa Mbu in Tanzania
De prachtige Okavango Delta in Botswana moet op jouw bucketlist!
Waarom de Okavango Delta op je bucketlist moet

#7 – Afrikaanse zonsondergangen zijn veel te mooi!

De prachtige pastelkleuren, de zon die achter de horizon verdwijnt en daarna ook nog een eindeloze sterrenhemel tentoonstelt. Hoe moet je na het zien wat dit nou nog van andere zonsondergangen genieten?

#8 – Je moet vroeg op

Vroeg op!? Hell no! Nou in Afrika dus wel, wil je een beetje actie zien moet je al voor zonsopkomst op zodat je als de zon op komst ready to go bent. Het meeste roofwild is namelijk vroeg in de morgen het actiefst. Heb jij weer! Kunnen die beesten niet gewoon een rekening met jou houden en ook een beetje uitslapen?

#9 – Afrika maakt je verliefd

Als je in Afrika bent geweest wil je weer terug! De mooie landschappen, de veelzijdigheid en wat dacht je van de dieren? Echt super irritant, moet je weer die minimaal 8 uur durende vlucht afleggen, wéér op safari in Afrika!

Moeder leeuw en welpje in de Ngoronogoro Krater in Tanzania

#10 – Je hoeft niet op safari naar Afrika, want in Nederland heb je ook dieren

In Afrika heb je de Big 5, geen idee waarom iedereen die wil zien? Buffel, olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. In Nederland hebben we ook de grote vijf. Bever, zeehond, wild zwijn, edelhert en ree. Is dat niet voldoende ofzo?! Moet het altijd weer groter?

#11 – Het uitzicht in Spitskoppe is echt om te huilen

Letterlijk! Je staat op een rotsblok en hebt een mooi doorkijkje. Swah! Maar nee madame moet er bijna van huilen, omdat het niet te beschrijven is. Zo mooi!

Spitzkoppe hoort zeker thuis in jouw rondreis Namibie & Botswana
Spitzkoppe in Namibie past zeker in jouw reisbudget Namibië

#12 – Op safari in Afrika is echt dodelijke saai

Hier een kudde olifanten, daar een waterpoel vol drinkende giraffes, zandduinen, watervallen, voorbij rennende zebra’s en uitgestrekte landschappen. Zucht, wat saai!

#13 – Gouden uurtjes verpesten de foto’s

Gouden uurtjes in Afrika zijn al helemaal saai. Het roofwild komt weer tot leven en alles heeft zo’n prachtige gele gloed. Echt zo zonde van al die mooie foto’s die je had kunnen schieten!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne