Wat zoek je?

Tarangire National Park is anders dan andere parken. Majestueuze baobabbomen, steppes gevuld met de bijzondere worstenbomen, omringd door roodgekleurde aarde en de grootste olifantenpopulatie van heel Afrika maken dit park bijzonder. Over het algemeen trekt Tarangire minder toeristen dan de andere parken in het noorden van Tanzania. In mijn optiek zonde! Ik maakte er zoveel bijzondere ervaringen mee en vind daarom dat ook jij Tarangire National Park niet mag missen. Dit is waarom!

Cheetah staat op wacht onder een prachtige baobab boom in Tarangire National Park Tanzania

In Tarangire vind je baobabbomen van honderden jaren oud

Tarangire National Park is een lang, smal park dat op ongeveer anderhalf uur rijden van Arusha, langs de rivier de Tarangire ligt. Bij binnenkomst word je direct verwelkomd door de majestueuze Baobabbomen welke honderden jaren oud zijn. Je ziet direct dat dit park een geheel eigen karakter heeft. De steppes met hun roodgekleurde aarde in het noorden kenmerken zich door acaciabomen met langs de rivier palmbomen, vijgenbomen en de bijzondere worstenbomen. Verder naar het zuiden wordt dit afgewisseld met grote moerasgebieden. Weer een geheel ander landschap. Vooral in de drogere periode, tussen juni en begin november, is dit deel een aanrader. De watervoorraad in het noorden loopt terug waardoor dieren zich bij de moeraslanden verzamelen. Op zoek naar vers en verkoelend water. Niet alleen landschappelijk gezien een erg mooi deel van het park, ook is het hier nóg rustiger. Hierdoor heb je het idee dat je al het wild voor jezelf hebt!

Tarangire National Park is een geweldig park voor safari in Tanzania
Tarangire National Park is een geweldig park voor safari in Tanzania

Enorme kuddes olifanten

In Tarangire National Park zijn grote concentraties wild te vinden. De meeste safari dieren als buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s, zwijnen (pumba’s), struisvogels en giraffes kun je er vinden. Ook is dit park een paradijs voor vogelaars! Maraboes, verschillende reigers, gieren en buizerds. Maar olifanten zijn de grootste trekpleister! In Tarangire heb je 100% garantie dat je olifanten ontmoet tijdens een gamedrive. Sterker nog, de kans is dat je honderden olifanten op één dag ziet! Je vindt hier dan ook de grootste populatie olifanten van heel Afrika! De vele baobab bomen en de vruchtbare rivier maken dat de olifanten die hier rood van kleur lijken zich thuis voelen in het park.

Olifant met jong in Tarangire National Park Tanzania
Chillend luipaard in een boom in Tarangire National Park Tanzania

Een luipaard in de boom boven mijn hoofd

Naast de enorme kuddes olifanten zag ik in Tarangire ook eindelijk een luipaard in een boom. Het spotten van mijn lievelingskat in een boom was iets wat erg hoog op mijn safari bucket list stond. Tijdens verschillende safari’s had ik al luipaarden gespot, maar nog nooit eentje in een boom. En daar was hij dan eindelijk. In een boom, pal naast de weg! Eerst lag hij omgekeerd, maar na lange tijd ademloos naar hem gekeken te hebben leek het wel alsof hij ons een plezier wilde doen en voor ons poseerde. Hij ging staan, draaide zicht om, keek in verschillende richtingen en ging zitten. Uiteindelijk besloot hij zo te gaan liggen dat ik het perfecte plaatje kon schieten! Oh my, wat was dit gaaf!

Leeuw in Tarangire National Park in Tanzania
Leeuwen in Tarangire National Park in Tanzania

Bijzondere safari ervaringen in Tarangire National Park

Naast deze te gekke ervaring maakte ik ook één van de meest tragische safari belevenissen mee. Wat begon met een moeder leeuw die haar jong voedsel bracht eindigde in een drama. Terwijl het jong aan het eten was roken drie mannetjes iets. Ze gingen op pad en vonden daar moeder en zoon. Helaas waren de mannetjes van een andere troep. Het leidde tot een gevecht dat moeder, in de drang om haar kind te beschermen, helaas verloor. De leeuwin werd gedood door de drie mannetjes. Iets wat zelfs onze chauffeur, die al 27 jaar in het vak zit, nog nooit heeft meegemaakt! Tragisch, maar ook dat hoort bij safari. ‘Nature has taken place’, zoals onze chauffeur het verwoordde.

Wat je ook doet, mis Tarangire niet tijdens jouw safari door Tanzania

Zoals gezegd trekt Tarangire National Park over het algemeen minder toeristen dan de andere parken in het noorden van Tanzania. In mijn optiek echt zonde, want ik heb er één van mijn meest bijzondere safari’s beleeft en zou iedereen het park aanraden. Heb je tijd, blijf dan twee nachtjes. Zo kun je er in alle rust genieten!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne