Wat zoek je?

Unieke safari belevenissen willen we natuurlijk allemaal. Ik maakte er eentje mee in Tanzania. Ik verbleef bij Namiri Plains in het oosten van de Serengeti een beleefde een unieke tijd. Aan alles wat gedacht. Voel je de koning te rijk bij Namiri Plains. Ik neem je mee in de avonturen die ik er beleefde.

zebra migratie in de serengeti Tanzania

Namiri Plains in de regenperiode bezoeken

Hoewel november bekend staat als korte regenperiode heeft het nog nauwelijks geregend. Voorgaande jaren was er om deze tijd al wel regen gevallen. Nu is het gras geel gekleurd, gortdroog en schreeuwt het om water. De graslanden met her en der acaciabomen, afgewisseld door kopjes (rotspartijen) en termietenhopen, trekken langzaam aan me voorbij. Gazelles rennen onafgebroken over de uitgestrekte vlakte en leeuwen ontspannen in het gras. Wanneer ik omhoog kijk zie ik de lucht betrekken. Niet veel later kleurt de lucht blauwer dan blauw. Het kan wel eens gaan regenen! En terwijl ik me dat bedenk, lijkt iemand daarboven de kraan open te gooien. Met bakken komt het uit de hemel. Net nu ik in een open safari voertuig zit. Onze gids springt uit de auto, ritst de zijkanten dicht en geeft ons een poncho! ‘Gaat alles goed?’, vraagt hij ietwat doorweekt van zijn snelle actie in de regen. ‘Ja, alles gaat goed’, en onze safari wordt vervolgd. In de oh zo welkome regen!

Bezoek Namiri Plains in de Serengeti in Tanzania
Bezoek Namiri Plains in de Serengeti in Tanzania

My home away from home

Soms beleef je momenten waarvan je direct al weet dat ze bijzonder zijn. Dat ze in je geheugen gegrift zullen staan en je ze nooit meer zult vergeten. Toen ik, na het ritje door de regen, bij Namiri Plains Camp aankwam had ik er al tien (prachtige) safari dagen opzitten en nog twee te gaan. Daarna zou de safari erop zitten en zou ik doorvliegen naar tropisch Zanzibar. Dat het even regende onderweg naar het camp maakte mij niet uit, want toen aankwam was het goed. Ik voelde direct dat ik was aangekomen bij mijn ‘home away from home’ en twee te gekke dagen tegemoet zou gaan!

Bezoek Namiri Plains in de Serengeti in Tanzania
leeuwin bij namiri plains oosten tanzania
Bezoek Namiri Plains in de Serengeti in Tanzania
uitrekkende cheetah namiri plains oosten tanzania

Een veilig thuis voor de cheetah’s

Twintig jaar is het oosten van de Serengeti afgesloten geweest voor publiek, voordat het in 2014 weer bezoekers toeliet. In de jaren dat het gebied gesloten was heeft de, bijna uitgestorven, cheetah de kans om zich veilig te voelen en uit te breiden. Aan te sterken en een thuis te creëren. Samen met de leeuw en luipaard het gebied te veroveren en om te toveren tot de ideale katten speeltuin. Tegenwoordig staat dit gebied dan ook bekend om zijn grote aantallen cheetah’s, leeuwen en luipaarden.

Verblijf in het oosten van de Serengeti bij Namiri Plains
Verblijf in het oosten van de Serengeti bij Namiri Plains
Verblijf in het oosten van de Serengeti bij Namiri Plains
Verblijf in het oosten van de Serengeti bij Namiri Plains

Verblijf in het oosten van de Serengeti bij Namiri Plains

Midden in het afgelegen oosten van de Serengeti vind je Namiri Plains. De enige accommodatie in dit gebied. Met de meest nabijgelegen accommodatie op 1 uur rijden. Waardoor het erg exclusief en rustig is. Je hebt de natuur in dit gebied dan ook helemaal voor jezelf. Het grootste voordeel: hier sta je nooit in de file om het roofwild van dichtbij te spotten!

Niet alleen de locatie is fantastisch, ook het camp zelf is onbeschrijflijk mooi. Namiri Plains bestaat uit slechts 8 prachtig ingerichte tenten voorzien van een badkamer met binnen- én buitendouche. Maar het fijnste aan mijn tent is misschien wel het bed. Deze is enorm en ligt heer-lijk! Als ik in mijn tent sta zie ik dat het canvas aan alle kanten open te ritsen is waardoor je vanuit elke hoek van de tent een prachtig uitzicht hebt over de vlaktes.

Nadat ik de natuur in me op heb genomen ga ik naar de lounge waar ze de lekkerste gin tonics serveren. Als het donker is geworden verplaats ik me naar buiten. Waar ik rond het kampvuur gezellig met de andere gasten klets over hun safari belevenissen. De wildste verhalen komen voorbij. Jagende leeuwen, een cheetah jong op de motorkap. Wat is dit toch fijn zo midden in de bush! Rond een uur of 8 worden we geroepen en kunnen we aan tafel. Dinner time! Met z’n allen aan één lange tafel genieten we van een heerlijk diner. We kletsen wat af.

Na de gezellige avond val ik, met de geluiden van de bush op de achtergrond, in een diepe slaap. Midden in de nacht stoot vriendlief me aan: ‘hoorde je dat?’, vraagt hij? Versuft ga ik iets hoger liggen zodat ik ook kan luisteren wat hij bedoelt. Hij heeft gelijk, brullende leeuwen! En niet eens zo ver van het camp. Wauw wat is dit geweldig. Hier lig in dan, midden in bush, midden in de nacht te luisteren naar een troep leeuwen die duidelijk laten horen wie de baas is in de Serengeti. Mag ik hier blijven!?

Dit wil jij toch ook? Waar wacht je nog op: boek jouw verblijf bij Namiri Plains nu!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne