Wat zoek je?

Wie is er niet opgegroeid met Full House op de buis? In deze Amerikaanse serie werden we allemaal meegenomen in het leven van Daniel en de andere Tanners. Zagen we DJ, Stephanie en Michelle opgroeien. En groeiden wij met hun mee. Begon elke aflevering weer met die mooie rode brug in beeld. Zagen we de prachtige Victoriaanse huizen. Geschilderd in zachte pastelkleuren. Allemaal even mooi. Full House nam ons elke keer weer mee naar San Francisco. Net als ik vandaag, maar niet op een standaard manier. Nee, vandaag gaan we fietsen in San Francisco en steken we de welbekende Golden Gate Bridge over.

Fietsen op de Golden Gate Bridge in San Francisco

Door Full House naar San Francisco

Full House is voor mij echt mijn kennismaking met San Francisco. Met de staat California. En met de westkust van Amerika. Ik wilde ook naar San Francisco en kennis maken met deze mooie stad. Met het bijzondere Lombard Street, de meest bochtige straat van de wereld. Een bezoek brengen aan de beroemde gevangenis Alcatraz. Een ritje maken in de cable cars en struinen over Fishermans Warf. En één van de andere dingen die ik hier sowieso niet over wilde slaan is een fietstocht over de mooie rode brug. De Golden Gate Bridge.

Fietsen op de Golden Gate Bridge in San Francisco
Fietsen op de Golden Gate Bridge in San Francisco
Fietsen op de Golden Gate Bridge in San Francisco

Fietsen in San Francisco

Tijdens mijn bezoek aan San Francisco maak ik uiteraard kennis met alle mooie plekjes. Maar ook huur ik een fiets en ontdek de stad op de Nederlandse manier. Met een fiets van Blazing Saddles ga ik op pad. In San Francisco is de kans groot dat de brug in de mist hangt. Dat komt omdat de warme lucht vanuit het binnenland opstijgt en de koude lucht vanaf de oceaan hierdoor aangetrokken wordt. Om deze reden is het op de brug ook een stuk koeler dan in San Francisco zelf. Ook waait het flink op de brug. Neem dus een trui meer op fiets. Wij hadden mazzel. Want het was prachtig weer. Er stond wel een harde wind, die maakte het fris. Maar dit mocht de pret niet drukken. Na een pittig tocht met prachtig uitzicht over de Golden Gate en de stad kwamen we aan aan de overkant. Waar we een nog mooier uitzicht hadden over de stad.

Fietsen op de Golden Gate Bridge in San Francisco
Fietsen op de Golden Gate Bridge in San Francisco

Terug met de ferry: van Sausalito naar de stad

Je kunt ervoor kiezen om terug te fietsen, maar je kunt er ook voor kiezen om een stukje door te fietsen naar Sausalito en vanuit daar met de ferry weer terug naar de overkant te gaan. Dit scheelt een tochtje terug over de brug. Daarnaast is Sausalito is een schattig dorpje. Met leuke terrasjes en lekker ijsjes. En als je rond het einde van de middag terug vaart heb je ook nog eens kans op een mooie zonsondergang. Ik zeg win win win.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne