Wat zoek je?

Hobart is de hoofdstad van het Australische eiland Tasmanië en wordt vaak gezien als startpunt voor een rondreis door Tasmanië. Vaak wordt de stad zelf overgeslagen of na een snelle overnachting achtergelaten. Dat is zonde want Hobart is een fijne stad om een paar dagen door te brengen. Of je nou een weekendje in Hobart verblijft of de stad bezoekt tijdens jouw rondreis op Tasmanië je zult je met deze Hobart tips ongetwijfeld vermaken. Dit zijn de leukste dingen om te doen in Hobart!

Wat te doen in Hobart? Struin door de stad en ontdek de hotspots in Hobart Tasmanie

Tips voor de leukste dingen om te doen in Hobart

Hoewel Hobart de grootste stad van het eiland is kun je deze stad niet vergelijken met steden op het vaste land als Melbourne, Sydney en Perth. Hobart is dan wel de op één na oudste stad van Australië, toch voelt het meer aan als een groot dorp. De sfeer in de stad is goed, dat blijkt ook wel want Hobart werd al eens uitgeroepen tot de meest hippe stad in Australië. Het centrum is misschien klein, toch is er genoeg te doen in Hobart en omgeving om je er enkele dagen te vermaken.

Wat te doen in Hobart? Bezoek het MONA museum een van de bezienswaardigheden in Hobart Tasmanie

#1 - Bezoek het fascinerende MONA Museum

Eén van de bezienswaardigheden in Hobart die je niet wilt missen is het Museum of Old & New Art (MONA). Dit bijzondere museum wordt door de eigenaar ook wel het Disneyland voor volwassenen genoemd. Geheel terecht want direct bij binnenkomst heb je al het idee in een sprookjeswereld beland te zijn. Het museum is deels onder de grond gebouwd waardoor stukken uit de rotsen zijn gehakt. Niet alleen het gebouw maakt indruk, ook de collectie is fascinerend te noemen. Soms zelfs een beetje aanstootgevend en bizar. Maar vooral erg leuk en kleurrijk. Je kunt veel zeggen van het MONA, maar het is zekere een bijzondere attractie in Hobart!

Wat te doen in Hobart? Bezoek het bijzondere MONA museum in Tasmanie
Wat te doen in Hobart? Bezoek het bijzondere MONA museum in Tasmanie
Wat te doen in Hobart? Bezoek het bijzondere MONA museum in Tasmanie

#2 - Struin over de Salamanca Market

Elke zaterdag is het op Salamanca Place een drukte van jewelste, want er is markt. Je kunt werkelijk van alles vinden op de Salamanca Market. Van lokale producten als verse groenten en fruit, tot toeristische prullaria en zelfgemaakte cake en taarten. Ben je uitgekeken op de markt? Geen probleem, want op Salamanca Place vind je ook de beste cafés, restaurants en galeries van Hobart. Het is dan ook één van de plekken waar de inwoners van Hobart elkaar graag ontmoeten.

Wat te doen in Hobart? Bezoek de Salamanca Market een van de bezienswaardigheden in Hobart Tasmanie
Wat te doen in Hobart? Bezoek de Salamanca Market een van de bezienswaardigheden in Hobart Tasmanie

#3 - Geniet van het uitzicht vanaf Mount Wellington

Eén van de mooiste uitzichten in (en op) Hobart heb je vanaf Mount Wellington. Met goed weer heb je vanaf deze 1.270 meter hoge berg een weids uitzicht over de stad en de prachtige omgeving. Je kunt ervoor kiezen om vanuit het stadscentrum naar de top van de berg te rijden. Ook kun je een bus nemen naar Fern Tree en vanaf daar een drie-uur-durende wandeling naar de top ondernemen. Wat je ook doet het uitzicht vanaf Mount Wellington is adembenemend.

Wat te doen in Hobart? Bezoek Mount Wellington in Tasmanie
Wat te doen in Hobart? Bezoek Mount Wellington in Tasmanie
De leukste dingen om te doen in Hobart? Bezoek Mount Wellington

#4 - Struin door de haven

De haven van Hobart is een fijne plek om even rond te wandelen. Het is er sfeervol, er zijn enkele plekken om even te gaan zitten en met een beetje geluk zie je er zeeleeuwen. Vanaf de haven kun je ook een ferry pakken naar het MONA museum. Wel zo handig als je hier vlakbij overnacht, niet beschikt over eigen vervoer of de rit van zo’n 12 km niet wilt fietsen.

Wat te doen in Hobart? Bezoek de haven in Hobart. Een van de bezienswaardigheden in Hobart Tasmanie
Wat te doen in Hobart? Bezoek de haven in Hobart. Een van de bezienswaardigheden in Hobart Tasmanie

#5 - Overnachten in Hobart

Op het moment dat ik Hobart bezoek ben ik op pad met mijn 4×4 met daktent. Het grootste gedeelte van onze reis door Tasmanië slaap ik dan ook in de daktent op de camping. Echter vind ik het in Hobart wel erg fijn om weer even in een accommodatie te verblijven. Ik kies voor een privé kamer in The Nook Backpackers. Een fijn hostel, met goede faciliteiten in het centrum van Hobart. Mét, heel belangrijk voor ons, gratis parkeergelegenheid! Wil je liever in een hotel overnachten? Neem dan een kijkje tussen als deze leuke hotels in Hobart!

#6 - Uitstapjes vanuit Hobart: Bruny Island en Maria Island

Hobart is vanwege haar bereikbaarheid ook een goede uitvalsbasis voor een aantal hoogtepunten in de buurt. Zo kun je vanuit Hobart een dagtocht maken naar Bruny Island. Dit mooie eiland kenmerkt zich door unieke natuur, veel wildlife en geweldige uitzichten vanaf de rotskliffen. Heb je meer tijd? Verblijf dan zeker een paar dagen op Bruny Island, want het is er werkelijk prachtig! En vergeet vooral het uitkijkpunt bij The Neck en the Fluted Cape Walk niet! Een andere toffe dagtrip vanuit Hobart? Breng een bezoek aan het unieke Maria Island! Ook leuk om hier een nachtje off the grid te verblijven.

Op ontdekking in Tasmanië in Australië is geweldig
Op ontdekking in Tasmanië in Australië is geweldig
Op ontdekking in Tasmanië in Australië is geweldig
Op ontdekking in Tasmanië in Australië is geweldig
Bezoek Mount Field National Park tijdens jouw rondreis door Tasmanie van 3 weken
Bezoek Mount Field National Park tijdens jouw rondreis door Tasmanie van 3 weken

#7 - Dagtrip vanuit Hobart: bezoek het Mount Field National Park

Een derde bezienswaardigheid is het Mount Field National Park, op ongeveer een uur rijden van Hobart. Dit is één van de populairste natuurparken in de omgeving van Hobart en de plek voor een mooie wandeling. Er zijn verschillende wandeltochten die je kunt maken om de gevarieerde Tasmaanse flora en fauna te leren kennen. De kortste en ook de populairste wandeling is die van de ingang van Mount Field National Park naar de prachtige Russell Falls en weer terug. Je kunt ook verschillende langere tochten lopen zoals de Lady Barron Falls Track. Zelf kies ik voor de Three Falls hike. Onderweg loop ik door varenbossen, langs de hoge snowgums en zie ik de Lady Barron, Horseshoe en Russel Falls.

Een leuke stop onderweg naar Mount Field National Park is de Possum Shed. Een fijne plek aan de rivier voor een kopje koffie en verrukkelijke scones. Met veel geluk spot je hier een platypus!

Meer hiken in Tasmanië? Dan is Cradle Mountain National Park dé plek voor jou. Lees hier alles wat je wilt weten over Cradle Mountain National Park.

Hoe kom je op Tasmanie? Neem de ferry Spirit of Tasmanie en reis naar Devonport en vanuit daar naar Hobart.

Hoe kom je in Hobart?

Vanaf het vaste land kun je naar verschillende bestemmingen op Tasmanië vliegen. Vanaf de grote steden gaan er vluchten naar Hobart, maar ook naar andere steden op Tasmanië als Launceston of Devonport. Heb je zelf een auto gekocht of maak je een lange reis door Australië (bijv. deze route van Melbourne naar Sydney) dan raad ik je aan met de ferry The Spirit of Tasmania naar Tasmanië te reizen. Een bijzondere zeereis waarbij je van Melbourne naar Devonport vaart. Vanaf Devonport is het nog ruim 3 uur rijden naar Hobart.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne