Wat zoek je?

Chiang Mai is de tweede stad van Thailand, maar lijkt in geen geval op Bangkok. De sfeer is er gemoedelijk en er is weinig hoogbouw te vinden. Door de ligging in het bergachtige noorden koelt het er ’s avonds lekker af en is er, naast de stad zelf, in de omgeving ook ontzettend veel te doen. In deze post heb ik mijn tips verzameld en vertel ik je wat je zeker moet doen in Chiang Mai!

Doen in Chiang Mai - de ommuurde stad

Slinger door de boomtoppen met Eagle Track Zipline

Dat ik een adrenaline junky ben weten jullie inmiddels wel. Geen van jullie zal er dan ook raar van op kijken dat ik direct gelukkig werd van de optie tot een zipline in Chiang Mai. Ik koos ervoor om samen te werken met Eagle Track Zipline en dit bleek een goede keuze! Terwijl je tijdens de zipline meters boven de grond vliegt en dwars door de groene jungle zweeft, heb je een adembenemend uitzicht. De ziplines worden afgewisseld met klimnetten en wiebelbruggetjes. Ook zitten er enkele stukken in waar je gaat abseilen! Leuker dan dit wordt het niet!

Ben je wat angstig? Bij Eagle Track staat veiligheid voorop en word je met dubbele zekering bevestigd. Geen reden voor paniek dus! Toegeven, het abseilen van 40 meter is voor mensen met hoogtevrees wel een tikkeltje spannend denk ik. Bij Eagle Track Zipline kun je kiezen uit één van de drie pakketten: goud, zilver of brons. Bij brons leg je het kortste parcours af, uiteraard koos ik voor goud. Na afloop van je zipline kom je nog langs een mooie waterval. Eenmaal terug krijg je nog een Thaise lunch aangeboden. Wat mij betreft echt een activiteit die je moet doen in Chiang Mai!

Doen in Chiang Mai - Ziplinen met Eagle Track Zipline door de Thaise jungle
Doen in Chiang Mai - Lopen over de wiebelbrug met Eagle Track Zipline
Doen in Chiang Mai - Ziplinen door de natuur met Eagle Track Zipline
Doen in Chiang Mai - Ziplinen met Eagle Track Zipline

Bezoek de vele tempels in Chiang Mai

In het oude centrum van Chiang Mai vind je ontzettend veel tempels. De één bekenden en wellicht iets meer de moeite waard dan de ander. Toch is het zeker een aanrader om door het centrum te gaan struinen en de vele tempels te bezoeken. Tijdens mijn wandeling door het oude centrum kwam in onder andere langs de wat minder bekendere tempel Wat Phan Tao, een teaken houten tempel, en de Wat Jedlin. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat de Wat Phra Singh en de Wat Chedi Luang nog veel mooier zijn en zeker een bezoek verdienen. Toch is de afwisseling tussen grote en kleinere tempels erg leuk en moet je deze tempeltour zeker doen in Chiang Mai.

Doen in Chiang Mai - Bekijk de tempel Wat Chedi Luang
Doen in Chiang Mai - Bekijk Wat Chedi Luang en de andere tempels
Doen in Chiang Mai - Ga tempels bekijken en bekijk de Wat Chedi Luang
Doen in Chiang Mai - Bekijk de Wat Phra Singh

Neem een traditionele Thaise massage

Chiang Mai is dé plek voor een heerlijke massage. Niet alleen heb je er enorm veel keuze, de prijs is ook nog eens erg goed! Voor zo’n 200 baht (€8,-) kun je een uur genieten! Ik zou je een traditionele Thaise massage aanraden. Wellicht niet zo zachtaardig als een oliemassage die wij Westerlingen gewend zijn, maar na de Thaise massage voel je je herboren. Wat mij betreft kun je Thailand ook niet verlaten zonder in ieder geval één Thaise massage te hebben gehad.

Wil je naast zelf genieten ook nog iets bijdragen aan de maatschappij? Laat je dan masseren door een ex-gevangene die op deze manier weer een kans krijgt om terug te keren in de samenleving.

Maak een meerdaagse trekking bij Chiang Mai

Chiang Mai is ook dé plek voor het maken van een meerdaagse jungle trekking door de jungle. Er bestaan verschillende tours met ieder hun eigen invulling. Maar in basis komt het er op neer dat je met een groep de jungle bij Chiang Mai in trekt. Je ontmoet de lokale stammen, trekt langs rijstvelden, door de jungle, gaat raften en bezoekt grotten. Een perfecte manier om het gebied rondom Chiang Mai te leren kennen.

Bezoek de Sunday Walking Street

Iedere zondag vindt de Sunday Walking Street plaats. De Ratchadamnoen Road, in het oude centrum van Chiang Mai, wordt op zondag omgetoverd tot een avondmarkt. Je kunt je hart ophalen en voor een paar baht heerlijke streetfood gerechten eten en de leukste (en erg goedkope) souvenirs shoppen! Een bezoek brengen aan de markt moet je zeker doen in Chiang Mai!

Wist je trouwens dat er net buiten het oude centrum (bij Wualai Road) ook een Saturday Night Market is? Deze zaterdagmarkt is iets minder druk, maar zeker niet minder leuk!

Doen in Chiang Mai - bezoek de Sunday Walking Street

Scooter naar Doi Suthep

Huur een scooter en rijdt de berg Doi Suthep op. Op de berg vind je de tempel Wat Phra That Doi Suthep. De bekendste tempel van Chiang Mai en de meest heilige tempel van Noord-Thailand. Naast dat de bijna 700 jaar oude tempel zeker de moeite waard is, geniet je vanaf de berg ook van een prachtig uitzicht over Chiang Mai!

Na je bezoek aan Wat Phra That Doi Suthep kun je de berg verder omhoog oprijden om een bezoek te brengen aan het Bhubing Palace. Dit is een buitenverblijf van de koninklijke familie. Het paleis mag je niet in, wel mag je rondlopen door de prachtig aangelegde rozentuin. Als je na het paleisbezoek nog verder doorrijdt kom je bij het Hmong Tribal Village uit. Wellicht wel wat toeristisch, maar leuk om even gezien te hebben.

Op de weg terug naar beneden kun je nog een bezoek brengen aan de Monthathan waterval. Een mooie waterval, maar vond de entreeprijs van 100 baht per persoon en 20 baht voor de scooter best hoog. Wellicht kun je daarom beter kiezen voor de Huay Kaew waterval, gezien deze gratis schijnt te zijn. Al met al een leuke dagtocht die je zeker moet doen in Chiang Mai!

Zoek je inspiratie voor je rondreis door Thailand? Bekijk dan deze route van 3 tot 4 weken!

Doen in Chiang Mai - Naar de Wat Phra Doi Suthep tempel
Doen in Chiang Mai - Naar Wat Phra Doi Suthep
Doen in Chiang Mai - met de scooter naar Doi Suthep met dit uitzicht vanaf boven
Doen in Chiang Mai - met de scooter naar Doi Suthep en dan naar de paleistuin
Doen in Chiang Mai - met de scooter naar Doi Suthep en dan naar het paleis
Doen in Chiang Mai - met de scooter naar Doi Suthep en Hmong Village
Doen in Chiang Mai - met de scooter naar Doi Suthep langs de waterval

Doe een Thaise kookcursus

Geniet jij ook telkens weer van die goddelijke Pad Thai’s en wil je wel eens weten hoe je die groene curry zelf maakt? Dan is een kookcursus in Thailand zeker een absolute aanrader!

Je gaat eerst naar de markt waar je meer leert over de verschillende kruiden en producten. Ook doe je inkopen voor de gerechten die je later gaat maken. Na het kokkerellen mag je jouw gerechten zelf opeten en kun je thuis al je vrienden imponeren met je Thaise kookkunsten! In Chiang Mai heb je verschillende plekken waar je een kookcursus kunt volgen. Ik heb zelf m’n kookcursus in Pai gevolgd bij The Pai Cookery School!

Ben je benieuwd welke gerechten in Thailand het lekkerste zijn? Dit zijn 10 lekker dingen die je zeker moet eten in Thailand.

Tijdens je rondreis Thailand zul je merken dat het eten heerlijk is
Doen in Chiang Mai - badderen met een olifant
Doen in Chiang Mai - met de olifant door de natuur wandelen
Doen in Chiang Mai - Als een heuse mahout op pad met mijn olifant in de jungle

Bezoek een olifantenreservaat

De zoektocht naar een goed olifantenreservaat is lastig. Er zijn veel kampen waar je op de olifanten mag rijden en er slecht voor de dieren gezorgd wordt. Mijn hart breekt als ik dat zie en ik wil daar ook absoluut niet naartoe.

Vier jaar geleden bezocht ik al eens het Elephant Nature Park. Een park waar opvang geboden wordt aan olifanten die wees, gewond of vrijgekocht zijn uit gevangenschap en hier hun trauma’s achter zich kunnen laten en de rest van hun leven in de vredige natuur kunnen doorbrengen.

Graag wilde ik deze keer nog eens een reservaat bezoeken waar ze goed voor de olifanten zorgen, maar dan een ander reservaat. Allereerst omdat ik het Elephant Nature Park al eens bezocht had, maar ook omdat dit park enorm populair is geworden en ik me afvraag hoe fijn het nog is voor de olifanten. Deze keer bezocht ik het kleinschalige Elephant Paradise Chiang Mai. Ik vond het vooraf best spannend, omdat ik bang was dat er toch niet goed voor de dieren gezorgd zou worden, maar eenmaal daar zag ik dat het goed was. Geen kettingen, vrij rondlopende olifanten en ruimte in de natuur. Wat is het toch bijzonder om zo dichtbij deze magische dieren te komen!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne