Wat zoek je?

In Nederland ga ik regelmatig naar de Thai, maar niets kan op tegen de echte Thai Food Experience van het land zelf! In Thailand sta ik elke keer weer versteld van hoe ongelooflijk vers het eten is. Hoe trots de Thai is op zijn roots en cultuur. Plus hoe ongelooflijk goedkoop alles is. Dus wat je zeker eens moet doen in Thailand? Dat is natuurlijk zelf Thais gaan koken. Zo leer je hoe je de heerlijkste gerechten zelf kunt maken. Waardoor je thuis ook nog heerlijk kunt genieten van de Thaise keuken. Een must do in Thailand wat mij betreft.

Thaise kookcursus in Pai

Pai Cookery School

Net als vele andere toeristen hoop ik de Thai Food Experience mee naar huis te nemen. Ik volg daarvoor een Thaise kookcursus bij ‘Pai Cookery School’. Pai ligt in het noordwesten van Thailand. In dit plaatsje gelegen in de natuur heerst een zeer relaxte sfeer. Je vindt er veel Europese hippies, backpackers en de alternatieve Thai. Hier kom je helemaal tot rust. Of je gaat aan de slag in de Thaise keuken. Dat is wat ik deed. Samen met Gaew van ‘Pai Cookery School’. Een lieve vrouw die graag haar kennis met je deelt. Ze neemt je mee in de Thaise keuken door je meer te vertellen over de producten en de bereiding. Tussen het koken door breng je een bezoek aan de lokale markt. Hier haal je verse ingrediënten om je maaltijden nog lekkerder te laten smaken. Ook laat ze je lokale lekkernijen proeven op de markt. Een super leuke manier om kennis te maken met Thaise hapjes die je wellicht niet snel zelf uit zal kiezen op de markt.

Je merkt wel dat de eeuwenoude handelsbetrekkingen met China een grote stempel hebben gedrukt op de Thaise keuken. Vele Chinezen hebben zich in de loop der jaren in Thailand gevestigd en veel van hun producten zijn geïntegreerd in de Thaise keuken. Sojabonen, noedels, bami en mie zijn hier voorbeelden van.

Je bezoekt de markt in Pai als je een kookcursus volgt
Thaise Kookcursus in Pai
Thaise Kookcursus in Pai
Thaise Kookcursus in Pai

Eet je buikje rond tijdens de Thaise kookcursus

Een leuk aandenken aan de kookcursus is het receptenboekje dat je meekrijgt na de kookles. Hierin staan de recepten die je zelf gemaakt hebt tijdens de kookcursus. Hopelijk lukt het me nu thuis ook om de Thaise Food Experience te creëren!

Helemaal volgepropt kom ik weer in de accommodatie aan. Wat trouwens ook een enorme aanrader is! Ik verbleef drie nachten in het Medio de Pai. De accommodatie ligt erg centraal, vlakbij de Walking Street, heeft een heerlijk zwembad en fijne ruime kamers. Een ideale uitvalsbasis voor je bezoek aan Pai.

De mooie Pai Canyon in Pai Thailand
Thailand bezoeken en de mooiste uitkijkpunten bekijken in Pai

Bezoek Pai tijdens jouw vakantie naar Thailand

Even kort nog iets meer over het dorpje Pai, want dit dorpje wil je niet missen tijdens jouw rondreis door Thailand. Hier is het elke avond markt. Beter bekend als de Pai ‘Walking Street’. Elke avond kun je hier heerlijk (goedkoop) street food en leuke souvenirs shoppen. Maar waarvoor je echt naar Pai moet is de geweldige bergachtige omgeving. Huur een scooter en ga op pad in het groene landschap. Bezoek de Tham Lod Cave, neem een duik in o.a. de Mo Paeng waterval en de hotsprings, bezoek de Pai Canyon en maak kennis met de allerliefste Thai in Pai bij de Land Split. Wat je ook besluit te doen, Pai zal je hart stelen!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne