Wat zoek je?

De Thaise keuken is wereldberoemd en zeker één van mijn favorieten. De geuren en kleuren maken elke maaltijd weer een feestje. Maar hoe moet je nu kiezen tussen al dat lekkers? Dit zijn mijn 10 favoriete gerechten die ik jou aanraad zeker ook te eten in Thailand!

Wil je lekker eten in Thailand? Kies dan deze 10 gerechten

#1 – Pad Thai

Pad Thai is echt comfort food en denk ik het gerecht dat ik het vaakst besteld heb in Thailand. Je kent het vast wel. Rijstnoedels met roergebakken ei, tofu, tauge en nootjes. Gekruid met vissaus, suiker, tamarinde en azijn. Ik eet het vaak met kip of garnalen, maar ter afwisseling neem ik ook wel eens de vega variant. Hoe dan ook; met Pad Thai zit je altijd goed!

Wil je lekker eten in Thailand? Kies dan deze 10 gerechten
Een heerlijke maaltijd in Bangkok
Deze 10 gerechten moet je zeker eten in Thailand

#2 – Chicken Cashew

Een andere favoriet uit de Thaise keuken is Gai Pad Med Mamuang . Oftewel kip met cashewnoten. Dit oorspronkelijk Chinese gerecht is niet pittig en daardoor geschikt voor iedereen. Chicken Cashew bestaat uit roergebakken kip, knoflook, lente-ui, paprika, cashewnoten, pepers, vis- en sojasaus. Elk restaurant heeft dit authentieke gerecht wel op de menukaart staan en moet je zeker eten in Thailand.

#3 – Pad See Ew

Pad See Ew of eigenlijk Pad See Ew Gai. Dikke rijstnoedels, met ui en Chinese broccoli in een sojasausje met kip. Wederom niet pittig, maar wel eentje om erg blij van te worden!

Met deze tips ga je voorbereid op reis naar Thailand.

Deze 10 gerechten moet je zeker eten in Thailand

#4 – Massaman curry

De Massaman curry zit vol met heerlijke, geurige kruiden. Vroeger kwamen deze uit Islamitische landen, vandaar ook de naam dat eigenlijk afkomt van het woord ‘moslim’. Deze milde curry is gemaakt van aardappelen, ui en vaak nog wat wortel en pinda’s. Zowel de variant met tofu als die met kip neem ik vaak.

Deze 10 gerechten moet je zeker eten in Thailand
Deze 10 gerechten moet je zeker eten in Thailand

#5 – Mango Sticky Rice

Ik moet toegeven dat ik, de eerste keer dat ik mango sticky rice zag, niet begreep dat men zoete, plakkerige rijst met kokosmelk en mango wilde eten. Ik bedoel koude, plakkerige, zoete rijst? In mijn hoofd klopte dat niet. Tot ik Khao Niaow Ma Muang proefde. Want dit mierzoete toetje is echt super lekker en moet je zeker proberen als je in Thailand bent.

#6 – Penang Curry

Hoewel deze curry oorspronkelijk uit Penang in Maleisië komt is het één van mijn favoriete Thaise gerechten. Penang Curry is in tegenstelling tot de meeste andere curry’s een stuk dikker en romiger. Dit vind ik er ook zo lekker aan Kaeng Panang. Het is een soort dikke, pittige rode curry met kokosmelk, soms wat groenten (meestal niet) en voor de liefhebber wat vlees. Hoewel ik dol ben op de variant met kip, kun je Penang Curry ook vegetarisch of met andere vleessoorten eten.

Wil je lekker eten in Thailand? Kies dan deze 10 gerechten

#7 – Veggie springrolls

Nog meer comfort food: springrolls. Hoewel niet echt een gerecht, toch moet je zeker springrolls eten in Thailand. Of je ze nu als voorgerecht, tussendoortje of als maaltijd eet springrolls zijn gewoon altijd een goed idee. Zelf kies ik vaak voor de veggie optie, maar ook de varianten met kip en garnaal zijn aan te raden!

Meer lezen over mooie bestemmingen in Thailand? Neem dan eens een kijkje op mijn bestemmingspagina van Thailand.

Wil je lekker eten in Thailand? Kies dan deze 10 gerechten

#8 – Groene Curry

Wil je een lekkere pittige curry kies dan voor de groene curry. Deze Kaeng Khiao Wan dankt zijn naam aan de kleur van de groene pepers waar het gerecht vol mee zit. De groenten die je in de curry vindt verschillen nog al eens. Het vaakst kreeg ik baby-aubergines in mijn curry, maar ook regelmatig courgette. Persoonlijk eet ik deze curry het liefst met kip.

Wist je trouwens dat groene curry pittiger is dan de mildere rode curry? Dus voor het eerst een curry proberen? Kies dan voor een rode variant.

Tijdens je rondreis Thailand zul je merken dat het eten heerlijk is

#9 – Bananenpannenkoek

Als ik een stalletje langs de weg zie die bananenpannenkoekjes verkoopt word ik direct blij! Voor ongeveer een euro bestel ik vaak een heerlijke bananenpannenkoek met Nutella. Nomnom! Wedden dat ook jij dit gaat eten in Thailand?

Een bananenpannenkoek moet je zeker eten in Thailand

#10 – Spicy Papaya Salade

De eerste keer dat ik Som Tam bestelde wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Maar deze heerlijke zoetzure papaya salade heeft me enorm verrast. Som Tam bestaat uit stukjes onrijpe papaya, tomaat, sperzieboon, gedroogde garnalen en is door de toevoeging van hete chilipepers behoorlijk pittig. Zin in Som Tam? Let dan goed op stalletjes met een berg tomaten, lange slierten wortels, groene papaya’s en een enorme vijzel? Grote kans dat je er Som Tam kunt eten!

Wil je lekker eten in Thailand? Kies dan deze 10 gerechten

Door deze post geïnspireerd om authentiek Thais te gaan eten? Boek een reis naar Thailand en ga lekker eten in Thailand! Op zoek naar een leuke route? Wat dacht je van deze rondreis door Thailand? Je ziet in zo’n 3 weken alle hoogtepunten van het fijne Thailand. Liever een georganiseerde reis? Kijk dan eens bij Sawadee voor een groot aanbod aan reizen.

En als je er dan toch bent, volg dan ook zeker een Thaise kookcursus zodat je al dit lekkers thuis ook kunt maken en nog vaak herinnert zult worden aan je mooie (en lekkere) reis.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne