Wat zoek je?

Hoe kies je de juiste wandelschoen voor op reis? Dat blijft lastig! Uiteraard ligt het er volledig aan wat voor wandelingen je gaat maken. Hoe lang ze zijn en hoe uitdagend de hike. Een goede keuze is essentieel, want de perfecte wandelschoen levert je uren wandelplezier op. Om je op weg te helpen testte ik de Salomon X Ultra 3 GTX en vertel ik je vandaag alles over mijn ervaringen!

Salomon wandelschoenen waterdicht Goretex GTX

Salomon Wandelschoen X Ultra 3 GTX

Voor mijn wereldreis schafte ik een paar Salomon wandelschoenen aan. Toentertijd zocht ik een mooie wandelschoen die niet te veel ruimte in mijn backpack zou innemen, niet te zwaar was maar toch stevig en met voldoende profiel voor dagtrekkingen. Met veel plezier ging ik op pad. Helaas kwam ik er tijdens de wereldreis achter dat het paar ik gekocht had toch eigenlijk nèt een maatje te klein was. Geen blaren, maar vooral pijnlijke tenen. Omdat de schoenen verder wel heel goed bevielen koos ik nu wederom voor een wandelschoen van Salomon. Deze keer een maatje groter.

Wist je dat je fantastisch kunt hiken in het Karijini National Park in West-Australië of wat dacht je van de wandeling van Rose Bay naar Watson Bay?

Salomon wandelschoenen waterdicht Goretex GTX
Salomon wandelschoenen waterdicht Goretex GTX

Salomon het outdoormerk

Het Franse merk Salomon verkoopt producten die bijdragen aan een onvergetelijke buitenervaring. Gemaakt van hoogwaardige materialen met een lange levensduur en aantrekkelijk door de moderne designs. De wandelschoenen van Salomon zijn erg sterk en hebben een goed profiel wat ervoor zorgt dat je ook op het meest ruige terrein uit de voeten kan.

Ik koos voor de Salomon X Ultra 3 GTX. Allereerst omdat ik ze er mooi uit vindt zien (het oog wil ook wat), maar ook omdat deze schoen vrij licht (330 gram) en waterdicht is. De schoen is gemaakt van nylon en textiel en heeft een waterdicht membraan. Deze combinatie van materialen zorgt ervoor dat mijn voeten zowel goed beschermt zijn tegen vuil en water als dat een fijne luchtcirculatie ervoor zorgt dat mij voeten langer droog en fris blijven.

Daarnaast is deze schoen speciaal voor vrouwen en extra stevig gemaakt waardoor je elk oneffen terrein gemakkelijk aan kunt. Ook is de zool voorzien van extra rubber en demping waardoor klappen bij het lopen opgevangen worden, je beter grip hebt bij natte omstandigheden en je minder last krijgt van vermoeide voeten.

Ben je van plan om tijdens de wintermaanden of op wintersportvakantie vooral in de sneeuw te wandelen? Kies dan voor snowboots en je zult nooit meer koude voeten krijgen.

Salomon wandelschoenen waterdicht Goretex GTX
Salomon wandelschoenen waterdicht Goretex GTX

Extra demping en afdalingstechnologie in deze Salomon Wandelschoen

Wat ik heel chill vind aan deze Salomon wandelschoen is de extra demping en afdalingstechnologie waardoor ik minder schokken in mijn knieën krijg en relaxter kan afdalen. Ik ben namelijk zo’n hiker die prima omhoog klautert, maar naar beneden minder prettig vind. Met name doordat mijn knieën pijn gaan doen. Met deze Salomon X Ultra 3 GTX is dat gelukkig verleden tijd. Daarnaast vind ik het voetbed erg prettig. Het voelt alsof je op een soort gel zool loopt, zo comfortabel. Ik kan ze dan ook van harte aanbevelen!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne