Wat zoek je?

Al badderend in een hot tub vol bier een eigen biertje tappen? Wie wil dat nou niet?! Sinds kort vind je in het pittoreske Ootmarsum Nederland’s eerste bierspa! Daar wil je meer over horen toch? In deze blog vertel ik je alles over het ultieme genieten bij de Othmar bierspa.

De Othmar bierspa: de eerste bierspa in Nederland

Wat is een bierspa?

Een bierspa, heb jij er wel eens van gehoord? Heel eerlijk, ik tot voor kort ook niet! Toch vind je dit unieke concept sinds 1 juli van dit jaar gewoon in Nederland. En wel in het sfeervolle Ootmarsum vind je de Otmar bierspa. Waar er al bierspa’s waren in het oude China en Egypte, is Karlsbad, ook wel bekend als Karlovy Vary, de plek waar het bierbad zijn oorsprong vond en als inspiratie diende voor de Othmar bierspa. Vroeger al werd een bierbad ingezet in de traditionele geneeskunde, zo schijnt biergist te helpen te zijn bij vele ziekten. En zijn de ingrediënten, vanwege de aanwezige vitamines en antioxidanten, goed voor je huid en haar. Echter is het concept in Nederland nog vrij onbekend, hoog tijd om daar als allereerste bierspa van Nederland verandering in te brengen.

Wat te doen in Twente? Bezoek de Othmar Bier Spa in Ootmarsum
Wat te doen in Twente? Bezoek de Othmar Bier Spa in Ootmarsum

Hoe werkt de Othmar bierspa?

Sinds 2012 wordt er in Ootmarsum bier gebrouwen volgens het Duitse ‘Reinheitsgebot’, wat betekent dat de bieren alleen met de vier natuurlijke basis ingrediënten – water, hop, mout en gist – gebrouwen worden en er verder niets wordt toegevoegd. Sinds 1 juli van 2022 heeft Otmar naast de brouwerij een herberg en bierspa geopend. En deze spa, daar ga ik je alles over vertellen!

In de spa kun je 1,5 uur lang genieten van een hottub gevuld met de ingrediënten waar de Othmar bieren van gebrouwen worden. Hoewel je niet in echt bier zit – dat zou natuurlijk zonde zijn – maar in een heerlijke bad met water, gist, mout en hop, kun je terwijl je geniet onbeperkt jouw eigen Othmar Pilsner tappen. Naast de hot tubs vind je ook andere wellness-faciliteiten in de bierspa-ruimtes, relax in één van de massagestoelen, geniet in de bierbarrelsauna, om vervolgens af te koelen door een emmer koud water over je heen te storten.

De Othmar bierspa: de eerste bierspa in Nederland
De Othmar bierspa: de eerste bierspa in Nederland
De Othmar bierspa: de eerste bierspa in Nederland
De Othmar bierspa: de eerste bierspa in Nederland
De Othmar bierspa: de eerste bierspa in Nederland
De Othmar bierspa: de eerste bierspa in Nederland

Welke bierspa-ruimte kies je?

Bij de Othmar biespa vind je drie verschillende relaxruimtes waar je met diverse groepen gebruik van kunt maken. Zo kun je kiezen uit de volgende themakamers: hop, mout of water. De ruimtes zijn alle drie anders en helemaal in thema. Zo straalt alles in de hop ruimte (9 tot 12 personen) natuur uit en waan je je tussen de hopvelden. Bevind je je in de mout ruimte (13 tot 16 personen) tussen de graanvelden en straalt de water ruimte (2 tot 8 personen) met haar blauwe kleuren vooral rust en kalmte uit. De kosten variëren tussen de €75,- en €85,- per persoon.

Naast een heerlijke sessie in de bierspa kun je ook een rondleiding krijgen door de Othmar Bierbrouwerij, een bierproeverij doen of blijven slapen in één van de prachtig ingerichte kamers in de Othmar Herberg. Een uniek hotel met 12 kamers, volledig ingericht in bierstijl.

Ik ben uitgenodigd door de Othmar Bierspa. Uiteraard lees je in dit artikel alleen mijn persoonlijke ervaring.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne