Wat zoek je?

Wil jij de sleur van alledag even ontvluchten? Wil jij graag even helemaal opladen in een fijne omgeving? Dan hoef je hiervoor minder ver te reizen dan je wellicht zou denken. Veel mensen denken bij rust en ontspanning aan het buitenland. Ze associëren een vakantie met een buitenlandse bestemming. Maar voor een onvergetelijke vakantie hoef jij de landgrens helemaal niet over. Nederland heeft genoeg te bieden voor jouw volgende vakantie. Ga lekker vakantie vieren in eigen land!

Ga vakantie vieren in eigen land

Mooie vakantieparken door heel Nederland

Nederland kent twaalf provincies die elk uniek zijn op hun eigen manier. Zo staat Limburg bekend om de bosrijke gebieden en de glooiende heuvellandschappen. Terwijl Friesland weer bekend staat om de mooie uitgestrekte groene gebieden. Ben jij een wandelliefhebber? Of leg je in jouw vrije tijd graag mooie fietstochten af? Dan biedt een vakantiepark in Friesland uitkomst. Je kunt hier volledig tot rust komen. Het groen, de weidsheid van het landschap en de mooi aangelegde parken zorgen voor ontspanning. Boek bijvoorbeeld een verblijf bij een Landal of Roompot vakantiepark of bij een van de andere mooie parken. En geniet hier van een fijne uitvalsbasis waarvandaan je de provincie optimaal kunt verkennen en heerlijk kunt vakantie vieren in eigen land.

Landal Beach Park Texel is een goede uitvalsbasis voor jouw vakantie op Texel
Wadlopen naar Schiermonnikoog vanaf Brakzand hoort zeker thuis op jouw Nederland bucketlist

Voor welk soort accommodatie kies je?

Wanneer je op zoek gaat naar een vakantiehuisje zal je zien dat het aanbod groot is. Er zijn onwijs veel verschillende vakantieparken alwaar jij kunt overnachten. Vind je het lastig om een keuze te maken? Wil je graag een huisje huren, maar weet je niet voor welk vakantiehuis je moet kiezen? Maak dan gebruik van de uitgebreide filtermogelijkheden. Geef aan welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Moet het huisje over een vaatwasser beschikken? Vind je het belangrijk dat het vakantiehuis is voorzien van een ligbad? En geef je de voorkeur aan een bungalow, vakantiehuisje of misschien juist een appartement? En welke faciliteiten moeten er op het vakantiepark aanwezig zijn? Op basis van al deze filtermogelijkheden zal er een match naar voren komen.

Terschelling tips doen op het waddeneiland
Terschelling tips doen op het waddeneiland

Wat is er in Friesland te beleven?

Zoals gezegd staat Friesland bekend om de mooie flora. De provincie beschikt over groene uitgestrekte landschappen en over mooie meren. Je kunt hier dan ook prachtige wandel- en fietstochten maken. Maar deze noordelijke provincie is zeker niet alleen maar een bestemming voor wandel- en fietsliefhebbers. Ben je iemand die graag cultuur snuift? Dan is de Friese hoofdstad Leeuwarden een bezoekje waard. In deze stad vind je volop cultuur en historie en bovendien kun je hier goed winkelen. Van grote modeketens tot plaatselijke boetiekjes. Je vindt het hier allemaal. Verblijf je in het mooie Hollum? Dan kun je met een beetje geluk zeehonden spotten. Al met al is Friesland dus een veelzijdige vakantiebestemming te noemen.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne