Wat zoek je?

Paaseiland is zo’n bestemming die bij menigeen hoog op de bucketlist prijkt. Een bezoek aan dit mysterieuze eiland midden in de Grote Oceaan zul je nooit vergeten. Op het eiland vind je vele toffe highlights, maar ook een aantal hotspots die je niet mag missen als je Paaseiland bezoekt. Dit zijn mijn 5 hotspots op Paaseiland. Met bonustip!

Op Paaseiland vind je vele toffe hotspots

#1 – Ga een ijsje eten bij MiKafé

MiKafé is echt mijn favo hotspots op Paaseiland. Naast hemelse ijsjes bakken ze ook voortreffelijke broodjes en taartjes. Naast al het lekkers verkopen ze ook heerlijke koffie. Goede koffie doen ze meestal niet aan in Chili, dus geniet ervan 😉

#2 – Eet een empanada bij Oheho Surf Café

Voor wie het niet kent een empanada is gevuld deegwaar dat gebakken of gefrituurd wordt. Het is in Zuid Amerika erg populair. Niet zonder reden, want een empanada is heerlijk. Vooral die van de Oheho Surf Café aan de haven. Ze zijn groot, goed gevuld en ook nog eens supergoedkoop (iets wat op Paaseiland ook best bijzonder is).

Pssst..! Heel Paaseiland zit op voetbal. Zo lijkt het, want elke dag wordt er druk geoefend op wellicht wel het meest bijzondere sportveldje ter wereld. Het ligt aan de haven met uitzicht, omringd door een paar moai en naast Oheho Surf Café.

Meer lezen over Chili? Lees mijn blog over mijn 9 daagse route door Patagonië.

Voetballen doet werkelijk iedereen op Paaseiland

#3 – Overnacht in sfeervol Manavai

Hotel Manavai ligt in het centrum van Hanga Roa, op slechts 300 meter van het strand van Pea en wordt gerund door een familie. De hele familie werkt dan ook mee in het bedrijf. Opa maakt het ontbijt, dochter staat achter de receptie, oma helpt ook mee en manlief verwelkomt de gasten. Zo heeft iedereen een taak. De sfeer in Manavai is echt karakteristiek. Alles is van donkerbruin hout en natuurlijke materialen. Moai en kaarten prijken aan de wanden om de sfeer extra te benadrukken. Een comfortabel verblijf is een fijn, gemoedelijk hotel!

Hotel Manavai is een van de hotspots Paaseiland
Hotel Manavai is een van de hotspots Paaseiland

#4 – Ga dineren bij Te Moana

Aan de haven van Hanga Roa vind je het restaurant Te Moana. Wanneer je buiten zit heb je prachtig uitzicht over de zuidwestkust van Paaseiland. Dit is ook de kant waar de zon ondergaat, dus als je mazzel hebt pik je nog een mooie zonsondergang mee. Het eten is er niet goedkoop, maar hier smaakt al het eten naar meer. Ik kies voor een heerlijke tonijnsteak. Nomnom! Zeker een bezoekje waard!

Meer Paaseiland? Dit zijn de highlights van Paaseiland!

Ga dineren bij restaurant Te Moana op Paaseiland, een echte hotspot

#5 – Drink een Escudo bij Ahu Tahai

Op Paaseiland heb je prachtige zonsondergangen. Waar je elke avond op het eiland van moet genieten. Zonde om er maar eentje te missen, want elke keer is hij weer anders. Hoe kan dat nou beter dan onder het genot van een heerlijk biertje. Op Paaseiland verkopen ze Escudo. Prima biertjes, maar ze smaken nog beter bij dit magistrale uitzicht!

Ga je naar Paaseiland? Dit zijn 5 toffe hotspots

Bonustip – Haal een stempel van Paaseiland bij het postkantoor

Eigenlijk een bonustip. Omdat Paaseiland officieel bij Chili hoort krijg je bij aankomst een stempel van dit land in je paspoort. Maar je wilt natuurlijk liever een stempel van Paaseiland. En weet je wat; ook dit is mogelijk. Niet op het vliegveld, maar bij het postkantoor in Hanga Roa kun jij een stempel van Paaseiland in je paspoort laten stempelen.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne