Wat zoek je?

Goed voorbereid op reis gaan is natuurlijk belangrijk. Ikzelf ben dan ook dol op lijstjes. Wanneer ik op reis ga maak ik altijd een lijstje met to do’s. Dingen die ik nog moet doen, kopen of regelen voordat ik vertrek. Ook maak ik een paklijst. Maar wat zet ik daar op. Wat moet mee op reis?! In deze blog noem ik 15 handige spullen die ik altijd in mijn tas stop en meeneem als ik een verre reis maak.

Op ontdekking in Tasmanië in Australië is geweldig

#1 – Waslijn met wasknijpers

Altijd handig om tijdens je reis even snel een wasje te doen, maar waar laat je dan al die natte was? Juist, aan de waslijn die je zelf hebt meegenomen. Naast dat een waslijn handig is om was te drogen is de lijn ook ideaal om dingen bij elkaar te houden. Altijd meenemen op reis dus!

Handige spullen om mee te nemen op reis - waslijn

#2 – Wereldstekker (of Afrika stekker) + verlengsnoer

Met alle elektronische apparaten die mee gaan op reis is het wel fijn dat je ze ook kan opladen. Een wereldstekker is daarom een uitkomst. Naast een wereldstekker neem ik ook altijd een kleine verlengsnoer mee zodat ik tegelijkertijd mijn Canon, GoPro en iPhone op kan laden. Wel handig om te weten dat je aan een wereldstekker weinig hebt als je naar Afrika gaat, want daar zijn de stekkers nog weer anders. Eén ding scheelt want voor een paar euro kun je in Afrika een ‘Afrika-stekker’ kopen.

#3 – Universele afvoerstop

Voordat we op wereldreis gingen kochten we een universele afvoerstopper. Hoe vaak mist de stop van een wasbak wel niet, waardoor het water wegloopt. Super onhandig als je daar niet je wasje in wilt doen. De stopper is super licht en handig op reis. Hiermee kun je altijd een wasbak omtoveren tot wasmachine en op een fatsoenlijke manier je afwas doen.

#4 – Naaisetje

Altijd handig om dat gaatje even vluchtig te repareren of de knoop van je favoriete blouse weer aan te naaien. Een naaisetje behoort toch echt wel op mijn lijstje met handige spullen voor op reis!

Handige spullen om mee te nemen op reis - een leatherman karabijnhaak en naaisetje

#5 – Een lakenzak

Het is toch altijd fijn om in een ho(s)tel waar je twijfelt aan de hygiëne in je eigen lakenzak te slapen. Ik zal nooit vergeten hoe blij ik was met mijn lakenzak toen ik in Same Same Backpacker in Phnom Penh sliep. Schimmel op de muren en muffe bedden. Iehl! No way dat ik daar geslapen had zonder die zak.

#6 – Een supersexy moneybelt

Een moneybelt is een soort portemonnee die je op je lichaam kunt dragen. Niet heel fashionable, maar wel heel fijn om je waardevolle spullen in te bewaren. Al slapend in een nachtbus of in een crappy dorm is het wel fijn om je waardevolle spullen op je lichaam te dragen. Zo zijn ze toch een stuk lastiger te stelen en kun jij een stuk geruster slapen.

Handige spullen om mee te nemen op reis - een moneybelt

#7 – Powerbank om snel op te laden

Er gaan vaak nogal wat elektrische apparaten mee op reis. Telefoon, camera, GoPro en de laptop. En die gaan vaak veel te snel leeg. Helemaal als je er veel gebruik van maakt, zoals ik. Foto’s en video’s maken, spelletjes spelen, verhaaltjes typen en social media updaten. Ik ga dan ook niet meer op reis zonder mijn powerbank. Deze powerbank heeft een gigantische capaciteit, kan je telefoon meermaals opladen en daarnaast ook meerdere apparaten tegelijk van stroom voorzien. Zo heb ik altijd een mogelijkheid om snel mijn apparaten (snel en gemakkelijk) op te laden. Ook erg handig op plekken waar je niet altijd beschikking hebt over stroom, zoals midden in de Afrikaanse bush of je hutje op het meer in Khao Sok National Park.

Handige spullen om mee te nemen op reis - een powerbank

#8 – Toilettas met haak om op te hangen

Naast dat mijn toilettas met haak super praktisch is, is het ook hygiënisch. Want hoe vaak heb wel niet in hostels of op de camping dat je jouw toilettas niet kwijt kunt zonder dat deze nat of smerig wordt? Dat is opgelost met deze toilettas. Daarnaast heeft hij een fijn formaat, een klein spiegeltje en is hij door de vakken lekker overzichtelijk.

#9 – Leatherman (of zakmes)

Een zakmes is een fijn item om mee te hebben op reis. Ik ben erg blij met onze leatherman, want hij was echt onmisbaar tijdens onze kampeerreis in Namibië & Botswana. Neem eentje mee met in ieder geval een kurkentrekker, opener, mes en pincet. En zorg ervoor dat hij niet in je handbagage zit als je gaat vliegen 😉

Handige spullen om mee te nemen op reis - een leatherman karabijnhaak en naaisetje
Handige spullen om mee te nemen op reis - een hoofdlampje

#10 – Een goede hoofdlamp

Altijd handig als ergens de stroom uitvalt of je in het donker je tentje terug moet vinden. Het voordeel van een hoofdlamp is trouwens ook dat je altijd je handen vrij hebt en niet zit te klungelen met één hand. Als je bijvoorbeeld in het donker je eten moet bereiden op de camping in Afrika of voor je tent moet plassen. Ik neem dan ook altijd mijn hoofdlamp mee op reis.

#11 – Een setje karabijnhaken

Karabijnhaken zijn van die dingen waar je niet genoeg van mee kunt hebben. Altijd handig om dingen mee op te hangen of aan elkaar vast te klikken. Wat dacht je van je schoenen ophangen aan je daktent zodat de dieren er niet mee vandoor gaan. Of je handdoek te drogen hangen in de zon. Met een aantal karabijnhaken is dat zo gepiept!

#12 – Sneldrogende handdoeken

Niets is vervelender dan natte handdoeken. Daarom neem ik altijd sneldrogende handdoeken mee op reis. Ik heb meestal een grote en een kleine sneldrogende handdoek mee op reis. De grote om mijn lichaam mee af te drogen of als ik ga zwemmen en de kleine voor mijn haar (en mijn handen). Naast dat ze snel drogen zijn ze ook heel klein op te vouwen en gemakkelijk mee te nemen.

#13 – Een dry bag

In ieder geval nemen we er altijd eentje mee voor de paspoorten, maar ook vaak eentje waar meer in kan zoals de laptop en de camera. Mocht je (onverwacht) een boottocht gaan maken wil je natuurlijk niet dat je spullen nat worden. Je hoort soms van die horrorverhalen over zinkende boten enzo. Mij niet gezien, doe mij maar gewoon een dry bag.

Je hebt ook hele handige dry bags voor je telefoon. De telefoonhoes is waterdicht en het materiaal transparant en touchscreen gevoelig. Hierdoor kun je gemakkelijk de mooiste foto’s en video’s onder water maken. Heb jij ‘m al?

#14 – Een spork

Een spork is echt een geniale uitvinding en gaat altijd mee in de rugzak. Het is een lepel, vork en mes ineen, vandaar de naam natuurlijk. Super makkelijk mee te nemen en nu kun je altijd onderweg je pas gehaalde yoghurtje eten, je broodje open snijden en cake snijden. Echt IDEAAL!

Handige spullen om mee te nemen op reis - hammamdoek

#15 – Een hammamdoek of sarong

Toen ik op wereldreis ging was het eerste wat ik in Thailand kocht een sarong. Een ideaal ding. Veel dunner dan een normale badhanddoek, groot genoeg om op te zitten en daarnaast ook prima te dragen als rok in een boeddhistische tempel of als omslagdoek als het kouder wordt. Een paar jaar later kocht ik een lichtgewicht hammamdoek omdat deze iets dikker is en sindsdien gaat deze altijd mee op reis. Echter zijn beiden perfect voor een verre reis!

Andere spullen die altijd mee gaan op reis

Uiteraard zijn mijn paspoort, spiegelreflexcamera (incl. lenzen), iPhone, creditcard, babydoekjes, schrijfboekje, zonnebril en een Lonely Planet van mijn reisbestemming ook handige spullen die altijd mee gaan op reis.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne