Wat zoek je?

Op vakantie gaan is leuk! Toch kan het tijdens de vakantie voorkomen dat er een moment van verveling is. Zeker als je wat langer op pad gaat, kan hier sprake van zijn. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt toepassen om dat stukje verveling de baas te blijven. Met deze tips voorkom je verveling op vakantie.

Terschelling tips doen op het waddeneiland

#1 - Bezoek een locatie die je nog niet kent

Hoewel veel mensen de neiging hebben om regelmatig naar hetzelfde vakantiegebied te trekken, is het juist leuker en spannender om een plek te bezoeken die je nog niet kent. Hier kun je immers nog een heleboel ontdekken! Trek eropuit naar een plek die ver weg is, met een bijzondere cultuur bijvoorbeeld. Maar ook in de buurt is er veel te ontdekken – zelfs in eigen land! Zo zijn veel Nederlanders nog nooit op de Waddeneilanden geweest. Een eiland als Terschelling is een bezoek zeker waard. Blijf er het liefst een paar dagen, met een overnachting in een fijn hotel of natuurhuisje. Alleen de reis met de boot is al vermakelijk. Proef unieke streekproducten in een lokaal restaurant. En aan het water geniet je van adembenemende uitzichten. Zo kun je weer helemaal opladen!

Ook leuk: hier vind je al mijn blogs over Nederland en de waddeneilanden. Tips van Texel tot Schiermonnikoog!

Terschelling tips doen op het waddeneiland
Terschelling tips doen op het waddeneiland

#2 - Zorg dat je genoeg te doen hebt

Om lang zoet te blijven op vakantie, is het belangrijk om te zorgen dat je genoeg te doen hebt. Je kunt vooraf al op zoek gaan naar leuke activiteiten. Maak hier een lijstje van, zodat je een mooi overzicht hebt van de mogelijke opties. Zorg natuurlijk ook dat er voor iedereen binnen het reisgezelschap iets leuks te doen is. Ga je met je gezin op pad? Dan kunnen jullie best een dag naar een museum gaan, als er maar een dag met een bezoek aan een grote speeltuin of dierentuin tegenover staat. Ook leuk? Ga met een e-chopper op pad, huur fietsen of zoek naar wandelroutes voor een actieve verkenning van de omgeving.

Suppen in Groningen: sup yoga, tips en de mooiste routes op te suppen
East Nomads Aalten - Luxe glamping in de Achterhoek
Ga zeker eens in je leven wadlopen naar Schiermonnikoog

#3- Zorg voor voldoende afwisseling op reis

Een vakantie gaat ook al snel vervelen als er maar weinig afwisseling is. Je kunt bijvoorbeeld heus een paar dagen aan het strand gaan liggen, maar na verloop van tijd wordt dit misschien toch wel een beetje saai. Wissel zo’n dag aan het strand daarom af met een bezoek aan een stadje – om iets te noemen. Het is tevens tof om iets cultureels te ondernemen op reis: bezoek een museum of een theater. Bekijk welke lokale evenementen, concerten of festivals die plaatsvinden tijdens je verblijf. Dit kun je doen door vooraf de lokale entertainment agenda te bekijken. Ga ook op zoek naar lokale specialiteiten. Proef gerechten en zoek restaurants met goede recensies. Ook leuk? Neem deel aan een voedsel- of wijntour om nieuwe smaken te ontdekken. Op deze manier maak je waardevolle herinneringen, die je bijblijven en heb je voldoende afwisseling tijdens jouw vakantie.

Tip! Speel ook eens een spelletje op vakantie: dit zijn de leukste spelletjes voor 2 personen!

Wat te doen in de provincie Groningen? Bezoek Nationaal Park Lauwersmeer en je zult het prachtig vinden.
Ga op ontdekking in het Lauwersmeergebied

#4 - Lezen of luisteren tijdens een moment van rust

Het hoort nu eenmaal bij een vakantie dat er af en toe een moment van rust is. Je kunt immers niet non-stop avonturen beleven. Soms moet er ook weleens worden gewacht, op het vliegtuig bijvoorbeeld. Om verveling tegen te gaan op deze momenten, is het slim om een boek bij je te hebben om eens lekker te lezen. Of neem een koptelefoon mee, om een podcast of muziek te kunnen luisteren. Zo erg is het dan ineens niet meer om even die rust te pakken.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne