Wat zoek je?

Leuke spelletjes voor 2 personen zijn nog wel eens lastig te vinden. Veel gezelschapsspellen zijn voor meer dan twee personen en dat is jammer als je tijdens een gezellig avondje (of zondagmiddag) een leuk spel met twee personen wilt spelen. Ook zijn bordspellen vaak groot en onhandig om mee te nemen op reis. Daarom ging ik voor je op onderzoek uit. Met deze leuke spelletjes voor 2 personen, kun jij toch een leuk spelletje spelen. Het goede nieuws is ook: veel van de spelletjes voor 2 personen zijn compact waardoor je ze gemakkelijk mee kunt nemen op reis! Lees jij mee welke 12 toffe spellen voor 2 personen jij zeker eens moet spelen!

Dit zijn de leukste spelletjes voor 2, 3 of 4 personen

#1 – Saboteur: het Duel (1 of 2 spelers)

In dit leuke kaartspel voor maximaal 2 personen ga je als heuse mijnwerker op zoek naar goud. Doe je dit samen of ga je voor je eigen gewin en saboteer je de route van je medespeler? Onderweg zul je te maken krijgen met sabotagekaarten en omkoopbare trollen alles om jouw weg te vinden naar het goud. Is het meeste goud van jou? Dan win jij het spel en ben jij de Saboteur van de avond!

Saboteur is een super leuk spelletje om met zn tweeën te spelen

#2 – Azul (2 tot 4 spelers)

Tot afgelopen Kerst had ik nog nooit van het spel Azul gehoord. Bijzonder, wat dit te gekke bordspel is al meerdere keren verkozen tot spel van het jaar. En wat is het leuk! Ook met 2 personen. In dit tactische bordspel moet je voor de Portugese koning de muren van zijn koninklijk paleis versieren met kleurige tegels. Voor specifieke patronen en completerende sets, scoor je extra punten. Maar heb je tegels teveel? Dan krijg je strafpunten. Ben jij uiteindelijk de speler met de meeste punten? Dan win jij Azul!

#3 – Vlotte Geesten (2 tot 8 spelers)

Vlotte Geesten is één van mijn favoriete gezelschapsspelletjes die je met z’n tweeën kan spelen. Ben jij de snelste en pak jij het juiste voorwerp van tafel? Dan win jij Vlotte Geesten. Elke ronde wordt een kaart omgedraaid en zodra deze is omgedraaid begint het spel. Pak jij het snelt het gezochte voorwerp pakken dan krijg jij de kaart. En heb jij aan het einde van het spel de meeste kaarten? Dan is de winst voor jou.

Dit zijn de leukste spelletjes voor 2, 3 of 4 personen

#4 – Exploding Kittens (2 tot 5 spelers)

Houd jij van katten, explosies en let jij goed op? Dan is dit jouw ideale kaartspel! Exploding Kittens is een super leuk spel waarbij het draait om tactiek, maar ook wel een beetje geluk. Bij deze variant van Russisch roulette mag je elke kaart trekken, zolang het maar geen exploderende kitten is, want dan is voor jou het spel voorbij. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, de anderen afleiden, aanvallen of een beurt overslaan. Blijf jij het langst in leven?

#5 – Skip-Bo (2 tot 6 spelers)

Skip-Bo is wat mij betreft ook zeker één van de leukste spelletjes voor 2 personen. Lukt het jou om als eerste al jouw kaarten kwijt te raken? Dan ben jij de winnaar van het spelletje Skip-Bo. Het doel is om al je kaarten weg te spelen in volgorde van 1 tot 12. Doe jij dit als snelste en ben je als eerste door jouw kaarten heen? Dan heb je dit kaartspel gewonnen!

Skip-Bo is een super leuk spelletje om met zn tweeën te spelen

#6 – De Crew (2 tot 5 spelers)

In De Crew moet je samen met je medespelers 50 verschillende missies voltooien. Het draait in dit spel echt om een goede samenwerking. Hoe werkt het precies? Eigenlijk heel simpel, want het doel is om een missie te laten slagen. Toch kan er heel veel fout gaan, waardoor dit niet lukt en de missie faalt. Tijdens de missie mag je (soms) een aanwijzing geven, maar de communicatie is beperkt waardoor je soms moet gokken of je medespelers snappen wat je bedoelt. Werk je goed samen dan slaagt de missie en mag je door naar de volgende. Hoewel het spel eigenlijk voor 3 tot 5 spelers is, vind je in dit spel ook een variant voor 2-spelers. Wel moet ik toegeven dat De Crew leuker is wanneer je met 3 of 4 spelers speelt.

#7 – Regenwormen (2 tot 5 spelers)

Heb jij aan het einde van het spel de meeste regenwormen verzameld? Dan win jij het spel Regenwormen. Je gooit met 8 dobbelstenen met als doel zo veel mogelijk punten te scoren. Bij elke beurt verzamel je de dobbelstenen met hetzelfde getal of een worm. Des te meer punten, des te meer regenwormen en des te groter de kans op de winst. Maar word niet te overmoedig, want als je pech hebt moet je jouw zuurverdiende regenwormen weer inleveren en verlies je wellicht dit leuke gezelschapsspel.

Deze spelletjes kun je gemakkelijk meenemen op reis. Benieuwd wat ik je aanraad in te pakken voor een weekendje weg? Dit is mijn ultieme paklijst voor een weekendje weg!

Regenwormen is een van de leukste spelletjes om met een paar mensen te spelen

#8 – Beverbende (2 tot 6 spelers)

Heb jij een goed geheugen en houd je van een tactisch spelletje? Dan is Beverbende voor jou. Eindig jij met de minste strafpunten? Dan win jij het spel. Iedere speler krijgt 4 kaarten die gedekt op tafel voor je liggen. Je mag hiervan maar twee bekijken. Ben je aan de beurt dan pak je een kaart van de stapel en doe je hier een actie mee. Ruil je jouw kaart, smeer je een ander strafpunten aan of ben je zelf de sjaak? Beverbende is spannend tot het einde van het spel.

#9 – Dobble (2 tot 8 spelers)

Is een observatie- en snelheidsspel echt iets voor jou? Dan is Dobble een game die jij leuk zult vinden. Noem jij als eerste een identiek symbool dat staat afgebeeld op jouw kaart en op die in het midden dan win jij het spel. Als de 55 kaarten opgespeeld zijn is het spel afgelopen. Heb je de meeste kaarten verzameld? Dan ben jij de beste en is de winst van jou.

Dit zijn de leukste spelletjes voor 2, 3 of 4 personen

#10 – Black Stories (2 tot 15 spelers)

Stel jij vaak de juiste vragen en los jij graag situaties op? Dan is Black Stories wat voor jou. Op elke kaart staat verrassend raadspel met aan jouw gezelschap de taak erachter te komen wat er is gebeurd. Stel vragen die met ja of nee beantwoord kunnen worden en kom achter het bizarre mysterie. Is er een moord gepleegd? Een ongeluk gebeurd? Of een vervelende samenloop van omstandigheden. Weet jij de waarheid boven tafel te krijgen?

#11 – Yahtzee (1 of 2 spelers)

Als er een spel is dat ik veel gespeeld heb de afgelopen maanden is het wel Yahtzee. Het bekende dobbelspel waarbij je met dobbelstenen de beste combinaties moet maken. Met als doel alle combinaties af te kunnen vinken op jouw scorekaart en dat met zo hoog mogelijke aantallen. Heb jij na 4 rondes de meeste punten gescoord? Dan is de winst voor jou! Een spel wat je overal kan spelen: binnen, buiten, maar ook (als het straks weer kan) op reis!

Yahtzee is een leuk spel om met 2 personen te spelen
Take5! is een van de leukste spelletjes om met een paar mensen te spelen
De leukste spelletjes voor 2, 3 of 4 personen

#12 – Take 5! (2 tot 10 spelers)

Take5! is een ideaal spelletje met grote groepen, maar kan ook prima gespeeld worden met 2, 3 of 4 personen. Hoewel een dosis geluk je erg zal helpen in dit spel is het ook belangrijk dat je goed oplet en af en toe een beetje bluft. Let jij goed op welke kaarten al uit het spel zijn en krijg jij de minste strafpunten? Dan win jij dit leuke kaartspel!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne