Wat zoek je?

De vakantie is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Dit is de tijd om even lekker tot rust te komen en om lekker de boel de boel te kunnen laten. Om zorgeloos te kunnen genieten van je welverdiende vakantie, is het prettig om goed internet te hebben. Je kunt dan moeiteloos je locatie vinden, even eten bestellen bij dat ene goede restaurant in de buurt en je foto’s op jouw socials blijven uploaden. Vroeger moest je eindeloos zoeken naar een winkel waar je een simkaart kon kopen of, nog erger, lang zoeken naar een openbare wifi die uiteindelijk heel zwak bleek te zijn. Wil je al deze ellende voorkomen? Dan is een esim alles wat je nodig hebt. Met een esim heb je goed internet waar je ook gaat.

Ga wandelen in Ter Apel en bewandel het boswachterspad door de Ter Apelerbossen in Groningen

Wat is een esim?

Als je je telefoon wilt gebruiken, moet je er een simkaart in doen. De simkaart is je verbinding met het lokale netwerk. Je kunt op vakantie je eigen simkaart blijven gebruiken, maar dan moet je roamingkosten betalen en die zijn vaak niet mals. Veel voordeliger is het daarom om een prepay esim te activeren. Een prepaid esim is een eletronische simkaart die je thuis kunt activeren. Je programmeert deze kaart op je telefoon dus je hoeft je eigen simkaart niet te verwijderen en te vervangen. Vervolgens kun je in het buitenland gewoon gebruikmaken van de lokale netwerken. Zo heb je of je, nou in ItaliëZweden of Amerika bent, altijd goed internet bij de hand. Je behoudt je eigen nummer op WhatsApp en je kunt ook gewoon inkomende oproepen blijven ontvangen.

Esim op vakantie

Welke bundel heb jij nodig?

Op de site Holafly.com kun je zien welke pakketten beschikbaar zijn om overal internet te hebben. Je zult zien dat je een pakket kunt kiezen waarmee je data hebt in de hele Europese Unie. Reis je buiten Europa, dan kun je ook per land een databundel activeren. Dit alles gaat zonder abonnementen en contracten zodat je heel vrijblijvend online kunt zijn. Je kunt aangeven hoe lang je je bundel wilt gebruiken. Wil jij altijd online zijn? Dan is de onbeperkt data bundel alles wat jij nodig hebt. Kijk even goed of jouw telefoon geschikt is voor een esim. Doorgaans geldt dat wanneer je een nieuwe telefoon hebt, deze compatibel is met een esim.

esim op vakantie

Kies de beste deal

Heb jij je koffers al gepakt? Vergeet dan niet om de esim te regelen zodat je goed internet hebt op reis. Je kunt je internet dan gelijk gaan gebruiken op het moment dat je aankomt. Zo weet je zeker dat je je vrienden en familie meteen kunt laten weten dat je aangekomen bent. Heb jij zin om je favoriete serie te streamen? Ga lekker in de zon zitten en geniet eindeloos van je databundel.

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne