Wat zoek je?

Wanneer je reist zijn er bestemmingen die mooier zijn dan je vooraf had gedacht, maar ook zeker plekken die onwijs tegenvallen. Om wat voor reden dan ook kan de werkelijkheid afwijken van de verwachting die je vooraf had. Tijdens mijn reizen heb ik veel gave plekken bezocht, maar helaas viel er ook af en toe iets tegen. Dit zijn mijn 7 meest teleurstellende vakantiebestemmingen.

De gletsjers in Nieuw Zeeland stelden me erg teleur

#1 – De stad Niagara Falls

Watervallen vind ik prachtig en vooraf heb ik dan ook super veel zin om een bezoek te brengen aan de magische Niagara Falls. Na een bezoek aan het geweldige New York reizen we vanuit Amerika Canada binnen. Je ziet de Niagara Falls al liggen. Dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de Niagara Falls is het gelijknamige dorpje. Hier kun je best wat leuks van maken zou je denken. Toch? Echter is dit stadje één troosteloze bedoening. Het is overduidelijk dat deze hele stad is gericht op toeristen. Honderden hotels, souvenisshops en commercie en afgezien van dat helemaal, maar dan ook helemaal, niets! Behalve één grote teleurstelling dit stadje.

Meer lezen over watervallen? Dit zijn de mooiste watervallen ter wereld!

Het stadje Niagara Falls is een van de meest teleurstellende toeristische vakantiebestemmingen ooit!

#2 – Phuket, Thailand

Na een fantastische tijd in Thailand zullen we het land verlaten via een vlucht vanaf Phuket. Aan de plaatjes te zien een mooie bestemming, dus wij besloten hier even te verblijven voor we doorgaan. Gelukkig bleef het bij even, want Phuket was niet zo mijn ding. Op Patong Beach, waar we verblijven, lopen overal schreeuwende Russen, dronken Britten, oude Europese mannetje met veel jongere Thaise meisjes op het strand en gilde men om de paar meter ‘pingpong show’. Wat een ellende! Het liefst wilde ik direct nog in het vliegtuig stappen, maar moest ik even wachten. Na al die gastvrijheid en heerlijkheid in Thailand was Phuket zo’ enorme tegenvaller! Zo’n teleurstelling dat ik er niet eens foto’s heb gemaakt.

#3 – Manneken Pis, Brussel

Waarschijnlijk één van ’s werelds meest gefotografeerde standbeelden en te zien op elke ansichtkaart van Brussel. Dan moet het wel indrukwekkend zijn toch? Nou nee dus! Het standbeeld is zo klein dat ik er de eerste twee keer aan voorbij ben gelopen. Is dit nou Manneken Pis waar zo belangrijk over wordt gedaan?! Nou ja dus, wat een tegenvallende plek in België!

Een van de meest tegenvallende bestemmingen is Manneken Pis in Brussel

#4 – Los Angeles, USA

Na een geweldige rondreis van 3,5 weken langs de Amerikaanse westkust bezoek ik Los Angeles. In Los Angeles verwacht ik glitter en glamour, maar wat ik zie is vooral een afgeleefde, gevaarlijke stad waar alles nep is en het alleen draait om ’the rich and famous’. De toeristische hotspots vind ik ontiegelijk saai en het leukste aan deze stad is wat mij betreft Santa Monica. Een fijn strand, een soort dorpje op zich, waar je heerlijk kan relaxen en genieten van het weer, zonder al teveel poespas.

Los Angeles behoort zeker tot een van de meest teleurstellende plekken die ik ooit bezocht heb
Los Angeles meest teleurstellende vakantiebestemming

#5 – De Mekong Delta Tour, Vietnam

Ik ben eigenlijk niet zo van de tours, meestal vallen ze namelijk tegen. Echter toen we in Zuid Vietnam aankwamen hoorden we van andere reizigers dat de Mekong Delta Tour super leuk was. Je kan in korte tijd veel zien en het handige is dat je daarna direct door kan naar Cambodja. Dit klinkt ideaal, achteraf misschien wel te ideaal. We besluiten de tour te boeken. Dom, dom, dom! De Mekong Delta is prachtig, maar de tour zo mega toeristisch!! Je gaat vooral van winkeltje naar winkeltje en ziet demonstratie van suikerriet na uitleg over suikerriet en overal proberen ze hun spullen te verkopen. Wat een teleurstelling! Hierbij zweer ik plechtig: ik doe echt nooit meer een tour!

Een van de meest tegenvallende bestemmingen is in vietnam de Mekong Delta Tour

#6 – De Kleine Zeemeermin, Kopenhagen

Deze dame is één van de belangrijkste toeristische attracties in Kopenhagen en om haar te bezoeken moet je best een stukje van het centrum af lopen. Na de tocht richting het waterfront waren mijn verwachtingen hoog gespannen, maar toen ik het 1,25 meter grote standbeeld zag voelde ik vooral teleurstelling. Is deze teleurstellende bezienswaardigheid alles? Daarnaast vond ik het jammer dat het origineel ergens veilig binnenshuis is opgeborgen en dat je naar een replica staat te kijken.

De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen behoort zeker tot een van de meest teleurstellende plekken die ik ooit bezocht heb
De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen behoort zeker tot een van de meest teleurstellende plekken die ik ooit bezocht heb
De gletsjers in Nieuw Zeeland stelden me erg teleur

#7 – De Fox & Frans Jozef Glacier, Nieuw Zeeland

Hoewel bijna heel Nieuw Zeeland één groot hoogtepunt voor mij is geweest, waren de beide gletsjers dat niet bepaald. Bij het woord gletsjer denk ik aan de magisch blauwe, 5 km lange Perito Moreno Glacier in Patagonië. Houten balkons ervoor die een fantastisch uitzicht verschaffen over dit prachtige stuk natuur. Als ik bij de Fox en later de Frans Jozef Glacier aankom zie ik niets van dat alles. Ik zie een vies witte gletjer die ook nog eens best ver weg is. Wat een teleurstelling! Misschien heeft deze teleurstelling ook te maken met een stukje verwachtingsmanagement, maar toch voel ik vooral teleurstelling als ik naast de beide Nieuw Zeelandse gletsjer sta.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne