Wat zoek je?

Ooit de hoofdstad van Duitsland. Nu een doodnormale Duitse stad. In 1990 nam Berlijn het stokje over van Bonn dat tot de val van de Berlijnse muur de hoofdstad van Duitsland was. Toeval zorgde ervoor dat Bonn tot hoofdstad benoemd werd. Dit enkel omdat de eerste kanselier van West-Duitsland uit deze stad kwam. Deze blog neemt je mee op ontdekking en geeft je tips voor een citytrip Bonn!

Citytrip Bonn de leukste bezienswaardigheden

Ontdek Bonn: ga op citytrip met deze tips

Met iets meer dan 300.000 inwoners is Bonn voor Duitse begrippen geen grote stad. Toch is er genoeg te doen om je er een dag of twee te vermaken. Wist je dat je Bonn op slechts een half uurtje rijden van Keulen ligt? En daardoor heel goed te combineren is met een bezoek aan de Domstad?

#1 - De wereldberoemde componist uit Bonn

Ooit geweten dat componist Ludwig von Beethoven uit Bonn komt? Door de hele stad zijn sporen van zijn leven te vinden. Zo wordt in het Beethoven Haus zijn levensverhaal verteld. In het geboortehuis van de componist vind je o.a. een museum, bibliotheek en een  archief. Eveneens vind je in Bonn de Beethovenhalle. In deze concertzaal kun je luisteren naar het werk van de componist. Echter is de Beethovenhalle tot mid 2020 gesloten i.v.m. renovatiewerkzaamheden.

Excursies boeken voor je citytrip Bonn? Dit zijn de beste attracties in Bonn!

Citytrip Bonn de leukste bezienswaardigheden
Citytrip Bonn de leukste bezienswaardigheden

#2 - Struinen door de straatjes van Bonn

Ik bezocht Bonn aan het einde van het jaar waardoor ik ook kon genieten van de jaarlijkse kerstmarkt. Op deze sfeervolle kerstmarkt staan, verdeeld over 3 pleinen, zo’n 170 kramen die verschillende kerstproducten en culinaire specialiteiten aanbieden. Zeker een aanrader als je rond de Kerst Bonn bezoekt.

Wist je dat het compacte centrum van Bonn perfect per fiets te ontdekken is? Wil je zo veel mogelijk uit je citytrip halen? Ga fietsen in Bonn met een gids van Baja Bikes!

#3 - Lekker eten tijdens je citytrip Bonn

Tijdens het winkelen zijn er ook veel leuke terrasjes en restaurantjes waar je heelijk kunt bijkomen. Zelf vond ik VarieTee echt een heel fijn plekje. In deze tea room kun je niet alleen genieten van heerlijke gebakjes en lekkere thee, ook het interieur ziet er prachtig uit. Daarnaast heb ik heerlijk gegeten bij Taj India. Goed gevulde samosa en heerlijke shrimp punjabi. En niet duur! Restaurant Matthieu’s (diner) en Galestro (koffie) schijnen ook een aanrader te zijn.

Zoek je nog een andere leuke stad in Duitsland voor een citytrip? Heb je al eens aan een stedentrip naar Dresden gedacht? Deze stad wordt liefkozend het Florence aan de Elbe genoemd, dus deze stad wil je ontdekken!

Citytrip Bonn de leukste bezienswaardigheden
Citytrip Bonn de leukste bezienswaardigheden

#4 - Ontdek de kunsthoofdstad van Duitsland

Toen Bonn niet langer de hoofdstad van Duitsland was vertrok de regering naar Berlijn. Dit had de leegstand van veel grote gebouwen tot gevolg. Als oplossing werden verschillende musea in deze panden gevestigd, waardoor Bonn uitgroeide tot de kunsthoofdstad van Duitsland. Het Museum voor Zoölogie, het Museum voor Schone Kunsten en het Museum van de Duitse geschiedenis behoren hiertoe. Door hun omvangrijke collecties zijn deze musea zeer de moeite waard om te bezoeken tijdens je citytrip Bonn.

Langer de tijd en wil je een rondreis door Duitsland maken? Start jouw roadtrip door Duitsland in Bonn en reis daarna door naar Würzburg. Hier kun je deze mooie roadtrip route van 2 weken oppakken en de Romantische Strasse door het Duitse Beieren rijden! Onderweg ontdek je authentieke dorpjes, middeleeuwse steden en de mooiste kastelen van Duitsland!

Citytrip Bonn de leukste bezienswaardigheden
Citytrip Bonn de leukste bezienswaardigheden

#5 - Sfeervol overnachten in Bonn

Bij een citytrip Bonn hoort ook een fijne overnachting? Wij sliepen in het mooie Hilton Bonn dat aan de Rijn en op slechts 500 meter van het museum Beethoven-Haus is gelegen. Een goede uitvalsbasis voor een citytrip Bonn.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne