Wat zoek je?

Staat er voor jou een stedentrip naar Berlijn op de planning? Het beste kun je dan minstens vier dagen gaan om ervoor te zorgen dat je de mooiste bezienswaardigheden in Berlijn kunt bezoeken. Heb je wat minder tijd en ben je benieuwd welke bezienswaardigheden je beslist niet mag missen? In deze blog vertel ik je welke highlights in Berlijn je niet mag overslaan!

Deze bezienswaardigheden in Berlijn mag je niet missen

#1 – Bezoek de Berlijnse Muur

Je kunt natuurlijk niet naar Berlijn gaan zonder de beroemde Berlijnse Muur te bezoeken. De Muur symboliseert een belangrijke en turbulente periode in de Duitse geschiedenis. De inwoners van Berlijn werden namelijk tot de val van de Muur in 1989 gescheiden. Aan de ene kant bevond zich het communistische oosten en aan de andere kant het kapitalistische westelijke deel van de stad. Hoewel de muur niet meer in z’n geheel bestaat, kun je er nog wel een wandeling langs maken en delen ervan bekijken. Sommige stukken zijn zelfs voorzien van kunstwerken van bekende (graffiti-)kunstenaars!

Ga je met de trein naar Berlijn? Dan kan het slim zijn om vooraf een sightseeing tour te boeken. Veel van deze tours beginnen bij het Berlin Hauptbahnhof waardoor je meteen kunt beginnen met je ontdekkingstocht in Berlijn.

Deze bezienswaardigheden in Berlijn mag je niet missen
Deze bezienswaardigheden in Berlijn mag je niet missen

#2 – Ontdek het Holocaust Monument

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen: de 2.710 betonblokken die zijn neergezet als eerbetoon aan de omgekomen Joden in de Tweede Wereldoorlog. Dit monument moet je in het echt gezien hebben om de impact ervan te ervaren. Het immense, maar sobere monument werkt desoriënterend en bevreemdend. Het symboliseert het gevoel dat de Joodse mensen tijdens het naziregime gehad moeten hebben. Onder het monument kun je nog een tentoonstelling over de jodenvervolging bezoeken.

#3 – De Reichstag: één van de highlights in Berlijn

Ook de Reichstag is één van de bezienswaardigheden in Berlijn waar de Duitse hoofdstad bekend om staat. Het bevindt zich aan de Platz der Republik en dateert uit het jaar 1894. Het is een parlementsgebouw en de voorganger van het huidige parlementsgebouw, de Bundestag. De Reichstag, die oorspronkelijk in West-Duitsland lag, was tijdens de Koude Oorlog zwaar beschadigd en werd toen gerestaureerd. De eyecatcher van het gebouw is de grote glazen koepel en die moet je dan ook gezien hebben!

Deze bezienswaardigheden in Berlijn mag je niet missen

#4 – Loop naar de Brandenburger Tor

Nog zo’n typisch gebouw dat symbool staat voor Berlijn: de Brandenburger Tor. Het is een belangrijke poort, gebouwd tussen 1788 en 1791 en zeker weten een van de must see bezienswaardigheden in Berlijn. Het beste combineer je een bezoek aan de poort met een stadswandeling langs Unter der Linden, de bekendste boulevard van Berlijn. De poort bevindt zich namelijk aan het einde van deze boulevard. Je kunt hem bijna niet missen; het beeldhouwwerk van de vierspan met de paarden ervoor zal snel genoeg in het oog springen!

Deze bezienswaardigheden in Berlijn mag je niet missen

Goede uitvalsbasis om te overnachten in Berlijn?

Als je een paar nachten in Berlijn blijft voor jouw stedentrip is een fijne uitvalsbasis in de stad een must. Inmiddels heb ik Berlijn al een paar keer bezocht en een fijne accommodatie tip voor je. Hotel Indigo Berlin – East Side Gallery ligt in de wijk Friedrichshain. Om de hoek, in de wijk Kreuzberg zijn tal van hippe bars, cafés en restaurants te vinden en in zo’n 10 minuten lopen ben je bij trein- en metrostation Warschauer Straße. Een ideale uitvalsbasis voor een stedentrip Berlijn. Liever een ander soort accommodatie? Neem dan eens een kijkje tussen deze fijne hotels in Berlijn!

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne