Wat zoek je?

Zeg je Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, The Tower Bridge en The London Eye. Dan denk je natuurlijk gelijk aan Londen. Logisch, maar naast deze dingen heeft de stad nog zoveel meer te bieden. Daarom hier een paar Londen tips voor een tof weekendje weg in Engeland.

Hoogtepunten in Londen

#1 – Lunchen bij EAT tijdens je weekend Londen

Als ik op reis ben heb ik niet altijd zin om luxe te gaan lunchen. Lunchen is voor mij dan vaak iets wat moet. Omdat ik honger heb. Ik ben dan ook dol op locale tentjes waar je gemakkelijk en snel wat kan eten. EAT is daar een goed voorbeeld van. Verspreid over heel Londen vind je deze tentjes. Je vindt er lekkere wraps, sandwiches, soep, salades, yoghurt, sapjes en pies. Je kunt al het lekkers daar op eten of je neemt het mee voor een heerlijke picknick in het park. Na een bezoekje aan de Harrods heb je waarschijnlijk al genoeg geld uit gegeven dus is een lunch bij de EAT aan de overkant een goede optie. Deze kun je dan lekker oppeuzelen in Hyde Park.

Uitgegeten en weer helemaal relaxt? Huur dan een fiets bij één van de vele fietsenstallingen en verken de rest van het park en de omgeving.

Londen tips: wat te doen in Londen

#2 – Cultuur snuiven in de Londense musea

Meestal bezoek ik tijdens een stedentrip wel één of twee musea. In Londen vind je te kust en te keur interessante musea. Ik bezocht er drie. Tate Modern, Natural History Museum en The British Museum. Het leuke aan de musea in Londen is ook dat ze gratis zijn. Ze zijn afhankelijk van giften dus een donatie wordt zeer op prijs gesteld. Maar in principe kun je zonder iets te betalen en een prachtige ervaring rijker het museum weer uit lopen.

De buitenkant van het British Museum is alleen al de moeite waard. Wat een imposant gebouw! Je vindt er een enorme verzameling kunstvoorwerpen. Behorende tot de grootste collecties ter wereld. De uitgebreide collectie overbrugt miljoen jaar geschiedenis van de mensheid. Het bevat voorwerpen uit oudheden en hedendaagse beschavingen en wordt gezien als een van de mooiste ter wereld. Erg interessant vond ik de stukken uit het Mausoleum van Halikarnassos, de Egyptische mummies en de hiëroglyfen. Maar mijn lievelingsvoorwerp was natuurlijk de eeuwenoude Moai die oorspronkelijk uit Orongo op Paaseiland komt.

Een andere toffe Engelse stad die je zeker wilt ontdekken is Liverpool. Dit zijn de hoogtepunten van Liverpool!

Londen tips: wat te doen in Londen
Londen tips: wat te doen in Londen
Londen tips: wat te doen in Londen
De hoogtepunten in londen
Londen tips: wat te doen in Londen

#3 – Struinen door Soho: de beste Londen tips

Soho is een wijk met een soort dubbelleven. Je vindt er trendy galeries, maar ook stoffige platenzaken. Het wellustige verleden heeft plaats gemaakt voor een trendy heden. Waar Soho vroeger nog bekend stond om zijn rosse roots en waar zich van oudsher veel kunstenaars en Franse- en Italiaanse immigranten vestigden, is Soho nu omgetoverd naar een muticulti wijk met vintage boetiekjes, platenzaken en hippe café’s.

Ik struinde dan ook met veel plezier door deze interessante buurt. Genoot van de straatartiesten, de leuke cafétjes, restaurantjes en schattige pleintjes. Een van de Londen tips die ik je kan geven is: bezoek Soho, of eigenlijk überhaupt Londen, rond Kerst. In deze periode is de stad prachtig versierd met de mooiste kerstverlichting. Absoluut een van de hoogtepunten in Londen!

Soho Square
De straten van Soho
Londen tips: wat te doen in Londen: bezoek Londen met kerst
Londen tips: wat te doen in Londen: bezoek Londen met kerst

#4 – Lekker eten bij Comptoir in South Kensington

In de buurt van ons hotel vonden we het Libanees restaurant Comptoir. Het restaurant ziet er super gezellig uit. Goede sfeer, sfeervolle kleuren, een goede kaart en lekker eten. Naast dat je er lekker kan eten verkopen ze ook Libanese spulletjes. Jurken, handtassen, kookboeken, siroop, delicatessen en nog veel meer leuke en lekkere spulletjes.

De eigenaar over Comptoir:  “It’s something I’ve always wanted to do. It’s food that’s affordable and easy to know – healthy, light and you can enjoy it every day of the week. Comptoir Libanais means Lebanesse counter and that’s exactly what it is: somewhere you can eat casually, with no fuss.” En dat is het! Een heerlijk plekje met echt overheerlijk eten. Ga hier zeker naartoe tijdens je weekend Londen.

#5 – Ga op pad en ontdek de Leake Street Graffiti Tunnel

Houd je ogen open want je loopt de Leake Street tunnel zo maar voorbij als je even niet op let. Deze 300 meter lange tunnel bevindt zich onder het Waterloo Station, aan de andere kant van de Theems rivier, en wordt ook wel de ‘Banksy Tunnel’ genoemd. Dit omdat Banksy hier in 2008 een festival organiseerde om deze toen nog vieze tunnel om te toveren tot een waar kunstwerk. De tunnel werd flink aangepakt en versierd met allemaal verschillende murials. En sindsdien is deze tunnel een ware graffiti hemel. Helaas is er niets meer over van het werk van Banksy, toch is het genieten in deze tunnel want er zijn honderden te gekke murials te zien.

Bezoek Londen en ga street art spotten in de Leake Street Tunnel
Bezoek Londen en ga street art spotten in de Leake Street Tunnel
Hoogtepunten in Londen

#6 – Bezoek de wijk Shoreditch: ga stappen en heerlijk eten

Londen is een enorme metropool met een bruisend nachtleven. Wil je leuk op stap in Londen ga dan naar de wijk Shoreditch. Helemaal hip met leuke lounge bars en flitsende dance clubs. Als echt party animal kun je hier je lol niet op. Wil je liever wat drinken in een Engels pub kun je hier beter niet naartoe, want die zijn hier schaars. Daarvoor kun je beter naar Covent Garden.

Voordat je op stap gaat moet je natuurlijk goed eten. In Shoreditch vind je aan Old Street een goede Thai genaamd Busaba Eathai. We aten hier heerlijke stir fried en springrolls. Nomnom! Wat je ook niet mag missen in Londen is The Breakfast Club! Hier serveren ze geweldig ontbijt, maar kun je ook prima terecht voor brunch of lunch. Wel even reserveren, want het is een drukte van belang bij deze fijne tent! Nog een restaurant in Shoreditch dat je niet wilt missen is Dishoom. Een Indiaas restaurant met gerechten om van te smullen! Niet in de buurt? Geen probleem! Dishoom heeft meerdere vestigingen verspreid over Londen.

Nog iets om voor naar Shoreditch te komen is de street art! Deze wijk hoort zeker thuis in mijn lijstje met Londen tips. Het is namelijk dé plek voor te gekke street art, overal waar je loopt zul je mooie murials zien.

Londen tips: wat te doen in Londen: bezoek Londen met kerst
Londen tips: wat te doen in Londen: bezoek Shoreditch in Londen
Londen tips: wat te doen in Londen: bezoek Shoreditch in Londen
Londen tips: wat te doen in Londen: bezoek Shoreditch in Londen

#7 - Wandel langs de Theems in Londen

Wat je ook zeker moet doen in Londen is het maken van een wandeling langs de Theems. Maak een ontspannende wandeling langs de rivier en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op de skyline van Londen. Loop tijdens je wandeling ook langs de Southbank en geniet van straatartiesten en markten die je hier veelvuldig zult vinden.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne