Wat zoek je?

Bon Bini, oftewel welkom op Curaçao! Het tropische eiland Curaçao, Kòrsou in het Papiaments, ligt in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn parelwitte zandstranden met wuivende palmbomen, adembenemende onderwaterwereld, een intens blauwe zee en het kleurrijke straatbeeld. Samen met Aruba en Bonaire vormt het paradijselijke Curaçao de Benedenwindse Eilanden. Beter bekend als de ABC-eilanden. Curaçao is het grootste en populairste eiland van deze drie. Vandaag zet ik de 8 meest toffe activiteiten op Curaçao op een rijtje.

De leukste dingen om te doen op Curacao

Auto huren op Curaçao

Er is veel moois te zien op Curaçao en omdat alle bezienswaardigheden verspreid over het eiland liggen is het huren van een auto geen overbodige luxe. Hoewel het eiland niet heel groot is, ben je toch zo’n uur onderweg van de ene kant van het eiland naar de andere kant. Het openbaar vervoer op Curaçao is beperkt, kost veel tijd en valt daardoor eigenlijk al snel af als fijne optie om het eiland te verkennen. Je kan er ook voor kiezen om vanuit je accommodatie dagtripjes te maken naar de hoogtepunten op het eiland. Zo kun je een toffe offroad buggy tour of een snorkeltripje naar Klein Curaçao maken.

Auto huren op Curaçao

Wil je een auto huren op Curaçao en wil je dat alles goed geregeld is? Sunny Cars hanteert een heldere en transparante all-inclusive prijs, gratis annuleren tot één uur voor de huuraanvraag en alle verzekeringen zijn inbegrepen. Ik huur al jaren tot grote tevredenheid bij Sunny Cars.

All-in auto huren bij Sunny Cars

#1 - Spot flamingo’s langs de noordkust van Curaçao

Bezoek de noordwestkust van Curaçao en ontdek het prachtige, natuurlijke landschap van deze kant van het eiland. De natuur in dit gebied is niet alleen mooi, het is ook een ideale plek om de mooie flamingo’s in Jan Kok en de andere lokale flora en fauna te bewonderen. Op verschillende plekken op Curaçao vind je kleurrijke vogels als suikerdiefjes en kolibries, maar de flamingo’s zijn het meest populair. Als je geluk hebt spot je ze in grote getale bij een meer. De meeste kans om te goed te zien is in de ochtend. Je kan zelf op pad, maar heb je hier geen zin in dan is deze tour langs de noordwestkust een leuke optie.

#2 - Snorkelen bij Porto Mari

Eigenlijk maakt het niet uit waar je gaat snorkelen of duiken op Curaçao. Overal is het mooi. Curaçao is een waar onderwaterparadijs met meer dan 60 prachtige duik- en snorkellocaties. De onderwaterwereld van Curaçao heeft vele kleurrijke inwoners. Papegaaivissen. Schildpadden. Maanvissen en dolfijnen. Helaas had ik geen tijd om alle locaties aan te doen. Ik snorkelde bij Porto Mari en nam een duik in The Blue Room. Beide erg mooi! Het zeewater is er glashelder en de zichtbaarheid bijzonder ver.

De leukste dingen om te doen op Curacao

#3 - Breng een bezoek aan Klein Curaçao

Het onbewoonde eiland Klein Curaçao ligt op 10 kilometer vanaf de oostkust. Om het paradijsje te bereiken zal je eerst een stuk moeten varen. Waarschijnlijk ontkom je er, net als ik, niet aan om met een georganiseerde dagtrip te gaan, mits je de luxe van een eigen boot hebt 😉 Door de wind en de stroomrichting is de heenweg wel een pittig ritje, maar zodra je aankomt ben je de rit (hopelijk) alweer vergeten. Op Klein Curaçao is het strand witter dan wit, zachter dan zacht en de zee zo blauw als in je mooiste dromen. Een bezoek aan Klein Curaçao is echt ‘a trip to paradise’!

Ontdek Curacao

#4 - Maak een quad tour op Curaçao

Wat je ook zeker moet doen op Curaçao is het maken van een te gekke quad tour. Je gaat in zo’n 2,5 uur met een quad het eiland rond. Je crosst off-road door het landschap naar de kust, van de gebaande paden en door zand- en cactusvlakten van Sint Joris. Vanaf je quad ontdek je de wilde kant van het eiland Curaçao en hebt een unieke buitenervaring vol adrenaline.

#5 - Sightseeing in Willemstad: ontdek Punda en Otrabanda

Als ik aan Curaçao denk zie ik, naast de parelwitte stranden, ook gelijk de kleurrijke koloniale huizen van de hoofdstad Willemstad voor me. Het is niet voor niets dat Willemstad in 1997 op de UNESCO World Heritage List geplaatst werd. Het centrum van deze mooie stad wordt door de Sint Annabaai in tweeën splitst. Aan de oostzijde van de baai ligt de wijk Punda en aan de westzijde de wijk Otrobanda, wat ‘de andere kant’ betekent. Beide kanten worden door de karakteristieke Koningin Emmabrug (ook wel Pontjesbrug genoemd) met elkaar verbonden. Wat er voor zorgt dat je gemakkelijk van de ene naar de andere kant van de baai komt! Ontdek de kleurrijke wijken van Willemstad, ga op zoek naar de mooiste street art en geniet van de fotogenieke plekken op het eiland. Ook leuk? Maak deze kleurrijke geschiedeniswandeling door Willemstad.

De mooiste hotels op Curacao

Je hebt veel mooie accommodaties op Curaçao. Zo vind je rond de Jan Thiel Baai fijne hotels en heb je een centrale locatie op Curaçao.

Boek hotels
De leukste dingen om te doen op Curacao
De leukste dingen om te doen op Curacao

#6 - Het ruige Nationale Park Shete Boka

Curaçao heeft een idyllische zuidkust met parelwitte stranden en een woeste noordkust. Shete Boka is een goede plek om de ruige kant van Curaçao te leren kennen. In het Nationale Park Shete Boka vind je meerdere boka’s (baaien), waar het water binnenstroomt en daarna met grof geweld omhoog spuit en zich over de rotsen verspreid. Een prachtig gezicht. In dit Nationale Park vind je het bijzondere blow hole, genaamd ‘Boka Pistol’. De mooie grot ‘Boka Table’ en een natuurlijke brug ‘Boka Wandomi’. Genoeg te zien in dit mooie park.

#7 - Ga lekker eten en drinken op Curaçao

Op Curaçao vind je verschillende gezellige hotspots waar je lekker kunt eten en drinken. Of je nu op zoek bent naar verse vis, een gezellige cocktailbar of lekker wilt lunchen: op Curaçao vind je het allemaal. Wel zijn de meeste restaurants beperkt open en kan het slim zijn om te reserveren. Dus bekijk voor die tijd de openingstijden en (als die er is) de website zodat je niet voor een dichte deur staat.

Een aantal van mijn favoriete hotspots Curaçao zijn:

  • Karakter: Ga hier lekker lunchen met uitzicht op zee;
  • Maira’s Kitchen: Ook een fijne plek om betaalbaar en goed te lunchen, niet aan zee maar in Otrabanda
  • BijBlauw: Hier vind je een mooie kaart met lekker eten en zit je aan zee;
  • Plasa Bieu: de hotspot van Curaçao waar de inwoners ook graag naartoe komen voor de lekkerste gerechten;
  • Zanzibar: lekker eten, goede vibe en de plek voor happy hour en dansje.

Boek jouw voordelige reis naar Curaçao

Met Vakantiediscounter bezoek je een vakantie naar de mooiste bestemmingen op Curaçao en ga je voordelig op reis. Relax aan een van de vele stranden en baaitjes en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld van dit geweldige eiland. Neem snel een kijkje in het uitgebreide aanbod.

Voordelig naar Curaçao

#8 - Ga naar Christoffel Nationaal Park en beklim de Christoffelberg

Het Christoffelpark bevindt zich naast het Nationale Park Shete Boka en beslaat met zijn 2000 hectare een groot deel van de noordwestelijke kant van Curaçao. Het Christoffelpark herbergt drie voormalige plantages, een schildpaddenbaai en grotten met oude rotstekeningen van indianen. Tevens maak je er kennis met unieke flora en fauna die je nergens op het eiland vindt. Het hoogste punt van het park is de Sint-Christoffelberg. Met 375 meter tevens het hoogste punt van het eiland. De klim naar de top is goed te doen, maar wel pittig. Je bent zo’n 1 tot 1,5 uur aan het klimmen, maar eenmaal boven aangekomen heb je een geweldig uitzicht 360 graden over het eiland. Ga vroeg in de ochtend zodat je de warmte voor bent en helemaal tof is om de zonsopkomst te zien vanaf de Christoffelberg.

Road to Wander

Dit is de persoonlijke reisblog van Daphne de Vries. Een adrenaline junkie met een enorme passie voor roadtrips. Al vrij jong wist ik dat ik de wereld wilde ontdekken en al mijn reisdromen wilde realiseren.

Daphne